Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ocun-bucun-0, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @crazycells bu hakki vermiyor maalesef, i-130 u kendi vatandaslari oldugu icin online bir hak tanimislar Myuscis web sitelerinde. denemek icin bende uye oldum fakat online formlar genelde abd vatandaslari icin.

    Su konuyu okuyun isterseniz, sonra bu konuya donus yaparsiniz...

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandasi-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak


  • merhabalar, I-485 formunda Part 8 Q1 ve Q49 da bulunan sorulari Turkiye'de askerlik yapmis birisi olarak evet mi demeliyim? Soru direk olarak Army diyerek gecmiyor ve ayni grupta daha farkli anlamda bulunabilecek organizasyonlarla ayni sifatta algilaniyor bunu tam anlayamadim. bu sorulara hayir deyip, sonrasinda Part 14. Additional Information kismina askerlikle ilgili ekleme yaparsam daha mi aciklayici olur?

    ekran resimleri;
    alt metni

    alt metni


  • @ocun-bucun merhaba iki soruya da yes demistik biz. Cunku turkiyede zorunlu askerlik var ve bunu belirtmenizde sorun yok.


  • @akhilleus tesekkur ederim yanit icin. diger sorular resmi bir askeri hizmet disinda oldugu icin suphelenmistim. bununla ilgili bir sorun yasamadiysaniz guzel, hatali bir cevap vermis olmayim istedim.


  • @ocun-bucun soru askeri hizmeti de kapsadigi icin askerligini yapan erkekler mecburen evet yanitini vermeli. Eger emin olamiyorsaniz yine de arastirabilirsiniz ama netice ayni olacaktir. Biz oyle doldurduk ve surecimiz devam ediyor simdilik herhangi bir sorun cikmadi.


  • merhaba arkadaslar, Amerika icerisinden DV 2020 icin AOS yapan var mi? ben hala gorusme tarihi verilmesini bekliyorum... 😞


  • Amerikada F1 vizesi ile olduğum için önce AOS yapacam diye belirttim. Sonra onu CP'ye çevirttirdim. Sizce bu şartlar altında tekrar AOS'e çevirme şansım var mı? Çevirsem bile yukarıdaki arkadaş gibi görüşme tarihi alamayıp hakkımı kaybederim diye düşünüyorum bu yavaşlıktan dolayı. Sizce Türkiye'deki konsolosluk ekim ayına kadar green card mülakatlarına devam eder mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @enver, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Amerikada F1 vizesi ile olduğum için önce AOS yapacam diye belirttim. Sonra onu CP'ye çevirttirdim. Sizce bu şartlar altında tekrar AOS'e çevirme şansım var mı? Çevirsem bile yukarıdaki arkadaş gibi görüşme tarihi alamayıp hakkımı kaybederim diye düşünüyorum bu yavaşlıktan dolayı. Sizce Türkiye'deki konsolosluk ekim ayına kadar green card mülakatlarına devam eder mi?

    Cok zor bir soru bu sayin @enver , maalesef kesin olan tek sey durumun kesin olmadigi ve bir sure daha kesinlesmeyecegi...

    Eger ABD'deyseniz, AOS'ye hala cevirebilirsiniz.


  • Merhaba @crazycells
    K1 vizesi ile amerikaya giris yaptim fakat pandemi nedeni ile 90 gün icinde nikahimizi yapamadık 90 günü 4 gün geçtikten sonra online olarak evlendik.
    Bununla ilgili bana yardim ederseniz sevinirim.
    1-90 gün içindeki evlenmemiş olmam( pandemiden dolayı) bir sorun yaratir mi? nihah randevumun iptaline dair gelen mailin de cıktısını ekledik evraklara
    2- evlenirken iki soyisimimi kullanmak istiyorum dedim basvuru yaparken 2 soyisimimi de yazacak miyim?
    3- aos başvurusu için i94 formu isteniyor ama benim vize sürem dolduğu için formu alamıyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sobe2018, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Merhaba @crazycells
    K1 vizesi ile amerikaya giris yaptim fakat pandemi nedeni ile 90 gün icinde nikahimizi yapamadık 90 günü 4 gün geçtikten sonra online olarak evlendik.
    Bununla ilgili bana yardim ederseniz sevinirim.
    1-90 gün içindeki evlenmemiş olmam( pandemiden dolayı) bir sorun yaratir mi? nihah randevumun iptaline dair gelen mailin de cıktısını ekledik evraklara
    2- evlenirken iki soyisimimi kullanmak istiyorum dedim basvuru yaparken 2 soyisimimi de yazacak miyim?
    3- aos başvurusu için i94 formu isteniyor ama benim vize sürem dolduğu için formu alamıyorum

    1. USCIS'in olaganustu durumlar icin sureclerin cogunda istisnalar yaptigini biliyoruz, ben de ne yapacaklarini tam bilmiyorum ama 4 gunluk gecikmeyi tolere ederler diye dusunuyorum.

    2. Evet, o durumda ikisini de yazin.

    3. Ciktisini da alamiyor musunuz siteden? Sanirim boyle bir durumda sitede yonlendirdikleri CBP/USCIS ofislerinden birine gitmeniz ya da iletisim kurmaniz gerekecek.


  • 90 gün 25 nisan da bitiyordu bizim 25 martta başvurumuz , daha sonra gelen iptal maili tarihleri ve günü ile elimizde zaten biz iyi niyetimizi göstermek için ekstra neden zamanın da evlenemedik acıkladık.
    Bir sorum da evlendikten ne kadar süre sonra Aos başvurmak zorundayız ?
    İletişim kurup bilgi almaya çalışacağız.
    Teşekkürler 🙏🏻


  • @sobe2018 K1 vizenizle ulkeye giris tarihinden itibaren 90 gun icinde evlenip Aos a basvurmak zorundasiniz.Yani Aos basvuru tarihiniz evlilikten sonra degil ulkeye giris tarihinizden itibaren basliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    24 Subat 2020'den sonra AOS yapan arkadaslar, I-944 formuyla ilgili olarak su basligi incelemeyi unutmasinlar:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3400/i-944-formunu-doldururken-nelere-dikkat-edilmeli


  • @crazycells Merhaba, tesekkur ederim, cok bilgindirici olmus yazdiklariniz. Su an Amerikadayim, doktora yapiyorum. Siralamam 18binlerde. AOS baya zor ve masrafli bir surec gibi geldi bana. Korktum acikcasi yetistirebilecek miyim diye. Sizin "iyi siralama" dediginiz genelde hangi araligi kapsiyor? Neyi onerirsiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bironerimvar, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @crazycells Merhaba, tesekkur ederim, cok bilgindirici olmus yazdiklariniz. Su an Amerikadayim, doktora yapiyorum. Siralamam 18binlerde. AOS baya zor ve masrafli bir surec gibi geldi bana. Korktum acikcasi yetistirebilecek miyim diye. Sizin "iyi siralama" dediginiz genelde hangi araligi kapsiyor? Neyi onerirsiniz?

    normalde 18 binden hatta 20 binden yuksek numarada olup ABD'de DV alan kisiler de oldu... Cok buyuk ihtimalle AOS islemlerinizi sorunsuz halledebilirsiniz, fakat Coronavirus yuzunden USCIS'in nasil bir tempoyla calisacagini ben de bilemiyorum. USCIS yeni acildi ve randevular geriden geliyor, ayrica eski temposuyla devam etmemesini de bekliyoruz... Isterseniz birkac ay USCIS temposunu gozleyip sonra ne yapacaginiza karar verin.

    Fakat numaraniz kucuk, o nedenle hem ABD'de hem de Turkiye'de surece devam etmeniz sorun yaratmaz diye dusunuyorum...


  • @crazycells Teşekkür ederim, Vermont’taki Center’ın bekleme süresine baktım, 10 ay yazıyor. Aşırı uzun bir süre. Herhalde en mantıklısı Türkiye’ye gidip de mülakata girmek.

    Bu güzel site için, tebrikler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bironerimvar, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @crazycells Teşekkür ederim, Vermont’taki Center’ın bekleme süresine baktım, 10 ay yazıyor. Aşırı uzun bir süre. Herhalde en mantıklısı Türkiye’ye gidip de mülakata girmek.

    Bu güzel site için, tebrikler.

    Genelde o bekleme suresi DV kategorisini yansitmiyor. DV'lerin bir son tarihi oldugundan islemler daha hizli gerceklesiyor, fakat son yillarda biraz daha islemlerin pesinde kosmak gerekebiliyor... Onceki deneyimleri okumaniz faydali olacaktir secim konusunda...


  • Merhaba,
    Eşim ile birlikte abd ye turist gelip f1-f2 ya cevirdik, eşim f1 okula gidiyor ben f2’yum. Eşime 2021 green card lottery cıktı fakat sevinemedik benim statum f2 deyken ben j1 zamanından kalma ssn ime calısıp tax return yaptım. Ve amerikadayken avukatımız benim için greecarta basvurmak istemiyor denied alıp deport edilebilcegimi söylüyor. Onun yerine Turkiyeden girmemim burda ki durumumu temizleyeceğini söylüyor. Turkiyeye gidip de alamamakda var, napacagımızı sasırdık. Bir öneriniz olabilir mi acaba. Hayırlı haberlerinizi bekliyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bahtsızbedevi evet, bence de DOS memurlariyla muhattap olmak, USCIS memurlariyla muhattap olmaktan cok daha iyi 🙂

    net cevap icin:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin


  • Merhaba,
    Daha önce F-1’dan Green Card’a geçebilmiş olan var mı? Nasıl bir süreç, sizce Amerika dışına çıkıp başka bir ülkeden yapmam daha mı mantıklı olur? Ve ilk adımım ne olmalı AOS’a resmi olarak başlayabilmem için?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

118
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum