@newman, içinde söyledi: Çifte vatandaşlık durumunda Türkiye seyahatinde hangi pasaport kullanılmalı?
@redsat2000, içinde söyledi: Çifte vatandaşlık durumunda Türkiye seyahatinde hangi pasaport kullanılmalı?
Çifte vatandaş olduğunu söylesen bile hala seni Türk kanunlarına tabi olduğunu iddia eden bir yapı ve de kanunlar var.
@redsat2000 selam dost, nasil yani TR'de ABD vatandasi oldugunu soylediginde insanlarin kalkip ceketlerinin onunu iliklemesini mi bekliyordun? Ne demek istedigini anlamadim valla. Her ulke cifte vatandas olanlardan kendi ulkesine giris cikislarda o ulkenin kanunlarina uymasini ister. Yani TC sizi Turk vatandasi, ABD ise ABD vatandasi kabul eder. Yabanci statusunde olmaz. Ingiltere'de de boyle, Abustralya'da da boyle. Turkiye'nin burada sagladigi bir kolaylik var o da Yurt'a giriste ille de Turk pasaportu istemiyor, ABD pasaportu ve TC kimlik ile giris cikis yapabiliyorsunuz. ABD'de de bunu yaptirmazlar.
Bu arada TR'ye donmussunuz sanirim. Insallah hayalinde ki gibi Miami'den yelkenli boat'la donmussundur. 🙂
Selam Kardeş Geleli 1 sene olmak üzere . Dediğinde haklısın . Vatandaşlıkla ilgili hüküm gereğince eğer çifte vatandaşlık var ve birisi Tc vatandaşı ile ilgili ise önceliği TC hükümlerine göre veriyor. Örnek Kadrolu öğretim görevlisi olmak için Ales ve YDS tabisin. Her Türk vatandaşı gibi. Ancak bir taraftan Konsolosluğa tabi yaşıyorsun. Malum Türkiye karışık. ABD vatandaşı gibi davranmak durumundasın. ABD pasaportu ile dolaşıyorsun. Yani Türkiyede yaşayan ABD 'li gibisin.Yelkenli Hayalim olmadı Ancak yüzlerce öğrenci yetiştiriyorum