Tam 13 ay sonra annem icin basvurdugum i-130 onaylandi.
Simdiki asama nedir acaba ne yapmaliyim.
-
I-751 formuyla birlikte gonderebilecegimiz destekleyici evraklar, odemenin nasil yapilacagi gibi detayli yonlendirici bir baslik var midir forumda?
Ilk basvurumu yaparken cok faydali olmustu bu tarz bir liste. Simdi tekrar ihtiyacim oldu. -
-
@çotonak28 Evet olabiliyor. Bazilarinda arka arkaya onaylaniyor bazen I485 cok daha uzun suruyor.
-
@Haworn-1903 merhaba,sponsoru kabul etmemelerinin nedeni neydi acaba
-
@caganpaker Merhaba,
Size F2A süreci boyunca kendi sürecimden kısaca bahsetmek isterim.
Benim F2A sürecine başlamadan önce hali hazırda B1/B2 vizem vardı. Süreci Türkiyeden başlattık ve bu süre zarfında eşim sürekli Amerikadaydı. Yanına defalarca gittim. Girişlerde bazen hiç bir şey sormadılar bazen ise evlilik cüzdanımdan, düğün fotoğrafımıza, eşimin green cardının fotoğrafına kadar göstermemi istediler.
Geliş sebebimde her zaman açık oldum, eşimin yanına geldiğimi söyledim. İşten ayrılıp çalışmadığım bir dönem de oldu, o dönemdede ne iş yapıyorsunuz dediklerinde şuan çalışmıyorum dedim. Bir girişimde sizin adınıza green card başvurusu var mı diye sordular evet dedim. Yani her zaman dürüst oldum. Her seferinde gidiş dönüş bilet aldım. Amerikada 4-5 ay kaldığım oldu. Her zaman kalış süreme dikkat ettim ve Abd ye giriş yaptıktan sonra I-94 formunu mutlaka online kontrol ettim, I-94 ile ülkeden ayrılmanız gereken son günü görebiliyorsunuz.
Açık olduğunuz ve ülkenize tekrar dönücek kanıtlarınız olduğu sürece eşinizin bir problem yaşayacağını düşünmüyorum, sizin de içiniz rahat olsun.
Bizim green card sürecimiz 3.5 yıl sürdü ve bu şekilde sayısını hatırlamadığım kadar git gel yaptım.Umarım tecrübemin size faydası olur. Şansınız bol olsun.
-
@Kitten paylasiminiz icin kendi adima cok tesekkur ederim. Guncel duruma iliskin deneyimlerinizin surecte cok faydasini goruyoruz. Kredi karti ile ilgili farkli aksakliklar da yasanabiliyor forumda okudugum kadariyla o yuzden money order secenegini dusunuyorum.
-
merhaba
ı-130 formunu oğlum 12 ve kızım 8 için doldurdum ve posta yoluyla fedex gonderdim.ben amerikan vatandasıyım. 22.07.2024 ı-797 formu geldi. surec baktığımıda 20 ay gosterıyor .onlıne account izliyorum sureci basaka yapmamız gereken bır sey varmı bılemedim.sureci sonuclanan varsa paylaşırsa cok sevınırım. -
-
-
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Tam 13 ay sonra annem icin basvurdugum i-130 onaylandi.
Simdiki asama nedir acaba ne yapmaliyim. -
-
@gizem-kale benimde başında böyle bir konu var nasıl bir çözüm buldunuz
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
-
@Asude-Ugur Merhaba. Sizinle hemen hemen aynı durumdayız. Biz de çocuklar 2 Şubat, şahsım da 6 Şubatta DQ olduk. Randevu bekliyoruz, işallah aynı zamana randevu verirler, dosyalarımızı birlikte gönderip USCIS onayını birlikte almıştık. Takipte kalalım.
-
@tugo, içinde söyledi: ABD'de kaçak duruma düştükten sonra evlilik yapmak mümkün müdür?
@crazycells esimin vize statu suresi bitmeden evlendik yalniz suan sponsor bulamadigimiz icin dosyasini gonderemedik.suan overstay durumunda nasil bir yol izlememiz gerekir?
Gc sahibiyim.ABD'de Green Card alabilmek için AOS yapmanız gerekiyor ve maalesef statüsünü kaybetmiş biri AOS sürecine başlayamıyor. Sadece IR kategorilerinde Green Card sürecine başlayacaksanız bu konuda bir istisna tanınıyor. O nedenle GC sahibi biriyle evlendikten sonra eğer statünüz yoksa Green Card sürecinize ABD'de devam edemiyorsunuz.
Bu durumlarda evliliğin ne zaman gerçekleştiği değil, USCIS'in başvuruyu aldığı tarih önemli.
ABD'de kaçak duruma düştükten sonra evlilik yapmak mümkün müdür?
-
Merhaba , Örneğin adb ye vize ile yasal geldim daha sonra statü ihlali yaptım ve illegal duruma düştüm daha sonra abd de yeni biriyle tanıştım ve evlenmek için karar aldık bu durumda ben yasal olmadığım için , amerikada evlilik yapmam mümkün müdür?
-
@arel Abd' de illegal duruma düşüp Evlenmek içinde söyledi:
Merhaba , Örneğin adb ye vize ile yasal geldim daha sonra statü ihlali yaptım ve illegal duruma düştüm daha sonra abd de yeni biriyle tanıştım ve evlenmek için karar aldık bu durumda ben yasal olmadığım için , amerikada evlilik yapmam mümkün müdür?
Mumkundur.
Eger bir ABD vatandasi ile evlenirseniz CR1 surecine devam edebilirsiniz, bir sorun yasamazsiniz. ABD'ye yasal girmis biri, statusunu kaybetmis olsa dahi ABD vatandasi aile uyesi araciligiyla Green Card alabiliyor.
-
-
Merhaba @crazycells kardeşim Amerika da illegal duruma düştü. Mahkeme sonrası ile son 2 ay ‘ı kaldı ülkeyi terketmesi için. Nasıl faydamız olabilir . Eşim Amerika vatandaşı , sponsor olabilir mi kardeşime , benim vizem yeni onaylandı 1 haftaya Amerika ya giriş yapacağım, benim bi faydam olur mu ? @crazycells şimdiden teşekkür ederim
-
@elf, içinde söyledi: Abd' de illegal duruma düşüp Evlenmek
Merhaba @crazycells kardeşim Amerika da illegal duruma düştü. Mahkeme sonrası ile son 2 ay ‘ı kaldı ülkeyi terketmesi için. Nasıl faydamız olabilir . Eşim Amerika vatandaşı , sponsor olabilir mi kardeşime , benim vizem yeni onaylandı 1 haftaya Amerika ya giriş yapacağım, benim bi faydam olur mu ? @crazycells şimdiden teşekkür ederim
Maalesef sizin veya esinizin bir etkisi olmaz, en azindan benim bildigim bir yolu yok.
-
Merhaba k1 vizesiyle evlilik yaptım. Adjusment of status başvurusnu yapmıştım. Eşimle tartışma sonucu tutuklandım küçük bir anlaşmazlık olduğunu avukatlar aracılıgıyla mahkemeye sunduk ilk duruşmada serbest bırakıldım. Daha önce herhangi bir kaydım yok. Bundan sonra ki süreçte bir mahkeme daha olacagını söyledi avukatım. Bundan sonra ki süreçte green card almam olumsuz sonuçlanabilirmi? Yardım ve görüşleriniz için şimdiden teşekkürler
-
@aloely, içinde söyledi: Abd' de illegal duruma düşüp Evlenmek
Merhaba k1 vizesiyle evlilik yaptım. Adjusment of status başvurusnu yapmıştım. Eşimle tartışma sonucu tutuklandım küçük bir anlaşmazlık olduğunu avukatlar aracılıgıyla mahkemeye sunduk ilk duruşmada serbest bırakıldım. Daha önce herhangi bir kaydım yok. Bundan sonra ki süreçte bir mahkeme daha olacagını söyledi avukatım. Bundan sonra ki süreçte green card almam olumsuz sonuçlanabilirmi? Yardım ve görüşleriniz için şimdiden teşekkürler
Evliligi bitirmeyi mi dusunuyorsunuz?
-
@crazycells esimin vize statu suresi bitmeden evlendik yalniz suan sponsor bulamadigimiz icin dosyasini gonderemedik.suan overstay durumunda nasil bir yol izlememiz gerekir?
Gc sahibiyim. -
@tugo, içinde söyledi: ABD'de kaçak duruma düştükten sonra evlilik yapmak mümkün müdür?
Gc sahibiyim.ABD'de Green Card alabilmek için AOS yapmanız gerekiyor ve maalesef statüsünü kaybetmiş biri AOS sürecine başlayamıyor. Sadece IR kategorilerinde Green Card sürecine başlayacaksanız bu konuda bir istisna tanınıyor. O nedenle GC sahibi biriyle evlendikten sonra eğer statünüz yoksa Green Card sürecinize ABD'de devam edemiyorsunuz.
Bu durumlarda evliliğin ne zaman gerçekleştiği değil, USCIS'in başvuruyu aldığı tarih önemli.
Benzer Başlıklar
72
46.9k
Users
4.7k
Topics
458.9k