Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar, K-1 vize ile Amerika’ya giriş yaptıktan sonra Aos içim başvurumuzu yaptık. Yolladığımız tarihten itibaren neredeyse 30 günü geçti ancak hala bir dosya numarası, posta, e-mail almadık. Bu şekilde bir durum yaşayan var mı? Cevap alamadığımıza dair de mail attık ancak ona da bir geri dönüş alamadık

• ⭐⭐

I-485 applicants receiving a Request for Evidence for Form I-693 should return it as soon as possible by overnight/priority/courier delivery.

Uscis’in 468311 numarali hattindan yukaridaki mesaji aldim. Bunun ne anlama geldigini bilen var mi? Bu mesaji aldiktan sonra statude ne gibi bir ilerleme oluyor. Ben I-693’u gondermistim. Bu mesaji dun aldim ancak uscis hesabimda herhangi bir guncelleme yok.

• @yasmnksc Selam, aynı durumu yaşıyordum ve dosyayı gönderdikten tam 48 gün sonra takip numarasını içeren, başvurunuzu aldık postası geldi.

• This post is deleted!

• @jesus34 bizim de dün paramız çekildi rahatladık

• Merhaba @Redbeard ve @erenotti .Sürecinizde bir gelişme var mı?Uzun zamandır beklemedesiniz ,güzel haberlerinizi okumak için bekliyorum.Sormak istedim .

• @yasmnksc Şu anda USCIS lockbox'larda genel bir sorun var. 40-60 gün arası sürüyor Receipt belgelerinin ulaşması.

• Merhabalar Herkese,
    07 Ocak 2024 tarihinde I-485 formunun gönderilmesi ve 17 Ocak 2024 tarihinde dosyamın kabul olması ile başlayan süreç 25 Temmuz 2024 tarihinde "Mülakatsız" şekilde çok şükür onaylandı. Sanırım 1-2 hafta içerisinde Kart'ım elime ulaşır diye düşünüyorum.
    Aslında bir totem yapmıştım. @erenotti Eren Bey'in Houston da devam işlemleri tamamlana kadar foruma bir şey yazmayacaktım ama zaman zaman durumumu soran , merak eden sevgili forum üyelerinin hakkına giriyorum gibi hissettiğim için de samimiyetle ifade etmek isterim ki kararsızdım. Üstüne bir de @Sini-sini de yazmış, sanırım Eren'den öğrenmiş ve sonra da silmiş postu (o postu görünce bile çok mutlu oldum. teşekkürler @Sini-sini ) ve insanlar görmüştür diye düşünerek en azından bilgi vermek istedim. Çok şükür sancılı bir süreç geride kaldı. Artık gerisi hayat ne gösterecek ise gösterecek. Bu süreci zaman zaman iyi , zaman zaman da kötü yönettim. Ancak sanırım bu ülkenin kattığı en büyük şey SABIR oldu. Belki de buna ihtiyacım varmış bilmiyorum 🙂 Neyse gerçekten ve gerçekten içimden geldiği için yazıyorum bu forumda olan yada olmayan , (Varlığından haberdar olmayan - çok şey kaçırıyor.) Amerika'da AOS yapan, Dünyanın "X" bir ülkesine dosya taşıyan yada hala taşımaya çalışan herkesin Allah yardımcısı olsun ve "SABIR" versin ve umarım emek gösteren herkes Green Card'ına kavuşur.

Şimdiden unuttuğum insanlar olabilir, daha önceki yorumlarında durumu sormuş olanlar olabilir. Şimdiden onlardan özür dileyerek son dönemde aklımda kalan forumun sevgili değerli üyelerine çok teşekkürler... @Serapp @EasternStar @Sini-sini @ATS16 (Arada beni etiketliyordu, AOS süreç devam ediyor diye bitti çok şükür bu sefer ben etiketledim sizi 🙂 ) @Alper-Bayram @Map

Sağ olsun önceden ve bugün de olduğu gibi herkese insan ayrımı yapmadan "Realist" ve "Samimi" yanıt veren üstat @gucarslan 'a sürecin en başında 09 Eylül 2023 tarihinde uzun uzun yazdım. Kendisi verdiği yanıt ile "AOS" sürecimin o an kafamda netleşmesini sağlayan @gucarslan çok teşekkürler... (O kadar çok yoğun olduğunu biliyordum ki, o günden sonra bir daha özel mesaj bile atmadım kendisine / emeklerinize sağlık.)

Sürecin en başında özelden bazı değerli forum üyelerine yazmıştım ve sağ olsun yanıtlamışlardı. O dönem için çok teşekkürler @Plus19 (Umarım sizden de güzel haberler gelir. / siz benden de çok beklediniz 😞 )

Geçen yıl yaşadığı duruma çok üzülmüştüm. @koray2000 , o dönem içinde bulunduğu kötü duruma rağmen sürecimin başında kendisi ile çok mesajlaşmıştım. Dolayısıyla yaşadığı kötü tecrübeye rağmen her soruma çok içten yanıtlar vermişti. Çok Çok teşekkürler... Bazen bu green card konuları açılınca kulaklarınızı çok çınlatıyorum...

Yine özelden yazıştığım ama son durumunun ne olduğunu bilmediğim sevgili @avc umarım güzel haberlerin gelir.

Sevgili Burak Abi , seni de takip ediyorum umarım senden de güzel haberler gelir. @Burak-Elmacı (En son walk-in yapacaktın sanırım / başka bir gelişmeyi kaçırdım mı bilmiyorum.)

@erenotti çok insana dokunan ve çok yardımı dokunan sevgili Eren, umarım senden de en kısa süre de güzel haberler gelir... Benim kadar nerdeyse bekledin 1-2 hafta içerisinde güzel haberin geleceğine inanıyorum. (Hatta inşallah mülakatsız olur / sadece tabi ki eren değil, tüm bekleyen arkadaşlar için diyorum.)

2 gündür Ehliyet sınavı ile uğraştığım için biraz yorgunum.. 2 gün içerisinde yaklaşık 800 tane soru çözdüm. İngilizcem de kötü olduğu için TR çözüp , cevabı öğrenip İngilizce dönüp tek tek kelimelere - teknik anlatımlara - deyim gibi şeyleri ezberlemeye çalıştım.) Çok şükür ehliyet sınavında ilk girişte 32 doğru yanıt ile tamamladım. (Toplam 36 yanıt) o tecrübemi "Ehliyet başlığına" ilk fırsatını bulduğum an yazacağım. Yanlış bilmiyorsam zaten Amerika'nın en tehlikeli ilk 3 ve yine en Fakir ilk 3 şehrinden biri olan New Orleans'da hemen kim ehliyet alır bilmiyorum ama inşallah buraya yolu düşmez kimsesin de çilekeş olmaz 🙂 O nedenle yarın yada öbür gün yazarım, kimse bir şey kaçırmış olmaz 🙂

Not: New Orleans'ı kötülemiş gibi olmayayım. Burası Eğlence Şehri - Jazz Şehri (Jazz'ın doğduğu yer) - Müzik Şehri - Sanat Şehri - buraya yaşamak için değil gezmek - tozmak - eğlenmek için gelin. Özellikle "Mardi Gras" zamanı mutlaka mutlaka görüp tecrübe etmeli herkes 🙂

Çok uzattım, kusura bakmayın.

Umudunuzu ve Hayallerinizi kaybetmemeniz dileğiyle...
    Sevgi ve Saygılarımla...
    Her gün güneş yeniden doğar, her gün yeni "Umutlar" doğurur..

• @Redbeard Sevgili Orhan kardeşim, kalbinin temizliği, dürüstlüğün ve samimiyetinle bu hayatta kapılar hep açılacak ve kazanan sen olacaksın. Konuştuğumuz gibi çok bekledik ancak senin dosyanın benden de önce onaylanmasını canı gönülden istiyordum ve öyle de oldu, Allah’a şükür. Bir şeyin olmasının ya da olmamasının hep bir plan dahilinde bizim lehimize olduğuna inanıyorum artık. Burda bekleye bekleye iyice kaderci olduk 😄 Bundan sonraki süreçte Amerika’daki yaşantında Hızır aleyhisselâm yoldaşın olsun 🤗 Her şeyin gönlünce olmasını diliyorum! Kıymetli anneannen dualarını eksik etmesin, Allah kendisine de uzun ömürler versin…Sevgiler!

• Sevgili @Redbeard,

Tebrik ederim, seni tanima firsatini yaklamak cok guzeldi seni her zaman Houston'da @erenotti ile bekliyor olacagiz. Kucuk bir kutlamayi hakkettik diyelim. Her sey gonlunce olsun 🙂

• @Redbeard hikayenizin sonu güzel bittiği için çok sevindim.Gözünüz aydın.Bundan sonrası içinde kalbinizin iyiliği yeni yolunuza hep ışık tutsun.Darısı @erenotti ve tüm bekleyenlerin başına inşallah 🙏🏻

• ⭐⭐⭐

@Redbeard 😂😂 çok güldüm yorumunuza, bilginin paylaştıkça çoğalacağına sizin de inandığınızı düşündüğüm için etiketliyordum sizi diğer bu yolu tercih edecek kaderdaşlarınızın bilgi sahibi olmasını için. Paylaşımlarınız için tekrar teşekkürler.

Bu post’u okuduğuma o kadar çok sevindim ki, tebrik ediyorum. Şansınız bol, yolunuz açık olsun 🍀🧿

• Ayrı ayrı yazarak sayfa sayısını arttırmayayım 🙂

@erenotti hissiyatlarını biliyordum hem onun için , hem de güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Annane’den bahsetmişsin nene’nin (Ben daha çok nene diye hitap ederim) sözünü yazayım senin için söylediği. “senin gibi bekleyen Eren arkadaşına şöyle “Gözünde yaş olmasın / Ayağına Taş değmesin dedi. Onun için de dua ediyorum demişti.” Bana da çok söyler o sözü , nene için söylediklerin çok teşekkür ediyorum 🙂 sağol allah razı olsun.. Tüm yaşayan sevdiklerimize uzun ömürler diliyorum.

@kingofpetroleum Çok teşekkürler yüreği ve sohbeti güzel kardeşim.İnşallah senin de dosyan onaylanır da rahatlarsın. Kongre Üyesine dilekçe olayını unutma bence… Bu arada Excel listesinde geçen gün yazdığı şeyi gördüm çok güldüm ya. “Babalar sözünü tutar.” 🙂 🙂 İnşallah yolum düşer de gelirsem kısmet olursa bu sefer kahve yerine alkol ile kutlarız 🙂 Her şey seninde gönlünce olsun. İnşallah gelecekte petrol kralı görürüz seni 🙂 Bir yerlerde zengin arkadaşımız olsun…

@Map Güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum. Size ve Ailenize de çok güzel bir hayat diliyorum. Umarım her şey planladığınız gibi gelişir..

@ATS16 gülümsemeniz yada gülmeniz için yazmıştım. İnandığınız şey doğru ve yapmaya devam edebilirsiniz. 🙂 Elimizden geldiği kadarıyla şuana kadar samimiyetle ve kötü (yanlış) yönlendirmeden paylaşımlar yaptık ve inşallah zaman buldukça yapmaya devam ederim. Son dönemde forumda çokça aktif olup insanlara yardım eden ender insanlar arasındasınız. Emeklerinize ve ellerinize sağlık ya… Güzel sözleriniz için çok teşekkürler.. İnşallah sizin de şansınız bol ve yolunuz hayal ettiğiniz gibi olur…

• ⭐⭐⭐

@Redbeard Ayyy nasıl mutlu oldum anlatamam.
    Yaşasın👏🎉
    Ben daima olumlu düşünmenin yararlı olduğuna inanırım. Daha önce size yazdığımda da böyle demiştim.
    Hayırlı uğurlu olsun. İşleriniz rast gitsin.

Mülakat bekleyen herkese de mülakatsız onay gelsin inşallah🙏

• This post is deleted!

• @Redbeard eveet, duyunca çok sevindim ve kutlamak istedim. Mesaj seçeneğin kapalı olduğu için foruma yazdım ama sonra düşüncesizlik olabilir dedim :} sonuçta duyurup duyurmamak senin vereceğin bir karar. O sebeple sildim ama en güzel dileklerim seninle :}

• @Redbeard sonunda en çok takip ettiğim Aos dosyası mutlu bir şekilde sonlanmış. Sizinle cnmiz aynı. Almanyaya taşımadan önce sizinle hemen hemen aynı zamanlarda amerikaya gelip Aos yapmayı planlıyordum son seçenek olarak. Sürecimiz aynı olacaktı ancak almanyanın sorun çıkartmadan vizemi onaylayacağı riskini alarak dosyamı taşıdım. Terazinin diğer kefesinde de sizin yaşadığınız gibi aosta bekleme riski vardı tabii ki. Şu an baktığımda eğer almanya dosyamı 2 hafta geç taşısaydı amerikaya gidip aos yapacak ve sizin çektiğiniz çileyi çekecektim belki de. Kendimi şanslı hissediyorum ama neyseki sizin de süreciniz mutlulukla sonuçlandı. Kendim greencardı tekrar almış gibi tekrar sevindim. Hayatınızın kalanında bol şans ve başarı dilerim.

• @Redbeard sevgili dostum inan kendi kartımız onaylanmış kadar sevindim senin adına inşallah bundan sonrası daha kolay ve daha da güzel olur. Bizim sürecimiz de 1 ay önce parmak izi ve biometric vermiştik ve hala beklemedeyiz seninde dediğin bu süreç tam bir “SABIR” sınavı bu süreçte olan herkes bunu yaşıyor önemli olan bu kadar çaba ve sabrın sonunda güzel bir şekilde tamamlanması ve kartı almak inşallah en kısa süre de bizde güzel haberlerimizi paylaşırız. Tabi ki @erenotti den de en kısa süre de güzel haberler bekliyoruz. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

• Merhabalar değerli arkadaşlar. Ben eşim ve kendi adımiza ds 260 formlarını 8 Mayıs'ta gönderdik. Haziran'da ise bebeğimiz oldu. Bebeğimizi eklemedik henüz. Aos yapabilmek için bebeğimize turist vizesi başvurusu yapmak istiyoruz. Eşimle benim Ds 260 doldurmuş olmamız bebeğimizin red yemesine neden olur mu. Ne önerirsiniz bize. @gucarslan

• @Serapp Serap hanım çok teşekkürler... Biliyorum her zaman pozitif yaklaştığınızı. Bende her zaman öyleyim. Hatta ağzımızdan çıkan sözlerin yada cümlelerin mutlaka evren de karşılığını bir süre sonra alıyoruz. Ancak zaten de durumlara realist yaklaşmak gerekiyor 🙂 Tekrar dan çok teşekkürler. Sizde iyi niyetiniz ile yüzlerce insana dokundunuz, yardım ettiniz ve hala yardım ediyorsunuz. Ellerinize ve Emeklerinize sağlık. Syg.

Sizin de dediğiniz gibi "mülakat bekleyen" herkes inşallah mülakatsız onayı gelsin. "Amin."

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80

51.2k
Users

4.8k
Topics

475.6k

| | | |