Herkese merhaba h2b için sevgilim mülakatta onay aldı, sistemde approved görünürken bugün “refused” oldu. Bana ise mülakatta sarı kağıt verip pasaportumu aldılar, sistemde approved görünürken “issued” oldu. Tahterevalli gibi birimiz oturup birimiz kalkıyoruz aynı anda bir oh çekemedik:( approved olup onay kağıdı alıp sonra refused olması normal mi?
-
Herkese selamlar. Bugun Amerikada DV Lottery İçin Amerikada Aos interview katıldım. Mulakat sırasında biraz heyecan yapmış olsamda guzel gecti diyebilirim. Mulakatı yapan memurla enerjimiz guzeldi. Fakat onay alamadım . Case held for review. İnceleme yapılacak. Bu surecin ne kadar surecegiylr ilgili bir fikri olan varmı arkadaslar? Veya olumsuz sonuclanır mı?
-
Herkese merhaba h2b için sevgilim mülakatta onay aldı, sistemde approved görünürken bugün “refused” oldu. Bana ise mülakatta sarı kağıt verip pasaportumu aldılar, sistemde approved görünürken “issued” oldu. Tahterevalli gibi birimiz oturup birimiz kalkıyoruz aynı anda bir oh çekemedik:( approved olup onay kağıdı alıp sonra refused olması normal mi?
-
@Beyrutt evet 11 ay var, polonyaya donduk
-
Arkadaşlar merhaba, eşimin greencard işlemlerini AOS yaparak başlatmak üzereyiz ve avukatların bazı yanlış yönlendirmeleri oldu, bu nedenle süreci şu an ben yönetiyorum ve her şeyi teyit etmek adına size I-864 Formu, sponsorluk özelinde danışmak isterim. Eşime ben sponsor olacağım ancak önceki avukatlar ben henüz 1 kez tax return yapmış olmama rağmen bunun yeterli olacağını belirtmişlerdi. Şu an araştırma yaptığımda gerekli belgeler arasında son 3 yılın tax returnu yazıyor her yerde. Bu aşamada benim sponsorluğum yeterli olmaz mı acaba? Ek bir joint sponsor mu bulmamız gerekir? AGI $27418 oldu benim bu sene, baktıgımda USCIS deki %125 poverty guidelinesın biraz üstünde kalmış oluyorum.
Bir de malum henüz 1,5 yıldır buradayım ve sadece applicationlar üzerinden calıstım (Uber, Rover, Grubhub gibi) bu durumda sanırım kendimi self employed olarak belirtmem gerekecek ve gelir evrakları olarak neleri eklemem yeterli olur? İş verenden son 3 aylık maaş gibi belgeler alamayacağım için biraz kafam karıştı. Önceki deneyimlerden anladığım kadarıyla her bir uygulamadan 1040 kopyaları ve IRS den transcript eklemem gerekiyor. Fakat hesabımızda pek bir birikim yok bank statement eklemek şart mıdır? Türkiye de bir evim var onun tapusunu ingilizce tercüme ettirip eklesem faydası olur mu? Bilgisi olan arkadaşlar varsa, yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Başvuru için çok az zamanımız kaldı, eşimin B2 ile kalış süresi 11 haziranda doluyor ve avukatlar tarafından çok magdur edilerek ortada bırakıldık. Bilgi verebilirseniz gerçekten çok mutlu olurum.
-
@Nisa-Nur-Dinçer Teşekkür ederim cevap için. Şimdi bu linke bakarsanız eger, orada Kuzey Kıbrıstan olan sicil kayti kabul etdiklerini yaziyor. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Cyprus.html
"Temmuz 1974'ten bu yana Girne ve Mağusa Bölgeleri'nin nüfus kayıtları Kıbrıs Türk yönetimi altındadır. Kıbrıs Cumhuriyeti, Kıbrıs Cumhuriyeti'nde yeni bir kayıt yapılmadığı sürece bu bölgeler için doğum, ölüm, medeni evlilik veya boşanma belgeleri veremez. Kıbrıs Cumhuriyeti polis belgeleri ayrıca Kıbrıs Türk yönetimindeki bölgede ikamet süreleri için de mevcut değildir.Görevliler, Kıbrıs'ın Kıbrıs Türk yönetimindeki bölgelerinde yaşamış bir başvuru sahibini ilgilendiren bireysel davalarda yardım için Lefkoşa'daki ABD Büyükelçiliği ile iletişime geçmelidir.
Kıbrıs Türkleri tarafından yönetilen bölgedeki idari ofisler:
Polis/Cezaevi Kayıtları: Lefkoşa'daki Polis Merkezi ile şu numaradan iletişime geçin:Tel: +90 392 228 34 11
-
@gucarslan teşekkürler bilgileriniz için, üzülmek yok 🙂 🙏❤️
-
@enayt, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)
Merhaba evlilik yoluyla 2 yıllık greencard im 1 yıl 9’ay sürecini doldurdu şimdi I 751 formuna başvuracağız , onun sonuçlanması uzun sürüyor sanırım , sonuclanmadan ABD de 3. Yılım dolunca vatandaşlığa başvurabiliyor muyuz yoksa sonuçlanmasını beklemek zorunda mıyız
Ucuncu yiliniz dolunca vatandasliga basvurabilirsiniz. Beklemeniz gerekmiyor.
-
-
@Erdoğan-0 rica ederim yardımcı olabileceğim birşey olursa yazabilirsiniz kolaylıklar size tekrardan.
-
Uscis fee odeme. 25 Ocak 2025
ABD ye ilk giriş: 27 Ocak
Card iş being produced : 7 Nisan
Card was mailed to me :8 Nisan (eşim&ben)
10 Nisan(çocuklar)
Card was delivered: 11 Nisan(eşim &ben)
12 Nisan(çocuklar)Böylece ABD ye girisimizden 76 gün sonra kartlarimiza kavuşmuş olduk çok şükür
Bekleyen herkesinki sorunsuz bir şekilde ulaşır inşaallah -
Çok teşekkür ederim.
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
@gucarslan @sezer123 bir not eklemek istedim , ABD de birimler arasi bilgi paylasimi az, o nedenle IRS e danismak/bilgi vermek gibi bir durum olacagini sanmiyorum. TRde kazanilan gelir eger borsaci falan degilseniz ABD standartinda dusuk olmasi muhtemel.
-
Merhaba, Ismim Emrah, esim ve ben greencardliyiz, cocugumuz turkiyede dogdu. Abd'ye cocukla birlikte donerken, esimin ilk girisi olmasi yeterli yoksa her iki ebebyninde ilk girisinin mi olmasi lazim.
-
dikkat!
iş bu başlık, 1 ekim 2024 tarihi itibariyle aşağıdaki konu başlığından devam edecektir.
lütfen AP süreçleriniz için aşadağıdaki başlığı kullanınız;FY2025 & FY2026 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
-
@crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
-
@bozel eger son olarak refused olarak güncellendiyse, başvurunuz reddedilmiştir.
-
Teşekkür ederim

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
@batum Karıştırdım sanırım biyometriği 2 Ocak'ta vermişsiniz galiba. yine de 2.5 ay geçmiş, söylediklerim geçerli, biraz daha bekleyin. Boilingpointe gelirseniz, sizin zip koda bakan congressman/woman veya senatöre ulaşırsınız, onun içinde de en az bi 5 ay geçsin ama.
-
@erenotti bey merhabalar. Süreçlerinizi forumun eski sayfalarından okuyarak geçen seneye istinaden kafamda az çok senaryo oluşturmuştum ama bu sene beklediğimin aksine trump faktörü ortaya çıktı. Bu zaman zarfında birlikte dosya gönderimi yaptığım iki arkadaşım benim aksime şubat ayında Miami ofisten mülakatsız kabul aldılar ve bu durum benim sürecimde hem sevinç az da olsa burukluk hissettirdi. Ayrıca size AOS un hem psikolojik hemde maddi yönünü işlemlere başlarken gerçekten hafife aldığımı belirtmeliyim fakat süreç ilerledikçe bu durum buram buram beni germeye başladı. Sizler geçen sene bu durumu nasıl atlatabildiniz? önerileriniz var mı?
-
This post is deleted! -
erenotti
-
@batum Şu iletimden https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak/3547 geçen sene yaşadığım durumun uzun özetini okuyabilirsiniz, ve genel olarak tüm iletilerimde yaşadığım tecrübeleri okuyabilirsiniz, ayrıca @Redbeard arkadaşım da New Orleans'ta benimle benzer süreçleri yaşadı. Biz o kadar yazdık, bizden sonra gelenlere bilgi ve yol göstersin diye, bakıp bakmamak sizin elinizde(ydi).
Sürecin maddi tarafı bizleri inanılmaz yordu, etkilerini halen hissediyoruz, hesaplamayı iyi değil hem de çok iyi yapmak gerekiyor, sizin açınızdan da gerekiyordu artık geçmiş, beklemekten başka çare yok, ülkeden de çıkamazsınız.
Hele ki, KCC'nin dosyaları current olmadan istediğiniz Amerikan konsolosluğuna taşıma olayının önü açıldığından beri B2 yani turist statüsüyle gelip AOS yapmanın hiçbir esprisi kalmadı. Ki bu sayede bu forumu da sürekli takip eden arkadaşlar hangi konsolosluğun mülakat verdiklerini bildikleri için (Viyana, Uzakdoğu Ülkeleri gibi) dosyalarını oraya taşıyıp vizelerini aldılar, alıyorlar.
ABD'de son dönemlerin komik tabiriyle 'kurulu düzeni' olanların veya maddi yönden rahat (hesap kitap yapmaya gerek kalmadan yaşanabilecek bir birikimden bahsediyorum) olanların haricinde AOS yapmanın gerçekten mantıklı bir açıklaması yok bana göre. Şöyle olabilir, arkadaşlarınızın mülakatsız kısa sürede işlemlerini yaptığı bazı ofisler, (Florida, New Jersey, Massachusetts gibi) hızlı çalışıyorlar ancak tamamen şans yine de, ki buralardan bile işlem yapılsa yekünde baktığınızda CP'den yine çok daha maliyetli bir tablo ortaya çıkıyor. İnsan cebinde Amerikan vizesi olunca o AOS yaparım ne de olsa kafam rahat büyüsüne kapılıyor ama bunun green cardı aldıktan sonrası da var (finansal açıdan söylüyorum).
Ha maddi tarafını bir kenara bırakalım psikolojik tarafına geçelim, ben bu bekleme sürecinde ne yapıyordum ? Şimdi sizi tanımadığım için size yönelik kişisel bir tavsiyede bulunamam, örneğin bara gidin insanlarla tanışın derim, namaz kılan birisinizdir mesela, boşa öneri yapmış olurum.
Ben geçen sene çoğunluğu tek başıma olmak üzere road tripler düzenledim, ülkeyi gezdim, fast food ve burger gurmesi oldum hepsini sırayla denedim (sağlıklı yaşıyorum o ayrı), dive barlara gidip tab açtırıyodum bol bol. Gym'e yazıldım, oraya da yarım saat yürüyerek gidiyordum, arada yolda gördüğüm homelesslarla sohbet ediyordum, sigara veriyordum fln. Bir şey satın almasam bile marketleri geziyordum, ilginç neler var neler yok onları araştırıyordum. Internations, meetup tarzı organizasyonların eventlerine gidip orada yeni insanlarla tanışıyordum, hatta oralarda bile çok canayakın yerleşik Türklerle tanıştım. Siz zaten anladığım kadarıyla Los Angeles'tasınız, arabanız varsa sahillerini gezin, yeni yerler keşfedin, kitabınızı, örtünüzü alıp Malibu sahilde günbatımını izleyin. Udemy'den Coursera'dan online kurslar satın alın, haber kanallarını izleyin CBS, ABC, NBC vs hepsi, İngilizce telaffuzunuza çok katkısı olur, (İngilizce seviyenizi bilmiyorum).
Şimdilik diyeceklerim bunlar. -
erenotti
-
@Sevinc-Gamid Documents bolumunu kontrol edin yeni bir Dokuman yuklenmis olabilir . RFE , Biometrics vs gibi ..
-
@batum Merhabalar . Su anda elimde tek veri var . Boston , MA Uscis Office icin Dosya gonderim ve Gc Onay arasi toplam 31 gun . Veri olustukca paylasacagim . Bol sans
-
Herkese selamlar, bugün sürecimin 119.gününde interview görüşmesi için bir mektup aldım. Yaklaşık bir ay sonrasına bir görüşme planlanmış fakat USCİS ekranımda bir güncelleme yok ve CEAC ekranında da halen AT NVC olarak gözükmekte. Aklıma takılan bir sorum var interview için tarihi öne çekme gibi bir prosedür varmıdır sadece merak ediyorum
-
@kemalede benim aynı kategoride. 6 Aralık 2024 I485 dosyalar gönderildi. Ocak ilk haftası notice geldi. 12 Şubat 2025'te biyometrikler verildi. Green card ve çalışma izni kartları hala gelmedi.
26 kasım 2024 e dosyları gönderen bir arkadaşın green kartları 15 Mart 2025 te eline ulaşmış. -
@Yuksel-Celik cok tesekkurler detayli aciklama icin. Bu durumda bence sizin kartlariniz da mart sonuna kadar tamamlanacaktir. Hatta greencard once sonuclanacagi icin muhtemelen EAD basvurulariniz degerlendirilmeyecek.
Bu arada benim receipt notice henuz gelmedi ama çek bugun bozdurulmuş, dun gece de sms ile receipt number geldi.
-
@Yuksel-Celik bir sorum olacak size, receipt notice ile birlikte ya da sonrasinda, i485’i myuscis’e ekleyebilmek icin online access code da geliyor mu? Belki sonrasinda biometric randevusunu falan öne cekmek isteyebilirim online hesaptan (ya da bunu yapmak icin online hesap gercekten gerekli mi ki acaba?). Tesekkurler.
-
@batum Tebrikler, interview almak da bir adım. CEAC ekranı ile AOS yaptığınız için sizin bir işiniz yok artık, oraya bakıp da vakit kaybetmeyin. Green cardı alsanız bile NVC gözükmeye devam edecektir, orası konsolosluktan vize alanları ilgilendiriyor.
Mülakatı manuel planladıklarından USCIS ekranında güncelleme göremezsiniz, ve ayrıca öne çekme veya walk-in yapma şansınız yok maalesef. Sadece mülakata katılamayacaksanız bunu bildirmeniz lazım, o size gelen notice kağıda gerekçesini yazıp postalamanız lazım, bu durumda belki’ daha ileri bir tarihe mülakat planlarlar. USCIS ekranında bundan sonra göreceğiniz ilk güncelleme, mülakatı geçerseniz, green cardınız üretiliyor olacak, sonrasında, dosya onaylandı ve green cardınız gönderildi bildirimleri olacak.
Bizim süreçlerde (DV bazlı I-485) AOS manuel oluyor ne yazık ki. Evrakları online gönderemiyorsunuz, ücreti online yatıramıyorsunuz, mülakat veya biyometrik davetini online alamıyorsunuz, her işlem postayla yürüyor.
Bundan sonra yapmanız gereken şey mülakata hazırlanmak; neden AOS yapma yolunu seçtiniz, finansal durumunuzda değişiklik var mı, banka ekstrelerini görebilir miyiz, ülkeye girerken dönüş biletiniz var mıydı, sunabilir misiniz, gibi sorulara hazırlıklı olun.
Çok ekstrem bir durum olmadıkça Nisan sonu, Mayıs başı gibi green card ve ssn’iniz elinize ulaşacaktır. Şimdiden planlamanızı yapmaya başlayabilirsiniz.
Bu süreçleri yaşadık kesin bilgi
️
-
@kemalede online access code gelmedi. Receipt number geldi onun üzerinden takip ediyorum. Biometric randevu tarihi için ayrıca notice gelecek. Erken alma hususu bulunduğunuz USCIS ofisine gidip geçerli bir mazeret ile belki öne çekebilirsiniz.
-
@Figen emma live agentle konuşdum yalnış gönderdiklerini söylediler .
-
Merhaba,
RFE’ye yanıt vermek için bir avukatla çalışmak istiyorum fakat $1,000-$1,500 civarı ücret tarifesi veriyorlar. ABD içinden başvuru yaptım ve benim case’im hiç karışık değil, hatta evraklarımı kendim hazırladım buradaki önerileri dikkate alarak. $1K ücret fazla geliyor bu nedenle. Daha uygun fiyata RFE yanıtlandırmasında yardımcı olabilecek bir avukat veya alternatif çözüm öneriniz var mıdır? Teşekkürler. -
@irmakbella ne konuda RFE geldi belirtirseniz buradan yardimci olmaya calisalim .
-
@Figen Hızlı dönüşünüz için çok teşekkürler size DM’den ileteceğim detayları. Sevgiler
-
Merhaba arkadaşlar.
EB-1A kategorisinde yaptığımız AOS (I-485) sürecimiz bekleyenlere bilgi olması amacıyla:
6 Aralık 2024 I-485 gönderildi
12 Şubat 2025 Biometric verildi
3 Nisan 2025 Green Card ların basıldığı bilgisi geldi (I-765 çalışma izinleri gönderilmedi)
Bekleyen herkesin en kısa zamanda kartlarına kavuşmalarını diliyorum..
Bu süreçte bilgi veren katkı sunan herkese teşekkür ederim -
@Yuksel-Celik tebrik ederim. Artık her şey bitti mi demek? EB1A, AOS ile 4 ayda tamamlanabiliyor diyebilir miyiz? Hayırlı olsun tekrardan. Yeni yaşamınızda başarılar.
-
@finalhope EB1-A 14 Kasım 2024 te sonuçlanmıştı. Sadece AOS süreci 4 ay sürdü.
-
İleride okuyacak kişilere faydalı olabilmesi adına; Güncel EB1-A başvurulara göre, I-140 onayından sonra:
AOS (Adjustment of Status) süreci ortalama 4 ayda, konsolosluk (DS-260) süreci ise ortalama 5-6 ayda tamamlanıyor gibi görünüyor.

Benzer Başlıklar
79
55.5k
Users
4.8k
Topics
484.1k