Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Sini-sini Her şey de bir hayır vardır ya, benim o mesajı yazmamda senin tetiklemen ile oldu 🙂 🙂 Çok teşekkürler.. İnşallah sizde hayal ettiğiniz gibi gelecekte güzel bir hayat kurarsınız. Syg. görüşmek dileğiyle...

• @Hope-Breaker Hatırlıyorum AOS yapma düşüncesinizi, dosya taşıyarak en doğru kararı verdiniz ve o dönem de endişelerinizi de hatırlıyorum. Ama çok şükür o dönemde bir sıkıntı yaşamadan hallettiniz. Bizim nasibimiz de ise AOS varmış ve tecrübe ettik. Bugün aynı düşünce de olur muyum? Kesinlikle hayır. Dosya taşımak için elimden geleni yapar, son çare AOS'u denerdim...

Kendinizi şanslı hissedin ve hep öyle olun inşallah... Bende yeni yaşantınız da önce "Sağlık" sonrasında hayal ettiklerinize, hayal ettiğiniz gibi gerçekleşecek bir hayat diliyorum. Şans ve Başarı sizinle olsun...

Bu arada çok teşekkür güzel düşünceleriniz için. Syg. Görüşmek üzere...

• @Burak-Elmacı Sevgili Abi çok teşekkürler güzel düşüncelerin ve sözlerin için... İnşallah mülakatsız şekilde Green Card'ınıza ulaşırsınız. Bekleyen herkesin ulaşması için dua ediyorum. Bu Green Card süreçleri nerede olursak olalım bir şekilde bizleri yoruyor. Bu yorulmanın karşılığını hemen olmasa da zamanla umarım alırız. Güzel haberlerinizi bekleyeceğiz... Syg.

• @Redbeard Tebrik ederim sizi, eşimle süreç için psikolojik olarak kendimizi hazırlarken sizin süreci de yorumluyoırduk. İçimde bir his vardı ve hatta hafta içinde eşime ; "babasının yanına gidip uzun süre bekleyen biri vardı ya, bence onun işi bu hafta olacak" dedim. Az önce de müjdeli haber verir gibi o iş olmuş dedim. Sizin adınıza sevindik. Darısı bekleyenlerin ve bizim başımıza.

• @Redbeard Tebrikler cok sevindim . Darisi tum bekleyenlerin basina en kisa surede

• @tyler_neft Çok teşekkür ederim. Bu hafta bu tarz şeyler özel hayatım çok duydum. Çok teşekkür ederim iyi düşünceleriz için. Eşinize çok slmlar. Umarım 2025 yılında rahatlıkla Green Card'larınıza kavuşursunuz. Sizin de dediğiniz gibi darısı bekleyenlerin başına inşallah. Haftaya güzel haberler duymaya devam edeceğimizi düşünüyorum. Syg.

• @Figen Çok teşekkürler Figen hanım. İnşallah bekleyen herkes GC'sine kavuşsun...

• @Redbeard sizi tebrik ediyorum. Kendiniz ve sevdikleriniz için anlamlı bir gelecek inşa edeceğinize yürekten inanıyorum.
    5 Mayıs 2025’te bana da green card çıkacak ve bu başlıkta sizlerin yazdıklarından öğrendiğim gibi ben de bu yöntemle chicago ya da los angeles’ta süreci başlatacağım. Bu da totemim olsun. Şimdi dualarımız başta @erenotti ve kartını bekleyen diğer forum üyeleri için.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Redbeard hadi hayırlı olsun 🙂
    aos imkanı olup da yapmayanlara da güzel bir örnek olmuştur umarım.

güzel bir hayat diliyorum, bol şans.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Mehmet-Fatih-Aslan sorunuza bu iletide cevap verdim.

• @Alper-Bayram İnşallah İnşallah.. o gün gelir de sizin tecrübelerinizi okuruz... @erenotti 'in onayını dört gözle bekliyoruz 🙂 Tabi ki sadece Eren'in değil, bekleyen tüm arkadaşlarımızın onayları gelir inşallah... Tekrar çok teşekkürler...

• @gucarslan Çok teşekkürler üstat. İsteyen ve emek veren herkes Green Card'ını alsın.. Görüşmek dileğiyle, Sevgiler & Saygılar...

• @Sini-sini
    Merhaba,
    @nura acaba yanıt verdi mi hangi ofiste AOS yaptığıyla ilgili?
    Cevabı göremediğim için size yazayım dedim, teşekkürler

• @Elifgul-Aydin Field Office : San Antonio ( SNA ) , Texas

• Herkese Merhabalar,
    2 gün önce Green Card DV Loterry dosyamız “RED” edildi.Henüz sebebini bilmiyoruz,Tarafımıza gönderilen bilgilendirme de red nedenini göreceğiz ancak 4 aylık beklemenin sonunda böyle bir durumla karşı karşıya kalmak eşimi de beni de inanılmaz derece şok etti ve üzdü. Hatta bildirim geldiğinde ikimizde buraya kadarmış haftaya dönüyoruz dedik.

Sürecin başından beri @Figen hanımla ilerledik.Hatta kendisi ile buraya gelmeden görüşmeye başlamıştık,kendisine durumu ilettiğimiz de şoke oldu ve sebebi belirten kağıda görelim dedive birlikte tekrar bir dosya oluşturarak başvuru yapabileceğimizi bize iletti.
    Şunu belirtmek isterim ki sürecimizin başından beri @Figen hanım her daim bize yardımcı olmak için elinden gelenin fazlasını yaptı Het zaman bize destek oldu ve yol gösterdi. Biz de bugün (01/08/2024) itibari ile yeniden dosya hazırlamak için @Figen hanımla birlikte kolları sıvadık.

Tekrar kişi başı 1.440$ dosya ücreti ve sağlık raporunu almak içinde kişi başı 100$ ödeme yapacağız ve kalan kısıtlı süre de işlemlerimizin tamamlanmasını bekleyeceğiz. @gucarslan
    Gelişmelerden sizi de haberdar edeceğiz.Teşekkürler

• @Burak-Elmacı Abi şok oldum açıkçası 😞 Ne diyeceğimi , ne yazacağımı bilemiyorum. Çok üzüldüm... 😞 "Ret" nedeni umarım itiraz edilebilecek ve bir neden olur. (Bazı ret'ler sanırım itiraz edilemiyor diye biliyorum.) Notice gelince ret nedenini gelecekte olası yaşanacak aynı durumlar açısından insanların yoluna ışık tutması ve tecrübe olması açısından paylaşırsanız iyi olur diye düşünüyorum. (Tabii yine de siz bilirsiniz.)

Buraya gelmişsiniz , bu kadar uğraşmışsınız , o kadar masraf yapmışsınız. Bunlardan önemlisi o kadar "Sabır" etmişsiniz. Tekrar deneyerek bence de doğru olanı yapıyorsunuz. Umarım güzel haberlerinizi alırız. Dualarımız sizinle... İnşallah ve inşallah süreç olumlu sonuçlanır... Syg.

• @Redbeard sevgili dostum desteğin ve iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Tabii ki notice geldiğin de bu yola çıkmış ve çıkacak diğer arkadaşlara yol göstermesi için paylaşıyor olacağım.

AOS süreci gerçekten maddi ve manevi olarak insanı zorlayan bir süreç üstüne bir de böyle bir durumla karşılaşınca insanın direnci, motivasyonu ve umudu yok oluyor.

Yazdığım gibi dosya hazırlamaya başladık, notice gelince devam edebiliyorsak devam edeceğiz yok devam edemeyeceğimiz bir sebepse de biz elimizden geleni yaptık deyip geri dönüş yoluna koyulacağız.

• @Burak-Elmacı
    Ah be Burak Abi… İmzanıza baktığımda, early filing’den red yemiş olabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Keşke dosyanızı Haziran’da yollasaydınız.
    Aslında açıklandığı ay yollayabilirsiniz deniliyordu, konuyla ilgili bir memorandum da varmış, bu şekilde yapıp green card alan da çok var, lakin ben kendimden örnek verirsem, işimi riske atmamak adına mesela, Şubat ayı için current olduğumu gördüğümde dosyamı Şubat ayı içerisinde yolladım. Ocak ayında Şubat için current olduğum açıklandığında, Dv ücretimi ödedim, onun dekontunu bekledim. Doğru circle böyle olması lazım. Gerçi bende kabız bir ofise denk geldim, ayrı konu.

Bence bir avukata sormak da fayda var, böyle bir durumda sıfırdan başvuru mu yapmak lazım, yoksa I-290B notice of appeal or motion formu yeterli mi diye.

Neyse en azından hızlı aksiyon alıyorsunuz, daha iki ay var, muhtemelen parmak izi de vermezsiniz tekrardan. İnşallah hızlıca onay gelir🍀

• @erenotti sevgili dostum biz de öyle tahmin ediyoruz ama notice gelince net bilgiye sahip olacağız ve bilgiye sahip olunca paylaşıyor olacağım.

Zaman kısa olduğu için hızlı aksiyon almamız gerekiyordu hakkımız da hayırlısı diyoruz. 🙏🏻

• @erenotti Early Filing ise ne olduğunu şimdi öğrenmiş oldum. Eğer bu süreci etkiliyor ise bu önemli bir durum bence. Bu durumu önceden tecrübe etmiş birisi var ise yada tecrübe etmemiş ama net bilen bence mutlaka foruma görüşlerini yazmasını rica ediyorum... Gelecek AOS yapacaklar acısından bence önemli bir husus diye düşünüyorum. Sanki şu cümlenden "bu şekilde yapıp green card alan çok var." net bir şey yok gibi de hissettim. Bilemedim ama gerçekten Current olunun ay içerisinde yapmak gerekiyorsa arada oluşan zaman kaybının çok önemsiz olduğunu ve doğru olanın ne ise onun uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Kendi açımdan baktığımda araya yılbaşı giriyor - posta ulaşmaz - geç ulaşır vs diye düşünerek bilinçsiz bir şekilde ama sanki doğru bir şekilde Ocak ayını beklemişim. Gelecekte başka arkadaşların başına gelmemesi için umarım birisi bu durumu açıklar. Yada araştırıp net bir bilgi verir.. Teşekkürler..

Edit: @Figen sizin geçmişte yaptığınız dosyalar açısından baktığınızda şuan yaşanan durum için (Burak Bey özelinde yazmıyorum. "Early Filing" için diyorum.) genel bir değerlendirmeniz yada spesifik tecrübeler ile beraber değerli yorumlarınızı bekleyeceğim. Teşekkürler....

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

38

55.1k
Users

4.8k
Topics

483.7k

| | | |