Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye'ye Evcil Hayvan Götürmek

• @lindel
    Geri donus icin sadece kuduz testi yeterli degil maalesef, titre testi yaptirip, veteriner onayi almaniz gerekiyor. @jisun hanimin bu deneyimini okumanizi tavsiye ediyorum.

• merhaba basligin 2. sayfasinda yazilan cevaplardan anladigim kadariyla her eyalette farkli bir islem yapilmis. @ildemg ve @abdullahturan in titre testinden bahsetmemis. bu konu ile yonetmelikte tam bilgi olmadigi icin sanirim biraz yer hizmetlerindeki kisinin insiyatifine kaliyoruz. benim 2 ay onra cikis yapmam gerek ve titre testi yaptirmak icin yeteri vaktim yok. o yuzden en net bilgiyi ogrenmeye calisiyorum acikcasi

• @lindel
    Bu konuda yonetmelik var, tarim ve orman bakanliginin sitesinde ilgili yonetmelige ulasabilirsiniz.
    Etiketlediginiz kisiler deneyimlerinde bahsetmeyi atlamis olabilirler, siz yine de biletinizi aldiginiz hava yolu sirketi ile iletisime gecebilirsiniz.

• @lindel merhabalar. türkiyeye gidiyorsanız titre testinizin olması gerekiyor. havayolu firması inceliyor o belgeleri ülkeye girerken bakılmıyor ancak amerikadan uçağa binerken bakılıyor bu belgelere en azından bizim için böyle oldu

• @lindel Ben de Amerikaya girerken kimse evraklarıma bakmamıştı ve kuduz titrasyon testi Amerika için gerekmiyordu ancak ben Türkiye'den çıkmadan titrasyon testimi yaptırmıştım. 8 ay sonra kuduz aşımın süresi dolmadan(bir yıl geçmeden) Türkiye'ye Atlanta Havalimanından thy ile döndüm. Havalimanında hem kuduz titrasyonuna, hem USDA onaylı vet belgemize baktılar.Çünkü Türkiye kuduz titrasyonu istiyor ülkeye giriş çıkışlarda. Kedilerim Türkiye orjinli olduğu için tek yapmama gerek olmayan işlem endorsement kısmıydı.

• Merhaba birkaç ay önce Türkiye menşeili iki köpeğimiz ile Houston'a indik, şimdi geri döneceğiz köpeklerin kuduz titreleri var daha bir seneleri dolmadı. USDA onaylı veterinerden yazı almam gerekiyormuş sanırım , bunun için sadece yazan yerlere mi gidebiliyoruz ?bundan hariç başka bir belge almam gerekiyor mu ?

• @Burcu-Burcu merhabalar, kopekler icin ayri bir sistem var mi bilmiyorum ancak genel olarak bildigim USDA onayli veteriner tarafindan Turkiyenin istedigi belgenin(Ek-2 belgesi) doldurumasi gerekiyor. Belgeyi kolaylikla internet ortaminda bulabilirsiniz. Veterinerin USDA olmasi cok onemli USDA sitesinden bulundugunuz bolge vetlerinden bakabilirsiniz veya arayip sorabilirsiniz. Onun disinda kuduz titreniz, pasaportunuz. En azindan Turk kediler icin surec boyle isliyor.

Benzer Başlıklar

• 22
  • 12
  • 11
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

50.5k
Users

4.8k
Topics

473.3k

| | | |