Merhabalar,
Ben de 2017 talihlisiyim, 1 kez pasaporttaki ilk vize ile giriş yaptım bir hafta sonra geri döndüm. Bir daha da hiç gitmedim, green card ımı arkadaşım TR de bana teslim etti ama hiç kullanmadım, gitmeyeceğim için de bir vergi bildiriminde karışıklık olmaması için bulunmadım. Şimdi de kartımı iade edip iş gereği gideceğim için vize almak istiyorum.
Yukarıdaki iletilerin hepsini okudum fakat 2 tane bilgi bulunduğu için bazı diğer arkadaşlar gibi en kolay olan yolu seçmek üzere arada kalıyorum.
Birincisi I 407 formu çok net, ben Ankara konsolosluğuna mail üzerinden sorduğumda onlarda bu formu iletti, sanıyorum Ankara UCSIS ofis faal olduğu için bu işlem TR üzerinden artık daha rahat yapılabiliyor.
Diğeri de bazı arkadaşlarımızın turist vizesi başvurunda kartımı iade ettim vizemi aldım demesi. Bu durum için ben US deki bazı avukatlara danıştığımda 2 avukattan da benzer şekilde bu yolla yapabilirsiniz geri dönüşü aldım. Özellikle yapan veya bilgisi olan arkadaşlar bu son yol için net durumu paylaşırsa çok seviniriz.
Herkese kolaylıklar.
-
@warmgrey O konuda birsey diyemem. Bana sanki memur aslinda uyarmak istemis gibi geldi. Yada yeteri kadar bilgisi yoktu belki de.
-
merhaba. 120 gun gecmesine ragmen kartim gonderilmedi. dun abdye giris yaptim. az once uscis’i aradigimda konu ile ilgili 30 gun icinde aranacagimi ve bir randevu verilecegini soylediler. ancak isim dolayisiyla 30+ gun boyunca burada kalmam mumkun degil. bu randevuya gitmeden green cardimi almam mumkun degil mi? bir sekilde buradaki kuzenimin adresine postalanamaz mi? ilk girisim 20 ocak 2024tu. ve 20.01.25ten sonra ulkeye tekrar giremeyecegim. aslinda bu gelisimde re-entry permite basvurmayi dusunuyordum. ancak kartim olmadan nasil yapacagim ve yapmam mantikli mi bilmiyorum. randevumy uscis ankara ofisinden alsam olur mu? lutfen bir yol gosterin…
-
-
@Yasin-Cavusoglu Oncelikle Tebrikler . Avukatimiz bize surec bitip GC fiziksel olarak elimize gecene kadar F1/F2 statumuzu korumamizi tavsiye etmisti bizde bu sekilde yaptik . Benimde tavsiyem sizin icin bu dogrultudadir . Ayrica basvuru Dosyanizi da Ocak 2025 itibari ile gondermenizi tavsiye ederim . Bol Sans
-
-
selamlar
benim status en basından beri refused herhangi bir update gelmemis. esimin ve cocugumun da kontrol ettim onlar approved statusunde. -
@yasmin982 yoğunluktan kaynaklı olabilir, ilgili konsolosluk ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim.
-
@Mustafa-Bayram görüşme sırasında eksik belgeniz var diye ne oldu? pasaportlarınızı iade mi ettiler? eksik belgeyi tamamlamak için süre verdiler mi? yeniden mi randevu olusturacakalr? benim de mülakatım yarın ama yurtdışındna talep ettiğim adli sicil belgem 1 ay geçmesine rağmen hala ulaşmadı. Arnavutluk'tan gelecek belgeleri elden istemiyorlar. Arnavutluk'taki postaneye başvurup ordaki amerikan konsolosluğu alıyor sonrasında da Ankaradaki konsolosluğuna iletiyor. ama bu süreç uzun sürüyor ve hala ulaşmadı. yarın bu konu ile ilgili görüşmede ne derler merak ettim. sizin tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim.
-
Merhabalar,
Ben de 2017 talihlisiyim, 1 kez pasaporttaki ilk vize ile giriş yaptım bir hafta sonra geri döndüm. Bir daha da hiç gitmedim, green card ımı arkadaşım TR de bana teslim etti ama hiç kullanmadım, gitmeyeceğim için de bir vergi bildiriminde karışıklık olmaması için bulunmadım. Şimdi de kartımı iade edip iş gereği gideceğim için vize almak istiyorum.
Yukarıdaki iletilerin hepsini okudum fakat 2 tane bilgi bulunduğu için bazı diğer arkadaşlar gibi en kolay olan yolu seçmek üzere arada kalıyorum.
Birincisi I 407 formu çok net, ben Ankara konsolosluğuna mail üzerinden sorduğumda onlarda bu formu iletti, sanıyorum Ankara UCSIS ofis faal olduğu için bu işlem TR üzerinden artık daha rahat yapılabiliyor.
Diğeri de bazı arkadaşlarımızın turist vizesi başvurunda kartımı iade ettim vizemi aldım demesi. Bu durum için ben US deki bazı avukatlara danıştığımda 2 avukattan da benzer şekilde bu yolla yapabilirsiniz geri dönüşü aldım. Özellikle yapan veya bilgisi olan arkadaşlar bu son yol için net durumu paylaşırsa çok seviniriz.
Herkese kolaylıklar. -
@Karagoz Aynen. Ben de tesadüfen öğrenmiştim sırf meraktan 'Ya bu green card kaybolursa ne yapıyoruz?' diye araştırırken.
Oğlunuzun Green Cardı 2034'e kadar geçerli, fakat 14 yaşına girdiği günün ertesi günü USCIS web sitesinden ilgili formları doldurup başvurun. Zaten hemen randevu için size hem e-posta, hem de fiziksel posta gelecek. Bu, biyometrik için aslında.
Bu işlemi yapınca, oğlunuzun green cardı halen geçerli olacak, fakat o sırada yeni bir green card basıp gönderecekler (Bizde 16 ay süre verdiler, bekliyoruz). Sizin de öyle olur muhtemelen. Kolaylıklar dilerim.
-
@Payakan adres değişikliğini bu kadar önemsemeyin. Siz eğer başvurunuzu yaptı iseniz gerisi onların sorumluluğunda. Ben 1.5 sene önce yaptım hem de online account olmadan. Submitted email i geldi o kadar. Eğer vatandaşlık başvurusu için bu değişikliği yapmak istiyorsanız bu onaylanmama süreci uzatan ya da kesen bir durum değil.
Selamlar. -
Merhaba, Ismim Emrah, esim ve ben greencardliyiz, cocugumuz turkiyede dogdu. Abd'ye cocukla birlikte donerken, esimin ilk girisi olmasi yeterli yoksa her iki ebebyninde ilk girisinin mi olmasi lazim.
-
dikkat!
iş bu başlık, 1 ekim 2024 tarihi itibariyle aşağıdaki konu başlığından devam edecektir.
lütfen AP süreçleriniz için aşadağıdaki başlığı kullanınız;FY2025 & FY2026 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)
-
Merhabalar ı130 formunu doldurduktan sonra eşimle 2023 yılı itibariyle Türkiye'de yaşadık. O yüzden son senelerdeki gelir beyanı düşük. Fakat eşimin Amerika da evi ( mortgage ödemesi devam eden ) ve arabası var . Ekstradan bunların kanıtını da belgelere ekleyeceğiz. Bunlara rağmen NVC'den RFE gelme durumu var mıdır ? Başka sponsor isterler mi ?
-
@burcub Merhabalar, siz advance parole ile Türkiye’ye gidip döndünüz mü? Eğer gidip döndüyseniz tecrübenizi paylaşabilir misiniz? Benim de advance parole dokümanım yeni onaylandı ve Türkiye’ye bir seyahat planlıyorum. O yüzden benzer durumda seyahat etmiş birinin tecrübeleri benim için önemli. Çok teşekkürler.
-
-
@crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
-
@bozel eger son olarak refused olarak güncellendiyse, başvurunuz reddedilmiştir.
-
Teşekkür ederim
-
Merhaba arkadaslar, aos basvurusu icin I-944 formunu gondermiyoruz degil mi? Guncel bilgiden emin olmak istedim. Tesekkurler...
AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
@erenotti Anladım. 1. İsmimize alışacağız Bazen garip geliyor ama yapacak bir şey yok. Amerika'da bakalım daha nelere alışacağız
-
Merhaba, K1 ile US'e giriş yapıp evlilik sonrası AOS için tüm belgeleri 17 Ağustosta gönderdik. 1 ay oldu ama henüz bir mesaj, mail almadık; ücret de henüz çekilmedi. Bu süre normal midir? Yoksa bir aksaklık mı var? Önceki iletileri okuduğumda birkaç haftada dosyanın kabul olduğu bilgisini almış arkadaşlar, bu sebeple kaygılanmaya başladım.
Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için şimdiden teşekkür ederim.
-
@Kitten Merhaba . G-1145 Formu da gondermismiydiniz ? Normalde 10 Is gunu sonra ortala olarak Dosya Kabul edilip , eger bahsettigim Formu gonderdiyseniz sms ile alindi mesaji gelir bundan bir gun sonrada Check in tahsil edildigini gorursunuz . Aksi takdirde Posta yolu ile I-797 Alindi Mektubu bekleyeceksiniz . USCIS bu sureyi yaklasik olarak 3-4 Hafta gibi veriyor . Dosyanizin tesliminden 4 hafta gecmesine ragmen herhangi bir Posta gelmedi ise o zaman sorusturmaya baslasaniz konuyu iyi olur . Bazen eger Dosyada bir eksik , yanlis vs varsa Dosyayi size iade gonderirler bu sebeptende alindi onayi henuz gelmemis olabilir . Umarim hersey yolundadir ve en kisa zamanda Alindi haberini alirsiniz .
-
@Burak-Elmacı tebrik ederim. Doğru ekiple, değerli forum üyeleriyle ve azminizle sonucu almışsınız.
-
@Figen Hanımın cevabı akabinde USCIS ile görüştüm.
Benzer bir sorun yaşayan olur ise diye tecrübemi aktarıyorum. Bu 1 aylık sürede tarafıma herhangi bir SMS, e-mail veya posta gelmedi. Live chatte USCIS çalışanı ile yazışırken telefonumu ve mailimi verdim, sonrasında "receipt number"i SMS olarak ilettiler. Ayrıca dosyayı teslim aldıklarını ve üzerinde çalıştıklarını belirttiler. Şu an için benden beklenen bir şey yokmuş.
Figen Hanım'a cevabı için tekrardan teşekkür ederim.
-
@finalhope çok teşekkür ederim. Darısı arzu edenlere olsun.
-
Hepinize selamlar arkadaşlar, mülakat deneyimim ve yaşadığım süreçle ilgili uzun bir ileti yazacağımı söylemiştim. İşte şimdi yazıyorum. Bana bazı konularda özelden de sorular geliyordu, bu iletiyle onları da aydınlığa kavuşturacağımı düşünüyorum.
AOS yapmaya aslında gerçekten Amerika’dayken karar verdim. Ülkeye turistik amaçlı olarak 23 Kasım 2023 tarihinde Houston’dan giriş yaptım. Malum case number’ım 13 binlerde olduğundan, Ankara’dan sıra gelmeyeceğini düşündüğümden böyle bir yolu seçtim. Bir gidip bakacaktım, ordayken karar verecektim. Ben yaklaşık 10 yıla yakın bir süre Ukrayna’da yaşadım arkadaşlar, orda ilk 4 sene bankada Türk yönetici pozisyonunda çalıştım, ardından 2018 senesinde solar enerji sektörüne geçiş yaptım, orda Türk-Bulgar-Ukrayna ortaklı bir solar grubun ülke direktörü olarak görev yaptım, malumunuz savaş çıktığından Türkiye’ye dönmek durumunda kaldım, işlerimi bir süre uzaktan idare etsem de baktım ki olmuyor (savaş devam ederken 2 kere Ukrayna’ya da gidip geldim, son gidişim police clearance evrağını almak içindi) işimden kendi isteğimle ayrıldım, İngiltere’ye yerleşmeyi planlıyor iken, ilk başvurumda, daha önce hiç böyle bir şeyi hayal etmemiş olmama rağmen green card çekilişini kazandım. Hal böyle olunca planları bu sefer tamamen Amerika’ya yoğunlaştırdım. Benim ülkeye erken gelmekteki amacım, hem biraz gezmek, tanımak hem de kendi sektörümden network yapmak içindi, öyle de yaptım; 90 gün beklemek için kesinlikle değildi, ki bu durumun ortadan kalktığını bir linkle ben duyurmuştum.
Ukrayna oturumum ile dosyamı Frankfurt’a da taşıyabilirdim ancak Frankfurt konsolosluğu ile ilgili de çok iyi şeyler duymadığımızdan, Amerika’dayken AOS yapma fikrimi netleştirmiş oldum. Ülkeye B2 vizesi ile giriş yaparken genelde sıkıntı çıkarmıyorlar, beyanınızı esas kabul ediyorlar, ben nereleri gezeceğimi ve ne kadar kalacağımı anlattım ve hiçbir sorun yaşamadım. Ülkeye girdikten sonra, önce Texas, Louisiana, sonra Florida’dan başlayıp, New York’a kadar uzanan bir roadtrip gerçekleştirdim. New York’a vardığımda (tam Christmas öncesi) orda New Jersey’de AOS işlemlerini başlatmaya karar vermiştim aslında. Ancak Houston’da tanıştığım benim gibi AOS yapacak bir bayan Houston ofisinin de diğerlerinden farkı olmayacağı yönünde aklımı çeldi, ve bende New York’un kışın soğuğunu, pahalılığını ve kalabalığını çekmemek için tekrardan Houston’a döndüm. Dönmez olaymışımBenim daha önceden Amerika’da banka hesabım vardı, o konuda sıkıntı yaşamadım, hesabıma zaten gelir gelmez yanımda nakit getirdiğim 10 bin dolar altı bakiyeyi hemen yatırdım. Ancak Houston’da Ocak ayının ilk 3 haftası ev aradım, ve kafama göre uygun bir ev bulamadım. Çünkü hepsi SSN soruyordu, kefil istiyordu, eşyasızdı, eşya alınması gerekiyordu, resimlerde mükemmel görünen evler içine girince dökülüyordu vs. Sonra bende bir Airbnb ile uzun süreliğine anlaştım, eşyalı olması, Türk kredi kartından ödenebiliyor olması, depozito olmaması sebebiyle oraya geçtim, tabiki normal kontratlı evlere göre 1.5 kat daha pahalıydı. Dedim nasıl olsa süreç en geç Nisan Mayıs ayı gibi bitecek önemli değil öderim. Neyse, sonraki süreçte Ocak ayında Şubat ayı için current olduğum açıklandı, ve ben current olduğumu öğrendikten sonra sağlık raporu (bununla ilgili detaylı bir ileti paylaşmıştım) ve DV fee ödemeleri safhasına geçtim. Dosyamı ise tamamen Youtube’dan izlediğim videolar sayesinde kendim hazırladım. İngilizceniz varsa atla deve değil arkadaşlar, lakin bu işlerden zerre anlamıyorsanız, kesinlikle profesyonel birinden avukatlık ya da danışmanlık almanızı öneririm. Avukatı bilmem ama forumumuzda @Figen hanım birçok kişiye dosya yapması konusunda profesyonel hizmet vererek yardımcı olmuştur. Benim bu süreçteki tek sıkıntım dosyamı yolladığım Houston ofisin performansını bilmiyor oluşumdu, bu konuda daha önce yapmış olduğum kendimce haklı sitemlerde yanlış anlaşılmış olmakla birlikte, neyse ben size kendimce yaşadığım tecrübe çerçevesinde Houston ofise dosya vermemenizi tavsiye ediyorum. Daha önce çok zikredildi, sorunsuz ve hızlı ofisler; Boston, New Jersey, Los Angeles, Indiana, Florida’nın tamamı şeklinde, adresinizi ona göre ayarlamanızı şiddetle öneririm. Ancak bu ofislerin performansının da her yıl aynı olacağının garantisi de yok tabi. En azından Houston Field Office için şunu söyleyebilirim, B2 vizesi ile ülkeye girip DV’den AOS yapanları detaylı inceliyor ve dosyalarını zurnanın son deliğine kadar bekletmeyi tercih ediyor.
Dosyamı 22 Şubat tarihinde USCIS USPS Dallas Lockbox’a ekspres kargoyla yolladım. 23 Şubat tarihinde ellerine ulaştı, 29 Şubat tarihinde ücreti çekmişler, 4 Mart tarihinde SMS geldi, ve akabinde dosyanın işlendiğine ve göçmenlik başvurumun resmen başladığına dair ilk Notice of Action’ı sorunsuz aldım, ondan sonra bekleme sürecine geçtim, ancak bir türlü biyometrik randevusu gelmiyordu. Biyometrik randevusunu kaçırdığımı 26 Mart tarihinde biyometrik noticeimin iade olduğuna dair bildirim almamla öğrendim, ve süreçteki ilk şokumu yaşadım, hemen call centerı arayıp durumu sordum, meğerse adresimde apartman no’yu yanlış yazıp evrağın geri dönmesine sebep olmuşlar! Hemen bana 16 Nisan tarihine yeni bir biyometrik randevusu düzenlediler. 1 ay kaybetmiştim ama yapacak bir şey yoktu. İlgili tarihte biyometrik randevusuna katıldıktan sonra, yaklaşık 45 gün süren ve 7 eyaleti kapsayan yeni bir roadtripe bu sefer tek başıma çıktım (Öncesinde uçakla Seattle ve Denver turu da yaptım) Dallas, Oklahoma, Amarillo, New Mexico, Grand Canyon, Monument Valley, Arizona, Utah, Las Vegas, Los Angeles, San Diego, Phoenix her yeri gördüm, hepsinde en az 3-4 gün, hatta bazılarında 1 hafta kaldım, bazı yerlerde, özellikle küçük kasabalarda insanlar ilk defa bir Türkle karşılaştıklarını söylüyorlardı Benimle resim çektiren bile oldu. Son olarak El Paso > San Antonio üzerinden Houston’a geri döndüm, Mayıs ayının sonu gelmişti artık, dosyanın onaylanmış olması gerekiyor diye düşünüyordum, birkaç otelde geçici bekle bekle derken baktım ki iş uzayacak gibi duruyor, Houston’da Montrose semtinde (Houston’ın Heights ile birlikte en güzel ve en güvenli semti) Ocak-Nisan arası kaldığım Airbnb evi yaz sezonu için tekrar tuttum. Haziran ayının da sonu gelmişti, ben ilk önce Houston’ın Demokrat Congresswoman’ı Lizzie Fletcher’a yazdım, ilgilendiler sağolsunlar ama sonrasında 2 ay geçti USCIS’ten geri dönüş olmadı, günler geçmek bilmiyordu, kafayı yemek üzereydim, en son artık Ağustos ayının ortaları gibi Cumhuriyetçi senatörlerimize yazdım, sağolsun Senatör John Cornyn ofisinden baya ilgilendiler, asistanı aradı derdimi dinledi, bütün evraklarımı email olarak istedi ve yolladım, benim adıma hemen inquiry yolladılar. Ne hikmetse senatörün sorgusundan 4-5 gün sonrası 22 Ağustos’ta bana 9 Eylül’e Houston Field Office’e mülakat atandığına dair notice geldi. Hem şaşırmış, hem sevinmiş, hem de üzülmüştüm, dosyamı yolladıktan tam 7 ay sonrasına, ülkeye girdikten ise tam 10 ay sonrasına neredeyse green cardı alabilecektim.
Mülakat:
9 Eylül 8.15 mülakatıma, İzmir’in dağlarında çiçekler açar nidasıyla, güneşli bir Houston sabahında 07.00’de gittim. İçeride herkes güleryüzlüydü, hatta birçok kişi siyahi memurlardan şikayet ederken, bana acayip yardımcı oldular, klasik Amerikan smalltalk ve güleryüzleri ile karşıladılar. Checkin’deki Hispanik olduğunu anladığım memur abi, daha önce İncirlik Üssü’nde çalışmış, pasaportumu görür görmez oo abim, Adana, kebap, lahmacun demesin mi Özetle güle oynaya ben mülakata girdim, sabah o saatte green card mülakatı bekleyen tek kişi bendim, diğer herkesinki vatandaşlıktı, onu da şurdan anladım; bana K1 sıra numarası verdiler, diğerlerinin hepsi P idi ve çoğu benden önce içeri girdi. Hatta cihad kampından yeni çıkmış gibi bir tipin bile vatandaşlık sınavına gireceğini görünce ben iyice tribe girdim içeriden siyahi bir memur teyze beklerken, polisiye filmlerden hatırladığımız Donald Sutherland’e benzeyen beyazın hası gizli servis kıvamında bir amca benim sıra numaramı söyledi! Odasına doğru yürüdük, içerisi konsolosluklarının birebir aynısı arkadaşlar, halıfleksleri bile aynı Memur amcanın odasına geçtik, arada cam koruma vardı. Sağ elimi kaldırıp yemin ettirdi. Mülakat tam 1 saat 40 dk sürdü arkadaşlar… Bütün güvenlik sorularının üzerinden geçti, Amerika’ya neden geldim, AOS yapmaya ne zaman ve neden karar verdim, kimin evinde kaldım, evi neden değiştirdim, nereleri gezdim, uçak biletlerim, ülkeye girerkenki dönüş biletim, güncel mali durumum, Türkiye’deki mal varlığım, araba ruhsatım, anne babamın yaşadığı ev onların mı, burda ne iş yapacağım vs her şeyi sordu. Tüm soruları rahat bir şekilde cevaplayıp, ilave istediği tüm evrakları sundum. 61. soru Public Charge’a çok takılmadı. Ancak askerlik sorusunda silah tuttun mu, militere katıldın mı sorusunu, Türkiye’de kısa dönem askerlik yapmış olmam sebebiyle, unvanımın driver sergeant olduğunu söylememe rağmen, kendisi düzeltip evet yazdı. Tüm düzeltmelerini kırmızı kalemle yaptı, sonra bilgisayarda temize geçip, tekrar benzer çapraz sorular sorup, 3 sayfa çıktı aldı, ve bunu imzalayacaksın dedi. Memurun işine verdiği öneme, titizliğine hayran kalmıştım, amacı da benim ülkeye gerçekten turist niyetiyle girip girmediğimi anlamaktı ve o kadar yer gezdiğimi görünce olacak ki ikna oldu Aslında burdaki en önemli ve kilit sorusu neden AOS yapmaya karar verdin, ve ülkenden CP yoluyla vize almadın oldu; bu soruya şu yanıtı verdim arkadaşlar; Amerika’ya turistik amaçlı girdiğimi, green cardı almadan önce ülkeyi gezip, görmek istediğimi, işimle alakalı fuarlara ve business eventlerine katıldığımı, sonra gerek USCIS sitesinden gerek forumlardan araştırma yaparak B2 statüsüyle de AOS yapabilme imkanımın olduğunu öğrendiğimi açıkladım, bunları dinlerken hem bilgisayara not aldı hem de onaylar gibi kafasını salladı. Kesinlikle Ankara randevu vermiyor gibi bir cevap verilmemesi lazım.
Mülakat özetini içeren 3 sayfa resmî evrakı imzaladım, içeri gitti, 10 dk sonra geri döndü, ve tamam evine mutlu gidebilirsin, DOS’tan baktım, vize sayısı hala varmış şanslısın dedi Arkadaşlar o an beynimden ayak bileklerime kadar bir rahatlama hissi geldi ki anlatamam… Aynı gün myUSCIS hesabımdan “Your card is being produced” şeklinde onay geldi (9 Eylül) Sonrasında ertesi gün 10 Eylül’de “Case Approved” oldu, 13 Eylül’de green cardı ve Approval notice’i postaladılar, 18 Eylül’de green cardı, 19 Eylül’de de SSN’i teslim alarak süreci tamamladım.AOS kimisi için tereyağından kıl çeker gibi kolay bir süreç olurken, benim açımdan beklemeli ve stresli geçti. AOS yapmayı düşünen arkadaşların tüm bu riskleri göz önünde bulundurarak sürece başlamalarını salık veriyorum. Eğer yanında kalınacak bir akraba yoksa masraflar inanılmaz artıyor, bu sebeple eğer amacınız ülkeyi gezmek değilse, gidebileceğiniz en optimum tarihte (muhtemelen Nisan sonrası, case durumunuza göre?) öneriyorum.
Sürecimde biribirimizle yaşadığımız sıkıntıları paylaşarak adeta terapi yaptığımız, dostluklarını esirgemeyen başta @Redbeard kardeşim olmak üzere, @Sini-sini ‘ye @kingofpetroleum kardeşime @Hasan-Bilgin-1 @Burak-Elmacı abilerime, @ATS16 @Revolter @Hope-Breaker @jtcarlos @Alper-Bayram nickini yazarken bulamadığım tüm forumdaşlarıma teşekkür ediyorum.
Süreçlerinin son durumundan haberimizin olmadığı @avc ve @Plus19 kardeşlerimizin de green cardlarını almış olduklarını ümit ediyorum.
Daha sonraki süreçlerle ilgili başka başlıklarda ilerleyen zamanlarda da yazmaya ve fikirlerimi paylaşmaya devam edeceğim.
Sağlıcakla kalın.
-
@erenotti göstermiş olduğunuz sabır takdir edilesi, bundan sonraki diğer tüm süreçlerinizde kolaylıklar ve bol şans diliyorum 🧿
-
@erenotti süreç zorlu geçmiş ve tecrübeniz bundan sonra AOS düşünecekler için çok önemli. Tebrik ederim.
-
@erenotti Çok şükür hikayenin sonu güzel bitti... Tebrikler... Stresli zamanların sonuna geldik. Bundan sonra yeni ve güzel bir hayat inşa etmek için her şey senin elinde. Araştırmacı kişiliğin , geçmişteki tecrübelerin , dost canlısı duruşun , iyi niyetliliğin , yardımseverliğin , profesyonel düşünce reflekslerin ile gelecekte güzel kapıların sana açılacağına canı gönülden inanıyorum.
Yaşadığın tecrübe ve değerlendirmene bende kendi düşüncelerim ile eklemeler yapmak istiyorum.
Tatil amaçlı yaptığın masrafları kenara koyduğumda (Bir Amerikalıdan daha çok ülkeyi gezdin. / muhtemelen ileride bu kadar gezmeye vaktin olmayacaktı öyle de bakınca yine yerinde ve doğru bir karar) AOS için yapılan masraflar bence ciddi bir meblağ tutuyor. 2023 yılında yazdığım bir yorum vardı. ben o bütçeyi özellikle "AOS" için yazmıştım ve insanlar yanlış anlamıştı. Ooooo o kadar masraf mı olur vs vs diyerek fikirlerini beyan etmişlerdi ama 9,5 aylık tecrübemde %100 olmasa da haklı çıktığımı , kendi iç dünyamda görmüş oldum.
Amerika barınma - konaklama - yeme-içme - ulaşım vb masraflar hiç öyle hafife alınacak rakamlar değil. Klasik yorum ama yaşadığın şehir ve eyalete göre farklılık gösterecektir. Bence Amerika ucuz değil. (Tek seferlik alınan telefon TR ile kıyaslandığında ucuz. Yada evet uzun vade bir arabaya sahip olmak ucuz ve kolay ama hayat bu 2 harcama kaleminden ibaret değil.) Bu yorumda Allah göstermesin Sağlık giderlerine hiç yorum yapmıyorum. Benim Amerika'da en çok korktuğum harcama gideri bu kalem ve "AOS" Amerika'da halihazırda, her hangi bir nedenle yaşayan -ikamet eden insanlar için süper! bir yol. Maddi ve zaman sıkıntısı olmayanlar için yine süper bir yol! Ancak Türkiye'de yaşayan ve DV kazanan için son çare sepette duran bir yol olmalı. Bu yorumum "vakti olmayan ve/veya maddi olarak sınırlı bir bütçeye sahip" olan (Benim gibi) insanlar için geçerlidir. Ve öyle bir ofis seçmelisin ki her şey çok hızlı olmalı. (Tabii biraz da şansın olmalı) Aksi taktirde Amerika'da aylık ödemen gereken sabit giderler haricinde her gün 3-5-10-20-30 USD harcaya harcaya elindeki birikimin ciddi olarak eriyor.. Ben şanslıydım bu süreci babamın yanında geçirdim ve maddi giderlerim daha az oldu ama beni yine de etkiledi.
Ama samimiyetle belirtmek istiyorum ki. Bende @erenotti gibi uzun süre bekleyeceğimi bilseydim. TR'de işime devam eder , dosya taşımak için gayret - çaba ve emek gösterir ve dosya taşıyarak Green Card'ımı almak isterdim. Sonuçta işlem bittiğinde Amerika'ya girmek için de sağlık raporunun süresi kadar elimde zamanım olurdu. Daha sonra giderdim 1 yada 1,5 ay Amerika'da yaşardım. Fiziksel olarak Green Card'ımı , SSN'nimi , Ehliyetimi , Kredi kartımı alır tekrar ülkeme döner ve yine geleceği planlamak için "yeterli bir zamana sahip olurdum ve maddi olarak min. zarar/gider ile geleceğimi planlardım." Bunlar 9,5 aylık Amerika tecrübem sonrası düşündüklerim. Katılan olur, katılmayan olur. Herkesin tecrübesi kendisine mantıklı geliyor...
Sonuç olarak: "AOS" yapmayı gelecekte düşünen arkadaşlar, lütfen planınızı iyi yapın. Hatta AOS İÇİN OFİSİNİZİ İYİ SEÇİN. Planınızı iyi yapmanıza rağmen öngörülemeyen sıkıntıların sıkacağını , bu sıkıntıların maddi ve zamansal sonuçlar doğurabileceğini , bazı şeylerin bu ülkede yavaş olduğunu , bu yavaşlığa kendinizi buraya gelmeden hazırlamanız gerektiğini bilginize sunarım...
AOS yapan forumun değerli üyelerine, Allah kolaylık versin. İnşallah her şey planladığınız ve en güzel şekilde sonuçlanır...
Syg... -
@erenotti Kitap olarak okutulmali cok onemli bir deneyim. Hayirli ugurlu olsun. Simdi Amerika dusunsunn
-
Bir Fiscal Year sonuna daha geldik . Umarim dileyen , caba sarf eden herkes Yesil Kartina / Vizesine kavusmustur . Benim için de basarili ve guzel sonuclarla dolu bir Yil oldu cok sukur . Bu senede yaptigim tum AOS Basvurulari GC alarak sonuclandi . Her sene sonu oldugu gibi bu senede , geçen senelerdeki tecrübeleri tekrarlamayarak bu sene dikkatimi çekenleri ve deneyimlerimi paylasmak istedim . Her sene farkli bir yerden çelme atma geleneği bu senede bozulmadi maalesef . Acik ve net olarak kendi sitesinde erken basvuru sartlarini yazan USCIS bu yil İki adet Dosyamızı Early Filling nedeni ile geri gönderdi . Bu Dosyalarin ikisinide tekrar basvuru yaptik , fakat ayni zamanda Red/İade gelen Dosyalara neye istinaden gonderi yaptigimizda aciklayarak ustu kapali da olsa bir itiraz / aciklama yaptik . Bunlardan birinde kisa sure icinde hakliligimizi kabul edilerek düzeltme yoluna gidildi ve Onay alindi . Diğerinde hızlıca başvurumuzu tekrarlayarak bir ay gibi kısa sürede kartlarimizi aldik . Bu sene yaşadığımız olumlu bir İLK de AOS ile GC aldiktan sonra , TR de kalan Aile bireyleri içinde TR Konsolosluktan randevu alabilip onlarinda Vizelerine kavusmasi oldu . Bu genelde zor ve uzun ve şimdiye kadar basarili olamadigimiz bir surec olduğundan bu Yılki bu gelisme cifte mutluluk getirdi . Bu seneki Basvurularimizin %80/90 i GC larini mulakatsiz olarak aldilar . Ortalama olarak Mayıs/Haziran gibi başladığımız surecler yine ortalama olarak toplam 60 gunde sonuclandi . Tabi arada 30 gunler de 120 gunlerde oldu . Hicbir Dosya 4 ayi asmadi . Daha öncede bahsettigim gibi Kota bitmedigi surece USCIS DV Dosyalarini yetistirmek icin azami gayreti gosteriyor . Bu senenin bizi sevindiren Bolge Ofisleri Boston ve West palm Beach olmakla beraber dedigim gibi hemen hemen tüm FO ler bahsettigim sureler ve genelde mulakatsiz olarak onaylari verdi . FO konusundaki yorumu kendi tecrübelerime göre tekrarlamak istiyorum . Birebir ayni FO ler ayni sene icinde ve farkli senelerde farkli davranis modeli gösterebiliyorlar . Örneğin geçen sene cok kisa surece mulakatsiz onay veren FO bu sene daha uzun ve mülakat ile ilerleyebiliyor yada tam tersi . Bu sebeple tekrarlamak isterim ki konu sadece FO seçimi ile sınırlı veya garantili değil . Oncesinde konusarak bircok faktoru degerlendiriyoruz genel olarak . AOS Dosyasini yaptigim tum Arkadaslara bu Platformda olsunlar yada olmasinda deneyimlerini ve detaylarini burada paylasimlarini rica ediyorum . Tabiki paylasip paylaşmamak , detay verip vermemek yada ifade şekilleri ile ilgili bir yaptirimim olamiyor . Buradan yada çoğunlukla ozelden ulaşan istisnasız herkes ile bilgilerimide konu AOS olsun olmasin hicbir karsilik beklemeden paylasiyorum ve elimden gelen yardımı yapıyorum . Faydali olabilir ve AOS konusu bilinmeyebilir diye bu yazimi DV25 grubunda da paylasacagim . Umarim ister AOS ister Dosya tasima ve en cok da Konsolosluk vasıtası ile bu sene ve bundan sonraki senelerde herkes hayallerine kavusur . Bol Şans
-
Öncelikle emeğinize sağlık, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
Bu yıl ilk defa yaşandığını ilettiğiniz "AOS ile GC aldiktan sonra, TR'de kalan Aile bireyleri içinde TR Konsolosluktan randevu alabilip bu kişilerinde vizesine kavuşması" ile ilgili deneyim yazılmadı veya yazıldıysa da ben atladım ancak sürecin de nasıl ilerlediğini merak ettim. Bununla ile ilgili deneyim paylaşıldıysa ilgili paylaşım linkini veya zor olmayacaksa sizden akışın nasıl olduğunu öğrenebilir miyiz?
-
Figen Hanım, Genel bilgilendirmeniz çok kıymetli. Değerli paylaşım ve her zamanki desteğiniz için çok teşekkür ederiz.Hem GC lerine kavuşanlara yeni hayatlarında, hem de 2025 GC talihlilerine çıkacakları bu serüvende bol şans dileriz. @Figen
-
@ATS16 Beyefendiye rica ettim kendisininde deneyimini paylasmasi icin , fakat genel hatti ile .... Oncelikle buradan kendisine AOS ile GC aldik . Sonra hem TR Konsolosluya yazdik hem KCC ye . Bu arada bulabildigim tum Senatorlere ve Kongre uyelerinede durumu izah edip , yazip yardim talep ettik . Tam olarak hangisinden fayda sagladik emin degilim ama tirmalamalarimiz sonuc verdi . Ama bu kisa bir surede olmadi bunun altini cizmek gerek . 20 Eylul icin Ailenin TR kalan uyeleri es ve cocuklar icin Konsolosluktan mulakat randevusu geldi , saglik raporlari alindi ve mulakat dan onay da geldi .
-
-
@Figen bir bakışta AOS olmuş.
Hızlı ve süper bir durum değerlendirmesi.
GC'larını alan herkese yeni yaşamlarında başarılar.
-
@Figen Gerçekten çok emek verdiniz,Başarılı bir dönemin sonunda kazanan bütün arkadaşları tebrik ediyorum, yeni hayatlarında başarılar diliyorum.
Figen hanım sizede bir sonraki dönemde başarılarınızın devamını diliyorum. Çok teşekkürler ️🫶 -
Arkadaşlar herkese selamlar, ben Ersin. Figen hanımın bahsettiği AOS sonrası Türkiyede kalan aile bireyleri için randevu alınıp vizesini alan vatandaşım
14 Aralık 2023 Los Angeles girişim ile başlayan serüven benim için 20 Eylül 2024 müthiş bir gelişme ile sonlandı.
Amerikaya giriş yaptıktan 2 ay sonra başvuru işlemlerime @Figen hanım aracılığı ile başladım. Bunları daha önceki iletimde paylaşmıştım. Los Angeles Field Office ile devam ettim işlemlere ve sıkıntısız olarak 7 Mayıs 2024 tarihinde onay aldım.
Benim için inanılmaz bir mutluluktu bu, tam 17 yıl başvuru yapmıştım ve bu sene çıkmıştı bana. Benim için bundan sonraki süreç çok daha zordu, aile üyelerimde vize olmadığı için onlar için AOS başvurusu yapamamıştım o yüzden de aile birleşimi için başvuru yapmam gerekiyordu ve bu süreç en kısa 3 sene süreceği söyleniyordu.Figen hanım ile konuştuğumuzda çok zor bir ihtimal ama Türkiye den randevu belki yetişebilir dedi ve öncelikle @gucarslan ile iletişime geçmemi bu konularda kendisinin çok bilgili olduğunu söyledi bana. Bende hiç vakit kaybetmeden kendisi ile iletişime geçtim ve bana direk olarak bölgemdeki bütün kongre üyelerine gitmemi ve görüşmemi görüşemiyorsam mail atmamı ve hatta Ankara Konsolosluğuna düzenli olarak mail atmamı istedi. Mail olarak göndereceğim içeriği dahi yazdı bana. Bana bahsettiği konuyu Figen hanımla paylaştım ve Figen hanım hemen araştırmaya koyuldu ve bölgemdeki bu işlerle ilgilenen Kongre Üyesi @Ted W. Lieu nin ofisini buldu ve ertesi gün ben ofisten randevu almadan gittim ve durumumu anlattım. Fakat benim durumum biraz karışık olduğu için pek anlayamadılar, genelde aile birleşimi için başvuranlar ayrı dosya numarası ile gidip yardım istiyorlarmış ve benden dosya numarası istiyorlardı sürekli. Neyseki sonunda bir şekilde durumu izah ettik, sürecin kısıtlı olduğundan ve çok acil yardım istediğimizden bahsettik, benden bilgilerimi ve belgelerimi istediler sonrada ofisten ayrıldık. Aradan 1 ay geçti hiç ses yoktu ve sonrasında kongre üyesinin ofisinden bir mail aldım "Dosyanızı kabul ettik ve KCC ile iletişime geçtik diye" bende tabiki bir umut doğdu. Ben Ağustos ayının başında İstanbula döndüm ve hala hiçbir haber yoktu taki 3 Eylül gününe kadar
Kongre üyesinin ofisinden bir mail gelmişti ve mailde bizim için 10 Eylül gününe randevu verildiği ekte de KCC nin onlara attığı mail içeriği vardı. Ben şok olmuştum tabi, sisteme girip kontrol ettiğimde sistemde gözüküyordu randevum. Hemen Figen hanım ile iletişime geçtim ve @gucarslan ile tekrar görüşmemi istedi, ben hemen iletişime geçtim ve sağolsun herşeyi anlattı hemen sağlık randevusu almamı söyledi fakat unganlar da hiç randevu yoktu! hergün girip bakıyordum ve sonunda bir boşluk bulup cuma gününe randevuyu aldım. Ankara ya gittik sağlık raporlarını aldık, 2 yetişkin 1 çocuk 32 bin tl tuttu bu arada.
Salı sabahı saat 8 buçuk sıradayız pasaportları verdik bekleyin dediler ve 5 dk sonra görevli beni çağırdı ve hayatımın en büyük şokunu yaşattı bana! " Randevunuz gözükmüyor dedi" resmen kaynar sular boşaldı üstüme. Nasıl olur vs derken hiçbirşey söylemiyorlar zaten, elime bir kağıt parçası tutuşturdu ve buraya mail atın dedi. Biz tabi ne olduğunu anlamadan ayrıldık ve bir kafeye oturduk. Direk olarak @gucarslan ı aradım ve durumu anlattım. Hiç panik yapmamamı sakin olmamı söyledi ve tekrar bana mail içeriğinde ne yazacağımı gönderdi ve peşpeşe bu maile attım 15 dk arayla. 45 dk sonra geri dönüş oldu ve mailde sadece bu randevuyu hangi mail adresinde aldınız diye bir soru vardı. Bu arada benim dosya numaram 165xx. Tabi ben tekrar @gucarslan ile görüştüm ve bana ulaşan maile ne cevap vereceğimi tarif etti, elimdeki bütün evrakları ekleyerek gönderdim fakat ondan sonra tam 8 gün hiç cevap gelmedi. 8. gün yani ayın 18 inde ankaradan gelen mail ile tekrar havalara uçtuk ve ayın 20 sinde randevu oluşturulduğu yazıyordu.
Cuma sabahı biz yine hazır kıta konsolosluğa geldik ve bu sefer kapıdaki görevli bizi içeri aldı.
Önce başvuru ücretlerini ödedik, sonra numara verdiler ve evrakları teslim ettik(evrakları teslim ederken görevli bana nasıl içeri girdiğimi benim normalde orada olmamam gerektiği söyledi ama neyse girmişsiniz artık dedi) , aynı numara ile görüşme sırasına girdik bu sefer. Son görüşmeye biz kalmıştık ve görüşme toplamda 3-4 dk sürdü, sadece eşime ne iş yaptığı sordu ve küçük kızımla biraz şakalaştı. Kaç yıldır evli olduğumuzu sordu ve vizeniz onaylandı dedi.
Benim için inanılmaz gerilim dolu bir süreçti ve bu onaydan sonra müthiş bir rahatlama ile evimize döndük.İnşallah isteyen herkes birgün bu mutluluğu yaşar. Herkese yeni hayatlarında başarılar diliyorum.
Öncelikle buradan tekrar Figen hanıma bu süreçte yanımda olduğu için çok teşekkür ediyorum.
Aile üyelerimin sürecinde, elim ayağım birbirine dolaşmış durumdayken, sanki bizim bir aile üyemiz gibi durumumu sahiplenen ve ne yapmam gerektiğini bana tek tek anlatan bana moral veren hiçbir karşılık beklemeden bana destek olan @gucarslan a binlerce kez teşekkür ediyorum.
Hakkını ödeyemem. -
@Figen hanim sayenizde AOS sonucu GC mize kavustuk. Bu surecte bize verdiginiz her turlu destek icin minnettariz. Sizin ile calismak buyuk bir zevkti. 2024 donemi GC larina kavusanlara yeni hayatlarinda ve 2025 kazanan arkadaslara bol sans diliyorum. Insallah biran once GC lerine ulasirlar.
-
@Figen herkese merhabalar .. bizlerde iki kızım ve eşimin amerika turist vizesi olması nedeni ile AOS yapmak zorunda kaldık .. bu süreçte yapmamız gerekenleri ve hazırlamak zorunda olduğumuz evraklar ile ile ilgili tüm bilgileri figen hanım söyledi.. 17 haziran 2024 tarihinde amerika’ya giriş yaptık 27 haziran 2024 tarihinde tüm belgelerimizi figen hanım USCİS’e teslim etti.. 22 ağustos 2024 tarihinde ise green card alma hakkımız onaylandı.. bu süreçte figen hanım bizi nasıl yönlendirdi ise ona göre hareket ettik ve o hangi tarihte hangi belgemizin geleceğini bize söyledi ve dediği tarihlerde de belgelerimiz geldi.. kendisine bu süreçte verdiği destek için teşekkür ediyorum ve bu yıl AOS yapacak arkadaşlara figen hanımı öneriyorum ..
Benzer Başlıklar
79
49.0k
Users
4.7k
Topics
468.6k