Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @pistolstar Merhaba, tamamiyle ayni durumu yasiyorum. 2019da giris yaptim ancak covid donemi 1 seneden uzun sure amerika disinda kaldim. Basvuru yaptiniz mi? yaptiysaniz nasil sonuclandi?

• @Edelweiss Tesekkur ederim guzel mesajiniz icin. Umarim sizin surecinizde kisa ve zahmetsizce olur. Iyi haberlerinizi bekleriz,
    Sevgiler selamlar,

• Vatandaslik surecini kimse paylasmiyor. lutfen buradan paylasirmisiniz tesekkur ederim.

• Merhaba arkadaslar. N400 dolduruyorum ve evlilik sertifikasi istiyor. E devletten aligim formul B belgesi cok dilli olmasina ragmen ,Yine de sertifikali bir tercumana cevirisini yaptirip onu mu yuklemeliyim?
    Tesekkurler .

• Merhaba arkadaslar;

"Basvurunuzu yaptiginiz eyalette en az son 3 aydir kalmis olmaniz" derken fiziksel olarak kalmayi mi demek istiyor yoksa adres kaydinda 3 aydir ayni adresin olmasini mi demek istiyor? Basvurudan onceki 3 ayda Turkiye'ye gidebilir miyim yani?

• @Arne-Saknussemm, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhaba arkadaslar;

"Basvurunuzu yaptiginiz eyalette en az son 3 aydir kalmis olmaniz" derken fiziksel olarak kalmayi mi demek istiyor yoksa adres kaydinda 3 aydir ayni adresin olmasini mi demek istiyor? Basvurudan onceki 3 ayda Turkiye'ye gidebilir miyim yani?

Gidebilirsiniz. Ikamet olarak soyluyor.

• @Ryback Tesekkur ederim

• Merhabalar,
    18 Mart itibaryle vatandaslik mulakatimi gecip ayni gun yemin ederek vatandisligimi aldim.
    Son 5 yilda 6 kez ABD disi seyahatim oldu hepsi de Turkiyeye. 2 tanesi 6 ay 1 tanesi de 8 aydan biraz fazla idi.
    Her hangi bir sorun olabilir diye o donemdeki kira sozlesmelerimi de yanimda goturdum.

Mulakat 9:45 de idi. Salon kalabalikdi.
    Biraz gecikme ile numaram yandi ve odaya girdim.

Ilk once sag eli kaldirip dogru soyleyeceginize yemin etme isi ve parmak izi islemi var.
    Sonrasinda hemen civic testden sorular sormaya basladi. 6 tanesini bilince reading ve writing testi oldu.
    Son asama olarakda N400 formu uzerinden gecti.

Bir seyahatiniz 6 ayin uzerinde ama COVID donemi oldugu icin bunu sorgulamiyoruz dedi.
    Sonrasinda bir kac imza ve onay.
    Biraz sonra yemin toreni olacak dedi Green Card aldi.

Toplamda mulakat 13 dk surdu. (Esim disarda saat tuttmus 🙂 )
    Bu hiz benden degil gorevliden kaynaklandi. Cok hizli soru sordu ve isini bitirdi.

Ayni gun yemin torenine katilip sertifikami aldim.

Darisi diger arkadaslarin basina.

Selamlar.

• @arnblt Tebrikler!

• @MySea teşekkür ederim.

• Arkadaşlar Merhaba,

yurt dışında geçirilen sürelerin vatandaşlık formunda sorulduğunu biliyorum ancak her seyahat tek tek yazmak gerekecek mi? Günübirlik giriş çıkışlar da buna dahil midir?
    Öyle ise benim uzunca bir liste yazmam gerekecek tek tek tarihleri işleyerek. Tüm seyahatlerimin tarihlerini kayıt aldında tutuyorum. daha erken 2.5 sene sonra başvuru hakkı kazanacağım ama önceden hazırlıklı olmak adına soruyorum. bu arada yurt dışı kalış sürelerini vs takip ediyorum çoğu seyahat günübirlik veya bir iki gecelik olduğundan vatandaşlık hak etme durummuna olumsuz bir etkisi olmuyor.

• @smk 24 saatten fazla olanları yazıyorsunuz.

• @arnblt Hayirli ugurlu olsun.

• @caglaror tesekkur ederim.

• @arnblt hayirli olsun. Bu yurt dışında kaldığınız süreleri sizin form üzerinden değerlendirme yapıyorlar diye düşünüyorum kendi sitelerinden bu tarihlerin doğruluğunu sorgulayıp sorgulamadıkları ile ilgili bir izleminiz oldu mu?

• @patron3535 bu konuda herhangi bir izlenimim olmadi fakat o sitedeki bilgileri dikkate almayin. Benim ve esimin bilgileri o sirede gorunmuyor bile. Mutlaka onlarin gordugu bir yer vardir. Ayrica sunu soylemek isterim. Benim mulakatim hemen sonrasinda yemin toreni oldugu icin adam benim GC yi aldi ve benim dosyamin uzerine sabitledi. Yalniz dosya baya dolu idi icinde onlarca evrak vardi benimle ilgili.

• Geçtiğimiz haftalarda vatandaşlık sertifikamı aldım ancak pasaport başvuru konusu gözümde aşırı büyüdüğünden bir türlü süreci başlatamadım, sonradan bir de Usps randevularının çok geç tarihlere verildiğini öğrenince iyice saldım konuyu. Ancak araştırma yapınca, bana en uygun yöntemin urgent başvuru olduğuna karar verdim. Atlanta pasaport merkezinden online randevu aldım, NC’den kalkıp 1 gün önceden Atlantaya gittim, evrakları hazırlayıp bugün sabah 9’da da randevuya girdim, ve öğlen saat 12 itibariyle elimde Amerika pasaportum ve vatandaşlık sertifikamın orjinali ile merkezden mutlu bir şekilde ayrıldım. Toplamda 250$ ödedim. 3 gün sonraya Thy uçuşu gösterdim, böylece acil randevu aldım. Ödemenin tamamı orada kredi kartı ile yapılabiliyor, gidip çek vs ilkel işlerle uğraşmanıza gerek yok. Pasaport kartı sonradan mail gönderilecekmiş.

• @arnblt hayirli olsun. pasaport u aldiktan sonra Social Security Office e gidip statunu guncellemeyi unutma.

• @mister tesekkur ederim. Artik SSN guncelleme isi yok. N400 de benim adima guncelle diye secenek koymuslar. Gitmeye gerek kalmadi.

• @arnblt teşekkürler cevabınız için

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52

54.8k
Users

4.8k
Topics

483.3k

| | | |