@yuzi35 Tebrikler. Darısı başımıza 🙂 Sonrasında çağırsalar da problem yok bizim için.
-
@mehmet1 seyahat planınız önemli. ülkeye döneceğinize yönelik güçlü bağların olması ( uzun süredir aynı yerde çalışıyor olmanız) ve diğer ülke seyahatleriniz (özellikle avrupa birliği ülkeleri) size avantaj sağlayacaktır. Hobileriniz ve diğer varlıklarınız çok önemli değil vize almanız açısından. Görevliyi ülkeye geri döneceğinize ikna edebilirseniz vizeyi alabilirsiniz. Görüşmenizde bol şans.
-
Merhaba B1/B2 turistik vizesi için hesapta ortalama ne kadar para olması gerekiyor
-
@busra92, içinde söyledi: Turist vizesi için en erken tarih?
@ReLoad ben de geçen gün Nisan ayında denk geldim, üstelik almak için 3 kez denememe rağmen saati seçip onayladığımda hep randevunun uygun olmadığına benzer bir uyarı aldım. Muhtemelen birden fazla kişi işlem yaparken de sıkıntı olabiliyor.
Kısmet meselesi, kısmetimizi bekleyeceğiz...
-
Selamlar, ben de annem için b1/b2 vizesi yenilemesini posta yoluyla yaptım. Kendisinin vize süresi 2026'ya kadar devam ediyordu ancak pasaportunun süresi bitmişti, biz de sınır kontrolünde ne olur ne olmaz sıkıntı çıkmasın diye vizeyi yenileyelim dedik. Özel durumumuz ise benim DV23 kazananı olmam ve pasaportumda immigrant abd vizesi olması, bunun vize basımını etkileyebileceğini düşündük ancak süreç sıkıntısız devam etti.
DS160 confirmation çıktısı
Eski pasaport ve vizenin basılacağı pasaport
5*5 iki tane fotoğraf
Evlilik cüzdanı fotokopisi
Babamın nüfus cüzdanı fotokopisi (babamında b1/b2 vizesi vardı onun fotokopisini göndermedik)
Ais talimat çıktısı
Gelen davet mailiBunları A4 zarfın içine koyup gönderdik. Birkaç gün içinde ceacden kontrol ettiğiminde issued olmuştu. Ertesi gün PTT mesajı geldi. 2 gün sonra pasaportu teslim aldık.
-
@selamibasaran İnşallah sorun olmaz ama yine de mülakata yakın bir tarihte güncelleme yapıp öyle gitsem sanki daha iyi olacak gibi. Teşekkürler bilgilendirme için.
-
-
Merhaba,
öncelikle , Uzun zaman sonra foruma girip bir şeyler araştırmak,sormak yazmak gerçekten beni çok duygulandırdı.Talihli talihsizler bunu çok iyi bilir 🙂 (2021 GC mağduru)
Konuya gelecek olursak,
Nişanlım için turist vizesi başvurusunda bulunduk.
Ödememiz , randevumuz vs. hepsi tamam.
Fakat yeni fark ettim. Ais.usa sitedeki kayıtlı olan isim de soy isimin son harfi hatalı gösteriyor. Siteyi incelediğimde bu sitedeki isim kaydını değiştirme seçeneği bulamadım. Örn. Uysal olması gereken soyisim Uysak olarak siteye kayıt olmuş. Mail adresi şifre filan hepsi ok. Diğer tüm belgelerde tüm bilgiler doğru. Ds160 vs.Bu bizim randevumuzda yada pasaport tesliminde problem olur mu ? Ya da bunu değiştirmenin bir yolu var mı?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler. -
Herkese merhaba,
Turist vizesi icin DS-160 formu doldururken sol tarafta yer alan " work/education/training" sekmesinin altinda normalde present, previous ve additional olarak 3 alt sekme olur. Yalniz bende additional sekmesi cikmiyor. Yastan kaynaklandigini biliyorum. 60 yas ustu olanlarda cikmiyor maalesef. Additional sekmesinde onceki ulkelere giris cikislari yazabiliyoruz normalde. Haliyle gozukmeyince onceki ulkeleride ekleyemiyorum. Bu konuda hakkinda bilgisi olan yada farkli bir yontem ile ileryen var ise deneyimlerini paylasmasini rica edebilir miyim lutfen.
Simdiden degerli vaktiniz icin tesekkur ederim.
DS-160.jpg
-
-
herkese merhaba, evet konu başlıkları ve farklı cevaplar var lakin tam ve doğru bilgiye ulaşma konusunda emin olamıyorum o yüzden soruyorum.
eşim ile birlikte b2 için başvuru yapmak istiyoruz.
1 kişi için ds 160 doldurup sonunda family application yapmak mümkün müdür? ve bu family application'a formu imzaladıktan sonra mı ulaşıyoruz? VEYA doğru olan her kişi için ayrı ayrı ds 160 form doldurup, 1 kişi üzerinden vize randevusu alıp diğer kişiyi randevuya eklemek midir? Digital foto yüklenmeden vize randevusuna 1 adet biyometrik foto ile gitmek doğru mudur? Randevu tarihi seyahat planından farklı olması durumunda kesin ve net olarak ne yapılması gerekiyor?cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim, herkesin süreci çok farklı biliyorum, en azından bazı konuları netleştirirsek hepbirlikte doğruya ulaşabiliriz.
-
@j0nlyesh randevunuz iptal olmadan 1 kereye mahsus DS-160 form numarasını güncelleyebilirsiniz. ilgili açıklama şu iletide mevcut.
bu arada randevunuzu iptal bile etseniz, ödeme dekont tarihinizin üzerinden 1 sene geçmediği sürece yeni bir randevu alabilirsiniz ve bunun için ücret ödemeniz gerekmez.
-
Merhaba eşim ve ben 1 yıldır Amerikada greencard sahibi olarak yaşıyoruz. Ben bir firmada çalışıyorum, eşim ise hamile. Eşimin emekli anne ve babasına vize başvurusunda bulunduk fakat maalesef bugün ret aldılar. Neyi yanlış yapmışız diye düşünüyoruz fakat işin içinden çıkamadık. Türkiyede evleri, bankada paraları vs vardı. Tekrardan başvurmamızı önerir misiniz? Danışman desteği almamıştık, tüm evrakları biz hallettik. Greencard sürecini de kendimiz halletmiştik, o yüzden bir sıkıntı olacağını düşünmedik.
-
Merhaba,
4 kişilik bir aile olarak Eylül 2024 gibi Amerika'ya turist vizesi ile gitme planımız var ve 2024 Mayıs ayına randevumuz var. Ancak oğlumuz da bu sene 2023'te Work And Travel'a başvurmak istiyor. O'nun Work And Travel'e başvurması, bizim ailecek Tursit Vizesi başvuru sonucumuzu olumlu veya olumsuz nasıl etkiler?
Planımız şu: Work and Travel'e kabul edilirse 2024 Haziran gibi gidip, Ağustos sonunda TR'ye dönecek ve bizim de ailecek turist vizemiz onaylanırsa 2024 Eylül sonu gibi US'e gideceğiz.
-
@suylap yok eşinizin görüşmesine dahil ederseniz görüşmeye gitmek zorunda kalırlar, tavsiyem eşinizin de görüşmesi yapılsın görüşmede cocuklara mektupla alıcaz onları tek başıma getiremedim tarzında söylesin. Onlara daha sonra ayrı bir grup oluşturup mektupla almaları için girişleri farklı olacak
-
Abd b2 vizesi için başvuru yaptım. 1 yıl sonraya randevu verdi. Fakat benim pasaportumun süresi o zaman dolmak üzere. Yeni pasaport çıkartsam formu güncelleyebilir miyim? Ödemeyi yaptım ne olacak şimdi?
-
Merhaba, ben ekim 2022 de Amerikaya turistik vizesiyle giriş yaptım ve memur bana 6 ay süre verdi. Ben 6 aya yakın Amerika’da kaldım ve sonrasında 2023 nisan’da Türkiyeye döndüm. Şimdi 19 Eylül de yeniden gideceğim ve 2 hafta kalıp döneceğim, dönüş uçak biletim de mevcut, hotel rezervasyonum da. girişte bir sıkıntı yaşar mıyım acaba? Teşekkür ederim
-
Herkese iyi gunler!
Ben Green Card sahibiyim ve suan da Amerika da yasiyorum. Annem icin 3 kere Turist vizesine basvurduk ve 3 basvuruda da red cevabi olduk. Gecen gunler de 4. basvuru icin gerekli hazirligi yaptim fakat randevu secimi icin sadece Istanbul da, Haziran 2025'ten itibaren tarihler gorunmekte.
Acaba 3 kere red almis basvuru sahipleri icin farkli bir durum mu bulunmakta? Boyle bir durumlar karsilasan var mi? -
Merhaba arkadaşlar, bir tatil planım var 8 Eylül-19 Eylül arası. Hem Amerika hem Kanada vizem var. O yüzden önce New York’a gideceğim oradan Toronto’ya. Toronto’dan da Miami’de birkaç gün geçirip Türkiye’ye döneceğim. Amerika’ya 1 hafta-10 gün içinde 2 kere girmek ve çıkmak sorun yaratır mı? Girişte Gidiş-dönüş uçak biletlerini falan göstereceğim. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
-
@cnglbhr Benim hikayem oldukça eski ama sorun olmamıştı. 2005 te turist olarak gittim, 2006 da statümü F-1 e çevirdim, dil okulu bitince yüksek lisansın ilk sömestrr ortasında Ottawa Kanada’daki konsolosluktan ABD Öğrenci Vizemi pasaporta işlettim. 10 yıllık B1/B2 vizemi iptal etmedi. sonraki girişlerim ise eğitim bitene kadar hep F-1 ile olmuştu, o da zaten 5 yıllık verildi. Her şey bitip, tr ye dönünce yeni pasaport ve yeni vize için başvurduğumda 2013 yılı idi, sadece parmak izi verdim, bugün mülakat gerekmiyor dediler ve tekrar 10 yıllık düzenlendi. sanırım üstüne 15 kere daha turist gittim geldim ve hiç sıkıntı yaşamadım. Şu anda da vizemin bitmesine az kaldığı için başvuruyu yapıp pasaportu posta ile gönderdim. Sanırım bu hafta cevap gelir. Tedirgin olmayın derim. Bol şanslar ..

ABD Vatandaşı ve Göçmen yakınlarının B1/B2 vize başvuruları
-
@YollardakiAdam Amerikan Ordusuna katılın 1 yıl içinde vatandaşlık alın sonra eşinizi vatandaş kontenjanından direkt greencard’lı olarak yanınıza alın. Bence en kolay net yol bu.
-
@Erbatur aynen bayağı kolay da ordu da beni beklemiyordur herhalde
-
Merhabalar herkese,
Ben Amerika’da greencard sahibiyim Amerikalı eşimle evlilik üzerinden hak sahibi oldum. Annem beni ziyarete gelecek ancak biz vize randevusunu geçen yıl almıştık ve ancak 2022 kasıma bulabilmiştik. Sayfayı kontrol ederken Şubat 2022ye çekildiğini gördük haber vs vermediler. Normal mi bu durum? -
@uhnht, içinde söyledi: ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari
Merhabalar herkese,
Ben Amerika’da greencard sahibiyim Amerikalı eşimle evlilik üzerinden hak sahibi oldum. Annem beni ziyarete gelecek ancak biz vize randevusunu geçen yıl almıştık ve ancak 2022 kasıma bulabilmiştik. Sayfayı kontrol ederken Şubat 2022ye çekildiğini gördük haber vs vermediler. Normal mi bu durum?Evet, normal.
Konsolosluk, kapasitesini arttirdikca var olan randevu tarihlerini one cekebiliyor. Bol sanslar.
-
Merhaba.
Kardesim icin B1/B2 basvurusu yaptik, gorusme gunune seyahat saglik sigortasi goturmesi gerekir mi? Vize onaylanmadan bilet almamak gerektigini biliyorum ama seyahat sigortasi hakkinda bilgisi olan var midir? Tesekkurler! -
Merhaba herkese,
Eşim greencardlı, ben de AOS sürecindeyim. Kardeşim bizi ziyaret etmek istiyor fakat vize başvuru sürecinde nasıl bir yol izleyeceğimize dair aklımızda sorular var. Davetiye göndermemiz gerekiyor mu? Ben henüz greencard sahibi değilim burada öğrenciyim. Bunu negatif bir etkisi olur mu, başvuru için greencard almayı mı beklemeliyiz? Teşekkürler.
-
abd vatandaşından davetiye nasıl alınır * posta yolu ile ıslak imzalı mı yoksa email çıktısı yeterli mi? sadece bize mi yoksa konsolosluğada mektubun gönderilmesi gerekli mi ?
-
Merhaba, bir ABD vatandaşı ile evli Türk vatandaşıyım. Eşim ABD'de ben ve çocuk Türkiye'deyiz. ABD'ye daha önce hiç gitmedim. Vize almak istiyorum. Çocuk için sorun yok ama ben turist vizesine mi başvurmalıyım yoksa ABD vatandaşı eşten dolayı başka bir vize türüne mi? Göç etmek gibi bir niyetim yok sadece çocukla birlikte 1-2 aylığına ABD'yi ziyaret edeceğiz. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
Merhaba. Bana greencard çıktı ama erkek arkadaşımla şuan evlenme gibi bi durumumuz yok. Turist vizesiyle gelmeyi düşünüyor. Kendisi subay. Ayrıca 1-2 mal varlığı var. Yani demek istediğim türkiye ile bağları güçlü olduğu için kabul alır mı?
-
Herkese merhaba arkadaslar,
Bu konuyla ilgili uygun baslik bulamadim ve yeni bir baslik actim:
Green card li olarak Abd de yasamaktayim. Annem ve babam icin turistik olarak Abd'ye ziyarete, - ilk defa gelecekler. Onlar icin turistik vize basvurusunu ben yapacagim(onlar icin TR de randevu almayi deneyecegim) . Boyle bir durumu deneyimleyen oldu mu ? ne gibi sorular soruluyor, ek belgeler isteniyor mu ?
Bilginiz var midir ?
Cok tesekkur ederim ! -
@ayşebirkadın kişilerin vize alıp alamayacakları tamamen kişinin vizeyi amacı dışına kullanmalarına ve yaşadıkları ülkeye döneceklerini kanıtlamalarına aynı zamanda da görüşmeyi yapan konsolosluk görevlisine bağlıdır.
eğer erkek arkadaşınız bunu görüşme sırasında inandırıcı bir şekilde belirtirse elbette vize alabilme ihtimali elbette ki var.
-
@projeon eğer göç etme gibi bir niyetiniz yoksa, turist vizesi başvurusu yapabilirsiniz.
-
Amerikaya iltica etmis 7 yildir amerikada olan ama abd vatandasiyla 2 yildir evli olan henuz gorusmeye girmemis birinin ailesi turist vizesiyle gelebilir mi sistemde gozukuyor mu acaba
-
Merhabalar. Esim hamile ve haziran basi gibi dogum olacak insallah. Dogumda ve sonrasinda yaninda olmasi icin esimin annesine vize almaya calisiyoruz. Ankara icin bekleme suresi 204 gun diyor. Temmuz'a denk geliyor. Ara ara kontrol ederek one cekmeye calisacagiz. Ayrica crazycell'in su mesajini kullanarak da aciliyet bildirimi yapacagiz ama yine de benzer durumu tecrube eden var mi sormak istedim. Belki farkli bir tavsiye yakalariz. Kimse donmezse de ben deneyimimi yazarim artik
https://yesilkartforum.com/forum/post/158508 -
@USAdana Merhabalar. Biz surekli kontrol ederek bosluk bulduk ve randevuyu mayisa cektik. Hatta bir gun esim Subat bile yakaladi ama biz alamadan baskasi aldi. Yani bu isin yolu her gun bir iki kere kontrol etmekten geciyor.
-
Merhaba arkadaşlar benim sorum biraz farklı ben 2024 GC çekişine katıldım çıkıp çıkmayacağı bilmiyoruz tabi ama eşim pek gelmek taraftarı değil, acaba ben vize görüşmesine tek gidip Amerika ya yerleştikten sonra eşime turist vizesi çıkartmak istesek arada yanıma gelip gitmesi için doğru bir tercih olur mu ve turist vizesi alabilir miyiz onun için yoksa onu da GC vize mülakatına götürüp onun için de başvuru yapsam mı ?
-
@erika, içinde söyledi: ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari
Merhaba.
Kardesim icin B1/B2 basvurusu yaptik, gorusme gunune seyahat saglik sigortasi goturmesi gerekir mi? Vize onaylanmadan bilet almamak gerektigini biliyorum ama seyahat sigortasi hakkinda bilgisi olan var midir? Tesekkurler!Hayir, vize almak icin sart degil. Ama red ihtimali sonrasinda iptal edebileceginiz bir saglik sigortasi varsa (vizeyi alamazsaniz paranizi geri odeyen sirketler var) boyle bir hizmeti kullanabilirsiniz.
-
@selinugr, içinde söyledi: ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari
Merhaba herkese,
Eşim greencardlı, ben de AOS sürecindeyim. Kardeşim bizi ziyaret etmek istiyor fakat vize başvuru sürecinde nasıl bir yol izleyeceğimize dair aklımızda sorular var. Davetiye göndermemiz gerekiyor mu? Ben henüz greencard sahibi değilim burada öğrenciyim. Bunu negatif bir etkisi olur mu, başvuru için greencard almayı mı beklemeliyiz? Teşekkürler.
Herhangi bir farki olmaz kanimca. Neticede ABD'desiniz... kardesinizin Turkiye'ye geri donecegine konsolosu ikna etmesi gerekiyor. Davetiye gondermek isterseniz gonderebilirsiniz tabii ki, ama bu resmi bir islem degil, bilginize.
-
@Erdem-AKDEMİR, içinde söyledi: ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari
abd vatandaşından davetiye nasıl alınır * posta yolu ile ıslak imzalı mı yoksa email çıktısı yeterli mi? sadece bize mi yoksa konsolosluğada mektubun gönderilmesi gerekli mi ?
Imzalayip email ile gonderebilir, bu resmi bir belge degil o nedenle konsolosluga degil size gonderecek.
-
@phoenixsuns, içinde söyledi: ABD Vatandasi ve gocmen yakinlarinin B1/B2 vize basvurulari
Herkese merhaba arkadaslar,
Bu konuyla ilgili uygun baslik bulamadim ve yeni bir baslik actim:
Green card li olarak Abd de yasamaktayim. Annem ve babam icin turistik olarak Abd'ye ziyarete, - ilk defa gelecekler. Onlar icin turistik vize basvurusunu ben yapacagim(onlar icin TR de randevu almayi deneyecegim) . Boyle bir durumu deneyimleyen oldu mu ? ne gibi sorular soruluyor, ek belgeler isteniyor mu ?
Bilginiz var midir ?
Cok tesekkur ederim !Su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇
Benzer Başlıklar
47
34.8k
Users
5.3k
Topics
387.5k