Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Nothing-Man bende sizler gibi aynı tereddütleri yaşıyorum, ayrıca henüz green card kazanmış değilim sadece ya çıkarsa diyerek araştırmalara başladım 🙂 Türkiye de 15 yıldır muhasebe işi yapıyorum, üniversite 2. sınıftan terkim ama bir mali müşavir bilgisine sahip olduğumu düşünüyorum. Eğer olur da loto çıkarsa olur da amerika ya gidersem orada ne yaparım diye düşündüm, ilk başta dil gelişene kadar geçici işlerde çalışacağım baktım ki ingilizceyi söktüm aynı Türkiye deki gibi mesleğimin en başından başlıyormuşum gibi ilk adımımı atacağım, mesela ön muhasebe, fatura kesmek, bilgisayara veri girmek, bankaları işlemek vs vs, (GAAP sistemini araştırmanı tavsiye ederim anladığım kadarı ile bizim buradaki tek düzen hesap planına benzer bir uygulama) Umarım çıkarda bizde yaşayarak burada paylaşım yaparız 🙂


  • @yigitboncuk Hayırlısı olur umarım hepimiz için, o yazıdan sonra Can çolpan youtuber bir video paylaştı, eşi türkiyede öğretmen orada muhasebeci oldu şans eseri 🙂 yani anladığım biraz şans ile olmayacak şey değil.Ama işi şansa bırakmamak adına da ilk uyum süresini atlattıktan sonra üniversite vb. adımlar atmak lazım, bol şans tekrardan 😉


  • Cma veya CIA alabilirsiniz, ve Türkiye'de SMMM olunca, bu sinavlarin belli kısımlarından muafsiniz. Şu anda ben CIA iç denetçi sertifikası almak için hazırlanıyorum, TR'de SMMM sahibiyim. Bu Turkiye'de İİBF okuyanlar ve ABDde bu alanda devam etmek için iyi bir şans.

  • ⭐⭐⭐

    ............

  • ⭐⭐⭐

    @elo selamlar süreç ne durumda acaba merakla bekliyoruz😊


  • Arkadaşlar merhaba Amerika da en çok kullanılan muhasebe programlarından biri olan Quickbooks' u Türkiye de eğitim veren bir kurum kuruluş veya şahıs varmıdır bildiğiniz? Bunun yanında amerikan muhasebe sistemini öğrenebileceğimiz bir site vs.


  • Turkiye'yi bilemem ama online olarak bazi seyleri ogrenebilirsiniz:


  • Arkadaşlar bende 2017 den beri Amerikadayım green kart ile geldim,Türkiye de Yeni Mali müşavirlik ruhsatımı almıştım 8 yılla yakın iş deneyimim var ama burada tekrar belge almak benim de çok gözümde büyüyor üstelik ilk geldiğimde yes,no seviyesinde inglizcem vardı,şimdi ehh işte işimizi görüyor ama burada muhasebe ile ilgili iş ilanları genelde iyi iletişim gücü istiyor,yani öyle böyle değilde çok sağlam akıcı aksanı az bir dil istiyorlar,bende diğer meslektaş gibi uber,lyft hanydman vs yapıyorum. Bazen yazım vs öğrensem diyorum..

  • ⭐⭐

    Aramızda muhasebeci varmıdır?

  • ⭐⭐⭐

    Turkiyede smmmyim amerikada @elo hanım var bu süreçte ama kendiside bayadır buralarda değil bende 4 gözle bilgi bekliyorum


  • @Burak-Yapar Bence yavaş yavaş sistemi öğrenip, yine TR’deki firmalara danışmanlık hizmeti verebilirsiniz. YMM gibi bir title her baba yiğidin harcı değil. Çünkü bir çok Türk firma yönünü ABD’ye çevirdi


  • @Burak-Yapar, içinde söyledi: Muhasebe/CPA

    Arkadaşlar bende 2017 den beri Amerikadayım green kart ile geldim,Türkiye de Yeni Mali müşavirlik ruhsatımı almıştım 8 yılla yakın iş deneyimim var ama burada tekrar belge almak benim de çok gözümde büyüyor üstelik ilk geldiğimde yes,no seviyesinde inglizcem vardı,şimdi ehh işte işimizi görüyor ama burada muhasebe ile ilgili iş ilanları genelde iyi iletişim gücü istiyor,yani öyle böyle değilde çok sağlam akıcı aksanı az bir dil istiyorlar,bende diğer meslektaş gibi uber,lyft hanydman vs yapıyorum. Bazen yazım vs öğrensem diyorum..

    Direkt CPA-muhasebeci olmayi hedeflemek yerine "bookkeeping" ile baslayabilirsiniz. CPA olmadan toplama cikarma bilen herkes kanuni olarak book keeping yapabilir. Cevrenizdeki esnafla baslayabilirsiniz. Bookkeeping TR'deki basit usul defter tutma oluyor. Sinirli sayida kalemleri var, TR'dekine cok benzer. Daha sonra muhesebeci defter kayitlarini alip tax return'e dinusturuyor. Cok sevdigim bir portal olmasa da ekonomik olmasi sebebiyle Udemy'den bir bookkeeping dersine yazilip ihtiyaciniz olan bilgi beceriyi kazanabilirsiniz.


  • Sadece bilgilendirmek amacli yaziyorum, ozellikle finans/muhasebe alaninda is arayanlar icin:

    Bu sabah teleconference uzerinden 3 kisilik bir panel grubu ile isyerindeki butce ofisine muhasebeci (accountant) almak amaciyla is gorusmesi yaptik.

    Basvuranin ozellikleri:

    ABD'de 2 yillik accounting associate degree ve 4 yillik accounting bachelor degree sahibi, 1 yil kadar ozel bir finans firmasinda vergi bolumunde calismis ve sonrada 2 yildir eyalet memuru olarak eyalet hapishanelerinin finans bolumunde muhasebeci olarak calismaktaymis. Iyi derecede Microsoft Office kullanabiliyor. (Bizim icin gunluk kullandiklarimiz ve aslinda en onemli olanlar Excel, Word ve Powerpoint)

    Tecrubesi yeterli olmadigi icin 1'e karsi 2 oyla ise alinmadi. Olumlu oy kullanan bendim, "ise baslatalim, 3 aylik (on the job) egitimle yeterli sekilde hazir hale getiririz" dedim ama diger iki arkadas odeyecegimiz maas icin tecrubesi yeterli degil dediler.

  • ⭐⭐

    @MySea hapishanede çalışanı federaller mi alıyor işe yani sistem değişik shawshank redemption da bankacı hapishanede çalışıyordu ama ben kazanırsam gelirsem o yolda yürümek istiyorum (buradan daha değerlidir meslek yapan)


  • @MySea egitimden sonra sirkette kalmaz, verdigimiz maas ustune bir de egitim mi verecegiz dusunduler ?


  • @haymatlos_ Eger hapishane eyalete bagliysa, eyalet aliyor. Federal hapishane ise, o zaman federaller aliyor.

  • ⭐⭐

    @MySea uzun ve zorlu bir yol biliyorumda içimden yapmak istediğim bu (halbuki ben bu ülkede bu mesleği hiç sevmiyorum) 🙂


  • @cnpist Aslinda kalirdi buyuk ihtimalle ama su anda herkes evden calisiyor. Is konusunda egitim vermek falan uzaktan biraz zor. O yuzden, ugrasmak istemediler. Birde is konusunda specifik bazi sorular sorduk, tam duzgun sekilde cevap veremedi bazilarina.


  • @MySea tam manasinda yeterli gormemisler anladigim. Egitim kismida ayri zorluk olunca , olumsuz olmus. Sirketler egitim verip yetistimekten sonra da elemani kaybetmekten cekiniyor mu diye dusundum ama su covid donemi normal kriterler vs tam islemiyor. Merak iste 🙂


  • Lisans mezunlarinin CPA egitim kriterlerini tamamlamak icin mutlaka master yapmasi sart degil. Alternatif ve daha uygun fiyatli opsiyonlar da var. Bunun haricinde yalnizca Turkiye de aldigimiz muhasebe dersleri ne yazik ki burada gerekli kriterleri karsilayamiyor. Her eyaletin CPA kriterleri farkli. En kolay eyaletlerden birisi Colorado. Muhasebe veya CPA konusunda daha detayli bilgi almak isteyen olursa yardimci olabilirim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

70
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum