@hayallerabd, içinde söyledi: Amerika'daki Eğitim Sistemi - Genel Bakış
sabah radyoda Nihat Sırdar okul kayıtları sırasında istenen paralar ve diğer şeylerden bahsediyordu.. dinleyicilerden gelen listelerin de maşallahı vardı.. 400 TL'den 5000 TL'ye bağış adı altında kayıt ücretleri, temizlik malzemeleri, pullar, tuvalet kağıtları, havlu kağıtlar ve hatta bir veliden çay istemişler..
aslında hepimizin bildiği şeyler ama okullar işi iyice abartmış.. çocuğu "annen kağıt vermediği için sınavlarda sana fotokopi vermicez, sen soruları tek tek yazacaksın" diye tehdit eden bile var.. merak ettim, Amerika'da çocuğunuzu okullara kayıt ettirirken ne gibi şeyler isteniyor sizlerden ya da isteniyor mu?
Kayıt için para istenmesi söz konusu bile değil. Bizim okulun bağlı olduğu Houston ISD'de kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği bedava. Öğretim yılı başında kırtasiye malzemeleri istiyorlar, kendiniz alırsanız 40-50 dolar civarında tutuyor. Biz bunun için okul aile birliğine para veriyoruz, onlar hallediyor. Param yok derseniz de sorun olmuyor, ISD sağlıyor sizin için.
Okul, yıl boyunca fundraiser etkinlikleri düzenleyip bağış yapmanızı istiyor ama hiçbiri zorunlu değil.