@urungu I-551 zaten Green Card'in kendisi, yani belgenin orijinali sizdeyse direkt onu kullanabilirsiniz. Sayin @Ryback 'in belirttigi gibi muhuru gostermenize bile gerek yok.
-
İsterseniz eşiniz tek başına dönsün, isterseniz tüm aile olarak dönüş yapın. SSN ve permanent resident kartlarınız DS260 formunda belirttiğiniz ABD adresine veya değiştirdiyseniz mülakat öncesi verdiğiniz ABD adresine veya değiştirdiyseniz ABD'ye ilk girişte CBP memuruna verdiğiniz adrese teslim edilecek.
Asıl talihlinin veya aile üyelerinin fiziken orada hazır olması gerekmiyor kartları teslim almak için.
-
Bir önceki cevabımdan önce farklı bir cevap veremeyeceğim. Sakin olun ve inanıyorum ki mülakattan sonra bu kadar endişenin gereksiz olacağını düşüneceksiniz. Şansınız bol olsun
-
Herkese merhaba,
AOS sürecimdeki gelişmeleri kısaca bir özetlemek istiyorum.F2A statüsünden başvurumuz.
2023 Haziran'da Türkiye'de evlendik, eşim GC sahibi olduğu için 2023 Kasım'da ABD'ye geldik. Ben B2 vizemle giriş yaptım. 90 gün esasına dayanarak yaklaşık 120. günümde 29 Şubat'ta online olarak I-130 başvurumuzu yaptık. 8 Mart'ta "evraklarınız alınmıştır bir sorun yok" minvalinde bir recipt aldık. Nisan sonunda vizemin dolmasına 5 gün kala yine online olarak I-539'u doldurarak "fotoğrafçıyım ve daha fazla gezip görmek istiyorum" gibi bir gerekçe ile vizemin uzatılmasını talep ettim. Vizem dolduktan yaklaşık 1 ay sonra vizemin uzatıldığına dair recipt elime ulaştı. Bunu da ne olur ne olmaz diye pasaportumun içine koydum, hala orada.
Ağustos bülteni açıklandığında Current olduğumuzu öğrendik, toplu olarak I-485 (Oturum), I-131(Seyahat), I-765(Çalışma) ve I-864(Sponsor) formlarını doldurduk,Önemli: Formların ödemelerini USPS'den nakit ödeme ile MONEY ORDER çeki ile yaptık, avukat arkadaşımız kredi kartlarında olası decline durumunda tekrar deneme yapmadıklarını ve sorun olabileceğini söylemişti. Bu şekilde toplamda $2.300 ödeme yaptık.
26 Ağustos'ta dosyamızı yolladık, 29 Ağustos'ta ulaştı, ancak Track Number ile takip ettiğimizde 2 Eylül günü dağıtıma çıktığı görünüyordu, bekledi, bekledi, bekledi. USPS ile iletişime geçtik, dosyanız bizde değil dediler. IL USCIS'ten kimseye tabii ki ulaşamadık. Web sitesinde bu gibi durumlarda bize ulaşmadan önce 1 ay bekleyin diyordu.
Tam 3 Ekim günü Money Order çeklerininin nakide döndürüldüğünü gördüm. Bu da işleme alındığı anlamına geliyordu. Aynı akşam eşime e-posta ulaştı. 5 Ekim günü postaya verilmiş olan reciptlerimiz dün elimize ulaştı. Eksik olarak sadece Sağlık Raporu ve Aşı talebi var. Onu da yıl sonuna kadar göndermemizi istiyorlar. Bugün de online takip için bir numara geldi. Numarayı online hesabıma ekledim ve tüm formların durumunu görebiliyorum.
Çalışma İzni için: 3 Ay, Seyahat Belgesi için: 2 Ay yaklaşık bekleme süreleri veriyor. Altlarında da 2. aşamada olduğumuzu Biometrik bildirimi var. Şimdi hızlıca sağlık raporunu alıp yollamamız ve biometrik konusunu halletmemiz gerekiyor. Sonrasında GC için genel bekleme süresi tahmini 28 ay görünüyor ama ondan önce hallolacağını düşünüyorum. Zaten bu gelecek olan evraklarla yurt dışı seyahatlerimi, çalışma iznimi de almış oluyorum.
Bu süre içinde yaptıklarımı ve iş imkanları ile ilgili görüşlerimi de ayrıca paylaşacağım. Bu arada geldiğimde kullandığım pasaportumun süresi bu ayın 16'sında doluyordu:) gelmeden önce Türkiye'de yeni pasaportumu alıp da gelmiştim neyse ki, bu süre içinde yurt içi uçuşlarda pasaportumu kullandım, vize ile ilgilenmiyorlar zaten, ehliyetimi de kullanıyorum ama zaten bir çeviren de olmadı.
-
Arkadaşlar merhaba en uygun başlığın bu olduğunu düşündüm. 4 ay oldu Abd ye gireli hala green cardım gelmedi bende mail atmıştım ve şöyle bir dönüş aldım.
ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS) kayıtlarında yapılan bir arama, USCIS'nin ABD'ye girdiğinizde Giriş Limanı (POE) tarafından sunulması gereken Dışişleri Bakanlığı (DOS) tarafından verilen Göçmen Vizesi (IV) Paketinizi almadığını gösteriyor. USCIS, Daimi İkamet Kartınızı (PRC) işleme koymak için tamamlanmış bir IV Paketi talep ediyor.
Eğer IV Paketiniz yanınızdaysa, lütfen IV Paketinin tamamını aşağıdaki adrese gönderin:
ABD Göçmenlik ve Vatandaşlık Hizmetleri
Dikkat: IV
2501 S Eyalet Karayolu 121 İşletme
Süit 400
Lewisville, Teksas 75067IV Paketiniz yanınızda değilse, my.uscis.gov/en/appointment/v2 adresindeki USCIS web sayfasını ziyaret ederek yerel Saha Ofisinizle bir randevu ayarlamanız gerekecektir. Planlandıktan sonra, randevu tarihinizin ve saatinizin onayını ve randevunuz için diğer talimatları alacaksınız.
Saha Ofisi randevunuza aşağıdakileri götürmeniz gerekecektir:
1.Bu mektubun bir kopyası
2.Kimlik kanıtı (Bu, ülkeniz tarafından verilmiş pasaport veya ulusal fotoğraflı kimlik, sürücü belgesi, askeri fotoğraflı kimlik veya devlet tarafından verilmiş fotoğraflı kimlik olabilir)
3. USCIS'e temel dilekçeyle ilgili olarak sunduğunuz tüm kanıtları ve Dışişleri Bakanlığı'na sunduğunuz belgeleri içeren göçmen vize belgelerinizin bir kopyası. Bu genellikle şunları içerir:
aTemel dilekçenin (I-130, I-140, vb.) orijinal imzalı bir kopyası ve dilekçeyle birlikte sunulan destekleyici belgeler.
bVarsa tercümesiyle birlikte doğum belgenizin bir kopyası.
c.Varsa, asıl yararlanıcı/göçmen ile ilişkiyi gösteren medeni belgeleri (doğum belgesi, evlilik cüzdanı, boşanma kararı, vb.) destekleyen türevler.Yerel Saha Ofisiniz IV Paketini yeniden oluşturacaktır. Randevunuzdan itibaren 90 gün içinde USCIS'ten bir yanıt almadıysanız, lütfen aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanarak bize bildirin.
Bana bu konuda yardımcı olur musunuz? Ne yapmam lazım bu evraklar tam olarak nedir ıv formu nedir bende yok sanırım veya bilmiyorum
-
1- A- numberi bize ne zaman verecekler?
2- da260 formundaki posta kodunu yaşadığım şehre göre mi yoksa şehrin bağlı olduğu ile göre mi yapıcam.
3- ikametgah yerimi ve 16 yaşından sonraki yerler için üniversitede gittiğim yer bu adreslere dahil mi yoksa sadece konaklama olan gerçek ikametgahım olan yerler mi sayılıyor, bunların geçmişine e devletten nasıl bakarım.
4- başvuru yaptım da260 formunu gönderdik bize randevu tarihini onlar veriyor değil mi peki hangi evraklar olacak yanımızda.
5- bu ödemeleri konsoloslukta mobil bankacılıkta yapabiliyor muyuz. -
-
dikkat!
iş bu başlık, 1 ekim 2024 tarihi itibariyle aşağıdaki konu başlığından devam edecektir.
lütfen AP süreçleriniz için aşadağıdaki başlığı kullanınız;FY2025 & FY2026 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
-
Merhabalar ı130 formunu doldurduktan sonra eşimle 2023 yılı itibariyle Türkiye'de yaşadık. O yüzden son senelerdeki gelir beyanı düşük. Fakat eşimin Amerika da evi ( mortgage ödemesi devam eden ) ve arabası var . Ekstradan bunların kanıtını da belgelere ekleyeceğiz. Bunlara rağmen NVC'den RFE gelme durumu var mıdır ? Başka sponsor isterler mi ?
-
Arkadaşlar merhabalar, daha önce İtalya'dan police record alabilen oldu mu acaba? Burda kilitlenmiş durumdayım, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. https://www.tuttovisure.it/ diye bir websitesinden alınabiliyor diyenler oldu ama bir turlu neticelendiremedim.
-
Arkadaşlar selamlar, herkese esenlikler dilerim. Ben ilk girişimi 2020 temmuz ayında yapmış, 3-4 gün kaldıktan sonra buradaki işlerimi halletmek adına geri dönmüştüm. Green cardımın basılması da yanlış hatırlamıyorsam kasım ayını buldu. İkinci ve nihai girişim ise 2021 nisan ayında oldu, yani ilk girişten 8 aydan az bir süre kadar sonra. Bu durumda benim 5 yıllık sürem 2021 nisan ayından itibaren mi işlemeye başlıyor? Çünkü konu ile ilgili kesin kararlar olmadığı, vatandaşlık başvurusu zamanı başvurunuzla ilgilenen memurun inisiyatifinede olduğuna dair iddialar var redditte.
sorum ise şu olacak; sağlık sebeplerinden ötürü bu sene nisan ayında Türkiye'ye temelli dönüş yaptım. O zamana kadar olan süreçte 30 ay süresince Abd'de bulundum, yani o konuda bir sorunum yok. 5 yılı doldurana kadar da her 5 buçuk ayda bir Abd'ye 10-15 günlük girişlerim olacak. Abd'de aktif banka hesabım, sağlık sigortam vs mevcut ve vergi beyanlarını yapacağım. Bu sürekli giriş çıkışlar, mazeretimi beyan ettiğim taktirde, vatandaşlığı olumsuz etkiler mi? -
Merhaba biz Abd giriş yaparken belirttiğimiz adreste greencardlarımızı teslim aldık. Şimdi taşındık ve usciste adres güncellemesi yaptık ben ve eşim adına. 7 yaşında bir oğlumuz var. Onun için de ayrıca yapmamız gerekiyor mu bildirimi? Okula kaydı falan yapıldı adres kanıtı ile
-
@MERVE-SARI peki daha önce sokak hayvanlarına destek olmuş muydunuz hiç?
mama olsun, onları ufak bir sevme girişimi filan? -
@anlycell merhaba, oncelikle gecmis olsun. Green card hakkinizdan vazgecmek icin I407 formunu doldurmaniz lazim, detay icin su iletiyi inceleyebilirsiniz. Iletideki USCIS ofisi yerine Mayis ayinda acilan Ankara ofisi ile islemlerinizi yurutebilirsiniz.
Arkadasiniz size GC’nizi postalamali, fiziksel olarak kart sizde olmali, kart sizde degilse de USCIS Ankara Field Ofisi ile iletisime gecebilirsiniz.
Ofis bilgilerini birakiyorum; https://www.uscis.gov/about-us/find-a-uscis-office/international-offices/turkey-uscis-ankara-field-office
-
Merhabalar Eşim için E2 vizesi ile aile birleşimine başvuru yaptım. Nisan aayında ve mülakat sonrası yeşil kagitla pasaportumu geri verdiler. Ap ye kaldığımız söylendi. Mail geleceği söylendi. Şu anda hiç bir haber yok. Sadece geçen hafta güncelleme olduğu görülüyor. Mail atıyorum konsolosluğa cevap geliyor her zaman.Durumumuzun pending olduğu söyleniyor. Böyle bir durumla karşilaşan varmi. Veya geçen haftaki güncelleme sonrasında işlemlerin ne kadar zamanda sonuçlanma durumu hakkında düşüncesi olan varmi. Teşekkürler.
-
@burcub Merhabalar, siz advance parole ile Türkiye’ye gidip döndünüz mü? Eğer gidip döndüyseniz tecrübenizi paylaşabilir misiniz? Benim de advance parole dokümanım yeni onaylandı ve Türkiye’ye bir seyahat planlıyorum. O yüzden benzer durumda seyahat etmiş birinin tecrübeleri benim için önemli. Çok teşekkürler.
-
-
-
@crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
-
Teşekkür ederim
-
Merhaba arkadaslar, aos basvurusu icin I-944 formunu gondermiyoruz degil mi? Guncel bilgiden emin olmak istedim. Tesekkurler...
Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
-
@artemis61 Merhaba,
Bu formu gönderdiğim de yinede kağıt olarak I-797C formu adrese gönderimi oluyor mu Uscis tarafından
- Evet posta ile gönderim sürecin her adımında oluyor. Ek olarak USCIS sitesinden hesap açtığınızda posta size daha ulaşmadan dokumanları ve hangi aşamada olduğunuzu görebiliyorsunuz.
Biyometrik randevu bildirimi adrese mi geliyor yoksa mail olarak mı geliyor
- Formu doldururken yazışma için hangi adresi verdi iseniz ona posta olarak geliyor. Ek olarak yine sistemden randevunuzu takip edebiliyor, gerekçeniz varsa yeniden randevu tarihi alabiliyorsunuz. e-mail ile bana gönderim olmadı.
Fiziksel adres ile yazışma adresi farklı olabiliyor mu biyometrik veriler alınana kadar ABD içi yazışmalar için, permiti Turkiyedeki konsolosluğa isteyeceğim.
- Formlarda her zaman ikisini ayrı ayrı isterler, fiziken adres, yazışma adresi olarak. Ben yazışma adresi olarak post office deki mail kutumuzu vermiştim. Fiziken adresim ise ev adresimdi.
Yazışma için konsolosluk adresi olur muya cevap veremiyorum.
Bol şans diliyorum.
-
@Henry-bloor Önerinizde arada gel diyorsunuz. Bunu anlamadım. Zaten Amerika dışında olmak zorunda olduğunuz için izin alıyorsunuz. Giriş-çıkış yapmak permiti anlamsız kılmaz mı ya da gelip gidebiliyorsanız permite ihtiyaç var mı? Ayrıca şunu merak ediyorum. Bu 2 yıllık süre Vatandaşlık başvurusu süresini nasıl etkiliyor acaba?
-
@Nenes yapmaz zaten permit gelene kadar statuyu korumak icin git gel
-
Turkiye'de Teyzem ve enistem vefat etti yine kisa sure once atnem'de göz ameliyati oldu. Bu nedenlerden dolayi I 131 basvuru hizlandirma talebinde bulunabilir miyim? Yoksa olum sebebleri sadece birinci derece yakinlari mi kapsiyor acaba?
-
Arkadaşalar herkese merhabalar, DV -2024 talihlisiyim, 4 kişilik aileyiz, case number 6.xxx lerde yakın zamanda mail bekliyorum, Türkiye'de memur olmam ve emekliliğimi hak etmeye az bir süre kalması nedeniyle, ABD' ye girdikten sonra re entry permit alıp , emeklilik akabinde kalıcı olarak ABD'ye giriş yapmak istiyorum. İlk girişte ehliyet vb işlemleri hızlı halletmek için New Jarysey'e giriş yapmak ve hemen re entry permit başvurusu yapmak istiyorum, yakın zamanda bu belgeyi alan varsa ortalama kaç gün sürüyor? süreç nasıl bilgi verirseniz sevinirim.
-
@frida_beau cevabınız için teşekkürler
-
@skvgt_55 17ay sürüyor. Bu sürede statünüzü korumak zorundayız. O yüzden 6 ayda bir yada 5.5 ayda bir gir çık yapmanızı öneririm .1 yıldan fazla dışarıda kalırsanız Green cartınızı iptal edebilir görevli iyi planlayın
-
-
@skvgt_55 onun icinde Yine parmak izi falan vermeniz gerekiyormus súresi 90 gúnú buluyormus túrkiyede okuyan oglumuz için arastirmistik Sonra vazgectik bende memurdum eyt yi bekliyordum bu súrecte 2 sefer gidip gelmedi yaptik en son temelli yerlesirken temmuzda bunu havaalanindaki polis baya problem yapti ki Esim zaten amerikada cslisiyordu bir B planiniz olsun mutlaka.....
-
Merhaba, bu formu doldurmadan Amerika dışında 6 ay- 1 yıl arası süre kalan ve herhangi bir sorun yaşamayan bildiğiniz kişiler var mıdır? Sonuçları ne olabilir? Çözümleri ne olabilir?
-
@Summer-0 1 yıl sıkıntı 6 ay hatta 5.5 ay neysede 6 ayı geçince problem olma ihtimali artıyor.Adamın biri 10 sene sonra gelmiş girmiş devam etmiş ne sorgu nede birşey ama dediğim gibi şan meselesi .JFK havalimanını kullanın.
-
Merhabalar, I-131 formunu 3 kişilik aile için hazırlayacağım.
- Kızım 2 yaşında onun içinde Form I-131 i hazırlayacağım. Part 4 Purpose of trip kısmına açıklama olarak “anne ve babaya bağlı olarak “ yazsam olur mu yada ne yazmalıyım.
- Kızım imza atamayacağından imza kısmına ben imzalayacağım. Kızımın formunu ben hazırladığım için Part 10 nu (Başvuru sahibi dışında bu başvuruyu hazırlayan) kısmına kendi bilgilerimimi yazacağım.
- Ödemeyi her aile bireyleri için ayrı ayrı Money Order USPS yapacağız.
Çekin üstünde Kime kısmına “ U.S. Department of Homeland Security” yazacağız.
Açıklamaya I-131 Application and …… - Gönderen kısmına eşim ve benim kendi isimlerimizi yazıcam ayrı ayrı fakat kızım için hazırlanan çekte göndericiye benim adımımı yoksa kızımın adını mı yazacağım.
@crazycells
-
-
@baranpeltek_ merhaba biometric randevu tarihiniz başvurudan kaç gün sonra bildirildi size acaba?
-
@artemis61, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
Merhabalar, I-131 formunu 3 kişilik aile için hazırlayacağım.
- Kızım 2 yaşında onun içinde Form I-131 i hazırlayacağım. Part 4 Purpose of trip kısmına açıklama olarak “anne ve babaya bağlı olarak “ yazsam olur mu yada ne yazmalıyım.
- Kızım imza atamayacağından imza kısmına ben imzalayacağım. Kızımın formunu ben hazırladığım için Part 10 nu (Başvuru sahibi dışında bu başvuruyu hazırlayan) kısmına kendi bilgilerimimi yazacağım.
- Ödemeyi her aile bireyleri için ayrı ayrı Money Order USPS yapacağız.
Çekin üstünde Kime kısmına “ U.S. Department of Homeland Security” yazacağız.
Açıklamaya I-131 Application and …… - Gönderen kısmına eşim ve benim kendi isimlerimizi yazıcam ayrı ayrı fakat kızım için hazırlanan çekte göndericiye benim adımımı yoksa kızımın adını mı yazacağım.
@crazycells
Küçük cocuğunuz için Re-Entry Permit başvurusu yapmayın. Gerek yok. İlk sayfalara göz atın. Göreceksiniz. Küçük cocuğu için para yatıran arkadaşlar iade alamadılar.
-
Merhabalar Re-Entry Permit basvurusunun iptal edilme ihtimali var mi?
-
@aposport merhabalar,
Okudum formu tamamen biliyorum küçük çocuklar göz ardı edilebiliyormuş ama yinede ben kural gereği yapmak istiyorum, teşekkürler yinede -
Merhabalar 2024 talihlisiyim ve diş hekimliği son sınıf ögrencisyim. Uzmanlığimı turkiyede amerikada denkliği olan bir üniversitede yapmayı düşünüyorum. Ancak bunun için 4 yıllık bir süreye ihtiyacım var. Re-entrypermit 2 defa 2 şer yıllık alınabilir mi ? Yada ilk 1-2 yıl 6 aylık süreleri geçirmeden amerikaya gir çık yapıp sonra re-entry permit yapsam uygun olur mu ? Yine de ilk yıllar 12 ayın 6 sını amerikada geçiremem. Tahmini olarak 3 ayi geçirebilirim. Uzmanlığımı aldıktan sonra amerikaya yerleşmeyi düşünüyorum.
-
3 sene aradan sonra 2022de aralikta newarktan giris yaptim. 2019 aralikta I131 doldurmus ancak evrak ulasmadan cikis yaptigim icin kabul edilmemisti . 2022 araliktada tekrar doldurdum ve 2 ay kaldim , fotograf ve parmak izi gerekli olmadigina dair ve olumlu olumsuz cevap bekleyin diye cevap geldi. 1 senedir cevap yoktu. 6ayda 1 giris cikis yapiyorum , ocakta tekrar gittigimde uscis ten bu islem icin adres degisikigi yaptim ve 1 ay sonra adresime I-131 giris belgem gelmis 2026 ocak ayina kadar gecerli olarak. Sanirim beni unutmuslardi , adres degisikligi yapinca evrakim onlerine dustu ve hatirladilar gonderdiler.
-
Merhabalar herkese re enrtry biyometrik randevuya 105 gun once girdim ve tr ye dondum. Belgeyi turkiyeden konsolosluktan talep ettim fakat bu sureci nerden nasil takip edecegim geldiginde nasil haberimiz oluyor, uscis case tracker da update olmuyor. Tesekkurler.
-
Teşekkürler, I-131 için başvuracağız, planımız yazın bir giriş daha yapıp, re-entry permit'e başvurmak alsında. Ancak şu anda bu şekilde bir parmak izi randevusu konusunu aşmamız gerekiyor. Aslında green card elimize ulaşmasa da, sorguladığımızda da eşimle ikimzin de green cardları bastırılıp, gönderilmiş gözüküyor. Ancak sadece bana biometric için randevu iletildi, 15 Mart için ve ertelemek istediğimde de maks mart sonu veriyor sistem.. Araştırdım ancak tam net bilgi bulamadım. Gitmesek ne olur veya Tr'den bu parmak izini veremez miyiz vs. hala araştırıyoruz. Bugün buradaki konsoloslukla görüşmeye çalışacağız.
-
@Saner-Mesçioğlu aynı durum bende de yaşandı. 5 Mart için biometrik postası aldım fakat Türkiye ye dönmüştüm. USCIS sistemden 22 Mart için tekrar randevu aldım ve sistem onayladı. Konsolosluk görüşmenizin sonucunu yazarsanız biz de bilgi sahibi olalım. Yoksa biometric randevusu için tekrar giriş çıkış yapmam gerekecek.
-
Benzer Başlıklar
75
47.0k
Users
4.7k
Topics
459.6k