Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gul_bencee, içinde söyledi: ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari

    Amerikaya iltica etmis 7 yildir amerikada olan ama abd vatandasiyla 2 yildir evli olan henuz gorusmeye girmemis birinin ailesi turist vizesiyle gelebilir mi sistemde gozukuyor mu acaba

    evet, bir yakininin iltica etmis oldugunu gorebiliyorlar.

    vize alabilmek icin ailesinin ABD'ye girisinin gecici oldugunu ve sonrasinda Turkiye'ye donecegini gosterebilmeniz lazim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @USAdana, içinde söyledi: ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari

    @USAdana Merhabalar. Biz surekli kontrol ederek bosluk bulduk ve randevuyu mayisa cektik. Hatta bir gun esim Subat bile yakaladi ama biz alamadan baskasi aldi. Yani bu isin yolu her gun bir iki kere kontrol etmekten geciyor.

    mulakatta bol sanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ErdalK, içinde söyledi: ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari

    Merhaba arkadaşlar benim sorum biraz farklı ben 2024 GC çekişine katıldım çıkıp çıkmayacağı bilmiyoruz tabi ama eşim pek gelmek taraftarı değil, acaba ben vize görüşmesine tek gidip Amerika ya yerleştikten sonra eşime turist vizesi çıkartmak istesek arada yanıma gelip gitmesi için doğru bir tercih olur mu ve turist vizesi alabilir miyiz onun için yoksa onu da GC vize mülakatına götürüp onun için de başvuru yapsam mı ?

    Evet, bu durumda size uygun olan vize turist vizesi olur. Sizin mulakatinizdan hemen sonrasinda turist vizesi almasini tavsiye ederim, yani sure gecmeden...

    Bu sekilde basvuru yaptiginizda, konsolos esinizin gocmen vize basvuru yapabilecegine ragmen bunu yapmamasini olumlu degerlendirecektir ve cok buyuk ihtimalle turist vizesi verecektir. Esiniz de bu durumu mulakatta vurgulamali.


  • @AE123

    Merhaba, sizin durumunuzun tıpatıp aynısını biz yaşıyoruz. Eşim amerikan vatandaşı, 2020 yılında evlendik. Tr’de yaşıyoruz. Biz de önce bir oryantasyon turu için gitmek istiyoruz. Ir-1 süreci öncesinde ya da esnasında gidip 15-20 gün etrafı görebileceğimiz turistik vize verirler mi onu merak ediyoruz. Sizin süreciniz nasıl ilerledi? Sonuç alabildiniz mi? Cevap için teşekkürler


  • Selamlar herkese kardeşim 2024 talihlisi sürecin çok başındayız tabi ama zaten anne ve babamız için de turist vizesine başvurmayı düşündüğümüz bir sırada kardeşim greencard talihlisi oldu. bu durumda ailemiz için turist vize başvurusuna başvurmak için en uygun zaman ne zaman olmalı? hem kardeşimin sürecini riske atmak istiyoruz. hem de kardeşimin greencardı yüzünden ailemiz red alsın istemiyoruz.
    teşekkür ederim

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Claudia J. Muslu Claudia J. Muslu 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sini-sini, içinde söyledi: ABD Vatandaşı ve Göçmen yakınlarının B1/B2 vize başvuruları

    Selamlar herkese kardeşim 2024 talihlisi sürecin çok başındayız tabi ama zaten anne ve babamız için de turist vizesine başvurmayı düşündüğümüz bir sırada kardeşim greencard talihlisi oldu. bu durumda ailemiz için turist vize başvurusuna başvurmak için en uygun zaman ne zaman olmalı? hem kardeşimin sürecini riske atmak istiyoruz. hem de kardeşimin greencardı yüzünden ailemiz red alsın istemiyoruz.
    teşekkür ederim

    Anne ve babaniz ABD'ye ne amacla seyahat etmeyi planliyorlar? Kardesiniz gocmen vize alip ABD'ye yerlesmeden vize almak daha iyi olabilir diye dusunuyorum. Bu turist vizesi basvurunuz kardesinizin gocmenlik surecine ne olumlu ne de olumsuz etki etmez, bu konuda telas etmenize gerek yok.


  • Merhabalar,
    evlenerek ABD ye geldim ve yaklasik 2 aydir gocmen statusunde yasamaktayim, simdi ABD de bir dugun planliyoruz ve katilmalari icin TRdeki aileme vize basvurusu yapacagim. Annem ve iki kardesim var (bekar, 25-27 yasindalar ve ozel sektorde calisiyorlar) pasaportlarinda hic vize yok. Anneme kesinlikle basvurmak istiyorum ama kardeslerimden pek emin olamiyorum, annemin basvurusunun yanina kardeslerimi de ekleyip grup basvurusu yapsam odeme 185x3 dolar seklinde mi oluyor? Ve vize kararini grup bazinda mi veriyorlar kisi bazinda mi?
    Annem hic ingilizce bilmiyor, yanina bir refakatci gerekecek ulkeye girerken. Nasil bir yol izlemeliyim, bilgisi/ ongorusu olan birisi var midir?
    Simdiden cok tesekkurler...


  • Merhabalar! Deneyimimizi kısaca buraya yazmak istiyorum. Ben 2 yıldır Amerikadayım ama greencardı birkaç ay önce aldım. Alır almaz annem için turist vizesine başvurdum çok ileri tarihe verdiği için @Rushvisasnow ile iletişime geçtim. Salih bey sağolsun birkaç hafta sonraya randevumuz çekildi. Annem emekli, Türkiye’de torununa bakıyor. Mülakatı çok rahat geçti. Sadece nereye gitmek istediğini sormuşlar. Annem benim ve eşimin yasal statüsünden bahsedip benim yüksek lisans yaptığımı ve araştırma asistanı olduğumu söylemiş. Kaç çocuğu olduğunu sormuşlar sonra, bu kadar 🙂 Ekstra hiçbir evraka bakmamışlar.


  • @crazycells ben de ABD vatandaşıyım 7 yıldır Türkiye'deyim ABD'de 10 sene kaldım. Eşimle New York'da tanıştık orada evlendik sonra Türkiye'ye döndük ona Greencard başvurusu yapmadan. O da 7 yıl F1 ile öğrenciydi. Döndükten sonra hiçbirimiz ABD'ye giriş yapmadık o yüzden şimdi 10 yıllık turist vizesi alıp acil bir durumda ABD'ye giriş yapabilmek ve orda ona petition edip AOS yapabilme ihtimalini değerlendiriyoruz. Ben vatandaşım fakat burada evim var, ikametimiz o adreste, 7 yıldır burada çalışıyoruz, yeterli dolar birikimi ve gelirimiz var. DS 160'da gideceğimiz yer olarak San Francisco dedim ve christmas dönemini belirttim. Tabi vize randevuları 7 8 ay sonraya verildiğinden ilk DS 160 ın yerine yeni bir DS 160 doldurdum. Otel rezervasyonu veya uçak rezervasyonu yaptırmadım ve tam açık adres vermedim çünkü bence bu kadar kesin plan yapmanın mümkünatı yok 4 5 ay sonrası için. Mülakatta da estimated plan yaptığımızı, tarih ve lokasyon için uygun fiyat ve zamanı değerlendireceğimizi söylemesini söyledim. Çoğu kişi için bu büyük risk ama 8 sene AOS işleri yapmış biri olarak bence bu konularda dobra ve korkusuz olmak gerektiğini düşünüyorum. Sence 7 yıl öğrencilik yapması ve benim vatandaş olmam red flag çıkarır mı? Soruyorum çünkü konsolosluk deneyimim yok hep USCIS ile uğraştım çünkü. Teşekkürler.


  • @crazycells, içinde söyledi: ABD Vatandaşı ve Göçmen yakınlarının B1/B2 vize başvuruları

    @Sini-sini, içinde söyledi: ABD Vatandaşı ve Göçmen yakınlarının B1/B2 vize başvuruları

    Selamlar herkese kardeşim 2024 talihlisi sürecin çok başındayız tabi ama zaten anne ve babamız için de turist vizesine başvurmayı düşündüğümüz bir sırada kardeşim greencard talihlisi oldu. bu durumda ailemiz için turist vize başvurusuna başvurmak için en uygun zaman ne zaman olmalı? hem kardeşimin sürecini riske atmak istiyoruz. hem de kardeşimin greencardı yüzünden ailemiz red alsın istemiyoruz.
    teşekkür ederim

    Anne ve babaniz ABD'ye ne amacla seyahat etmeyi planliyorlar? Kardesiniz gocmen vize alip ABD'ye yerlesmeden vize almak daha iyi olabilir diye dusunuyorum. Bu turist vizesi basvurunuz kardesinizin gocmenlik surecine ne olumlu ne de olumsuz etki etmez, bu konuda telas etmenize gerek yok.

    çok özür dilerim buna cevap yazmayı atlamışım. anne ve babam turistik amaçlı vizelerini almak istiyorlar. kardeşim 2024 greencard talihlisi ve umarız oraya yerleşmeyi başaracak. anne ve babamızda çocuklarını görebilmek için vizeye başvuruyor olacaklar. benim vizem var. ben çalışırken annem çocuğuma bakıyor hatta. ama başvurularda olumlu sonuç durumları nasıl olur bilemedik. sonuçta kardeşim talihli oldu turist vizesi başvurularını olumsuz etkilesin istemeyiz. bir de çok uzak tarihlere randevu veriliyor zaten ne zaman başvurmak en doğrusu olur size danışmak istedik. yani kardeşimin süreci başlamadan başvuru mu yapmalıyız? dönüşünüz için çok çok teşekkürler


  • Merhaba eşim ve ben 1 yıldır Amerikada greencard sahibi olarak yaşıyoruz. Ben bir firmada çalışıyorum, eşim ise hamile. Eşimin emekli anne ve babasına vize başvurusunda bulunduk fakat maalesef bugün ret aldılar. Neyi yanlış yapmışız diye düşünüyoruz fakat işin içinden çıkamadık. Türkiyede evleri, bankada paraları vs vardı. Tekrardan başvurmamızı önerir misiniz? Danışman desteği almamıştık, tüm evrakları biz hallettik. Greencard sürecini de kendimiz halletmiştik, o yüzden bir sıkıntı olacağını düşünmedik.


  • Merhaba geçen günlerde kardeşimin bir arkadaşı Abd turist vizesi almak için destek istedi. Formu doldurup mülakattan bir gün öncede prova yaptık.

    Profil kısaca
    1.5 yıldır bir dernekte çalışıyor,
    Bir önceki işi yine 4-5 yıl benzer bir pozisyonda aynı iş dalında,
    Maaş 40-45 bin TL,
    Evli ve çocukları var
    Vizeye tek başına başvuruyor
    Seyahat geçmişi bir afrika ülkesi bir Suudi Arabistan tek gidiş-dönüş var
    Ablası Green Cardlı Amerikada yaşıyor (evlilikle),
    Abisi Amerikan vatandaşı,

    Ds160 taki seyahat planı Aralık 2023-Ocak 2024 10 gün civarı planlandığını yazdık
    Adres olarak New York taki ablasının adresini verdik,
    Patronu ve iş arkadaşlarının Abd vizeleri var onların isimlerini forma yazdık

    Çok detay sormadım biraz yüzeysel anlattı bende bu şekilde aktaracağım

    Mülakat
    Amerikaya neden gitmek istiyorsun?
    Erkek arkadaşlarımla(hepsinin vizesi var ama henüz hiç gitmediler ) New-yorku gezeceğiz, ayrıca seyahatimin son günlerinde ablamı ziyaret edeceğim
    Ne iş yapıyorsun?
    -yaptığı işi söylemiş ne kadar süredir yaptığını söylüyor
    Evlimisin kaç çocuk var?
    Evet evliyim, 2 çocuğum var
    Ablanız new york ta mı yaşıyor?
    Evet
    Gideceğiniz tarih nedir?
    .. Aralık 2023 -... Ocak 2024 yaklaşık 10 gün

    Tamam vizenizi onaylıyorum....

    Not : @Rushvisasnow dan tarihi erkene alma hizmetinden yararlandı.Daha önce hiç dv çekilişine başvurmayan birisi (etkisi var mı bilmiyorum ama yazayım dedim)


  • @Erbatur merhaba iletiyi 2019 da yazmissiniz ama sonucu merak ettim ayni durumda Ailem icin suan b1 vizesi basvuru formu dolduruyorum deneyiminizi merak ettim cevaplarsaniz tesekkur ederim size yazmak icin foruma uye oldum direk msj seceneginide bulamadim.


  • @zzehirbazz cevap gelmedi ama ben sonucu yazayım. Eşim ABD'de 8 yıl öğrenci olarak kalmasına, ABD vatandaşı il evli olmasına, seyahat/uçak rezervasyonu olmamasına, ekranda bu 8 yıl boyunca red flag dolu bir geçmişi (8 ay doktor raporlu olarak okula gitmeden ABD'de bulunmuştu) olmasına, binlerce dolar ABD bankalarına borcu olmasına rağmen 10 yıllık turist vizesini 3 dakikalık mülakat sonunda aldı. Mülakata giren memur yeniymiş ve sadece ingilizce biliyomuş kim gelmek ister demişler benim hanım da ben geleyim demiş sıranın önüne geçmiş. Kız ekranı açınca şaşırmış ilk kez başvuranlarda bembeyaz çıkan sayfa haliyle 8 sene kalan birinde kıpkırmızı çıkmış 😃 Kadın afallamış ve demiş siz naptınız ABD tarihiniz çorba gibi (evlilik var boşanma var, vize değişimi var, 3 tane okul, 1 kere hastalık raporu (6 aylık), tekrar evlilik, allah allah yani). Gayet rahat bir şekilde ya o kadar yıl kalınca böyle şeyler oluyo hepsinin açıklaması var falan derken arkadan supervisor gelmiş bakmış yeni yetme memura demiş ki " ya neye bakıyosun ver geç" 😃 şaka gibi.

    Biraz kendinize güven ve emin olmanız çok çok etkili, aynısı ben vatandaşlık alırken de olmuştu. Ne istediğiniz ve ne yaptığınızın arkasında kapı gibi durursanız insanlar zaten tatmin oluyor. El pençe divan güvensiz durursanız da bunu şüpheli bulup kullanıyorlar.


  • Merhaba, esimin ablasi,enistesi ve yegeni bize ziyarete gelmek istiyorlar. ds-160 formlarini doldurduk. Randevu asamasina geldik. Ancak hepsi icin ayri ayri randevu veriyor. Grup olusturduk. Ama neden ayri randevu randevu saati verdigini anlamadik. Bunu one cekmeye calisacagiz. Ama hepsininki ayri olarak nasil one cekecegimizi anlamadik. Yardimci olabilir misiniz?


  • @redcka randevular en yakın bir sene sonrasına veriliyor falan demişlerdi hakikaten öylemi? Bizde anne babaya başvuru yapacağız yakında kısmetse. Bir sene randevu icin çok uzun.


  • @mahves evet sdubat 2025’e alabildik


  • Arkadaşlar merhaba ben gc sahibiyim anne baba ve kardeşlerim için turist vizesi başvurusu yaptım ve aiste randevu alırken grup üyelerinden birini yanlışlıkla ayırdım. Nasıl birleştirebilirim ? Yardıma ihtiyacım var 😕


  • @DustyBlue Merhaba , eşinin yanına ilk gidişi mi acaba . Dİyelim ki Ben ABD deyim turist vizesi ya da Asylium proses esnasında eşim benim yanıma turist vizesiyle gir çık yapıp ziyarete gelip gidebiliyor mu ?


  • merhaba esim 5 ay once amerikaya geldi ve bu surcte evlendik . kendim greencard sahibiyim ve 2-3 ay icerisinde amerikan ordusuna katilacagim. ama bu surecte esimin statusunu korumak istiyoruz . vize uzatma talebimizde evlilik bize bir sorun tesgil edermi ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum