Şu konuda sorunuzun cevabı olabilir: https://yesilkartforum.com/forum/topic/115/para-transferleri-ve-bankacılık-hakkında
-
Başka başlıklarda kredi kartı kapatmanın history ye kötü etki edeceğinden bir kartı mümkün oluğunca uzun süre kullanmak gerektiğinden bahsediliyor. Ama bu başlıkta sanki birini kullanıp kapatıp başkasına geçip sonra daha güzel bir "cash back"li kart olunca ona geçmek gerek gibi algıladım.
Bunu TR de yaşayıp okuyarak yazıyorum. Başka yaptığım çıkarımda aşağıdaki şekilde. (Tabiki garanti değil ama yüksek ihtimal)
1- Genelde gelindiği gibi BOA dan bir hesap açmalı.
2- Burada 10k üzeri bir meblağ yatırılırsa direkt amex verme ihtimalleri yüksek.
3- 5 6 ay bekleyip başka bir bankadan bir kart daha talep etmeli
4- Daha sonra ihtiyaca göre 3 - 5 ayda bir cüzdana yeni bir kart ekleyip devam edilebilir.Bunları doğrumu anlamışım yorumlayabilirseniz sevinirim.
-
Bugün kredi skorum Experian app sisteminde oluşmuş görünüyor.
Geçen 6 ay süresince Credit Karma app'ten baktığımda Trans Union ve Equifax üzerinden Vantage Score 3.0 da 700-720 arasında inip çıkıyordu. Bir tek ilk kredi kartı ekstresinde 680'lere düşmüştü.
Kasım ayı başında BofA'dan ilk kredi kartımı 1000 dolar limit ile almıştım. Ekstreye limitin %20 altında olacak şekilde bakiye bıraktım. Her seferinde son ödeme günü gelmeden bakiyenin tamamını ödedim.
Mart ayı sonunda Citizens Bank üzerinden kredi ile telefon aldım. Bu kredinin ödemesi kredi kartımdan otomatik ödemede.
Nisan ayında path to Apple Card sonuçlandı ve 1500 dolar limitli kart onaylandı.
Yine Nisan ayında BofA kredi kartım için limit yükseltme talebinde bulundum, 1000'den 3600'e limit artışı oldu.Bugün, 6 ay sonunda Fico Score 8 değerlendirmesinde kredi skorum 742 olarak çıktı.
Anlık olarak;
Trans Union : 701
Equifax : 717
Experian (Chase credit journeyed, VantageScore 3.0 ile) : 697
Experian (kendi app'inde Fico Score 8 ile ) : 742Benim ilk girişten sonraki kredi skoru deneyimim bu şekilde gerçekleşti.
-
@hasbelkader, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
@emreonline Coinbase deki hesabima login olup buradan banka hesabimi bagladim. Sanirim ACH dediginiz bu olmali.
Evet, ACH ile bakiye ekleyince 10 gün boyunca o parayı çekemiyorsunuz. ( kripto veya banka hesabına)
-
@Utopya Ben para transferi için Wise kullanıyorum. Bir defa Yapı Kredi ile swift yapmıştım. Paramızın çoğunu nakit olarak yanımızda getirmiştik zaten.
Evi satıp kazanç elde etme konusu para transferinden bağımsız bir durum. Bu parayı ABD'ye getirmeseniz de vergi beyanı yaparken bildirmek gerekebilir. Bunun da istisnaları var. Mesela evi aldıktan sonra beş yıldan uzun zaman geçmişse bu uygulanmıyorç. Ayrıca evi ABD'de vergi mükellefi olmadan önce almışsanız da vergiye tabi olmayabilir. Bu konuda fazla bilgim yok maalesef.
-
@clourpoint
Telefon bankacılığından müşteri temsilcisi ile görüşmenizde yarar var. TEB/CEPTETEB banka kartlarındaki yurtdışı kullanım için belirlenen ülkeler ve süreler için muafiyet tanımlatma zorunluluğu kredi kartında da olabilir. Şahsen sadece banka kartını kullanıyorum. -
@knnrn tşk ederim
-
-
Merhaba,
Çalışma izni olmayan birinin adına yazılmış haftalık çekleri bozdurmasının bir yolu var mı?
İlerde GC'a başvururken vs. problem çıkar mı? -
@crazycells, içinde söyledi: Iflas etmek ve Kredi Karti borcu yapilandirilmasi
Basimdan gecen olaylar bu sekilde. Eger bilmek istediginiz herhangi bir durum var ise buradan sor
— Her ne kadar hayatin olagan akisinda bircok seyi kontrol edemesekte bu durumu ne yaparsak onlemis oluruz ? Yani defansif politika onerileriniz nedir ?
-
Burada bununla ilgili konu gormedigim icin aciyorum.
Mesela kanadalilar EIN/ITIN alip Amerikan bankalarini kullanarak remote churning yapiyorlar. Aktif olanlar bonuslardan offerlardan vs toplam $40K kazaniyorlar birkac yilda gordugum kadariyla
Ben girsem mi bilmiyorum cunku cok fazla detay var, bir de surekli takip edicen, bir suru ivir ziviri var. Onun yerine kendi isine yogunlasmak daha iyi gibi
Churning yapan kimse var mi? Bilgi degisimi yapmak iyi olabilir yine de
-
@smartcells @mikael Teşekkürler. Amacım yasa dışı transfer değil, sadece ilk girişte nakit para ile dolaşmamak.
-
@m-orhan Ben Upstart'tan kredi aldım, hatta geçen ay son taksidi ödeyip kapattım. Faiz oranı diğerlerine göre düşüktü. Bir sıkıntı yaşamadım.
-
@MySea, içinde söyledi: ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak
@ayzek09, içinde söyledi: ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak
ABD'ye girişte beyan ederiz diye eşimle birlikte toplam 20.000$'yanımıza aldık. Uçakta ve girişte forum verilmedi. Görevlilerde üzerimizde bulunan para konusunda sorun sormadılar. Sorunsuz giriş yaptık. Bu iyi mi, kötü mü bilmiyorum. Houston deneyimim bu şelide paylaşmak istedim.
Iyi birsey 🙂 Az once diger konuda okumustum, banka hesabi da acmissiniz. O halde, paranizi hesabiniza yatirin! Uzerinizde veya kaldiginiz yerde o kadar nakit para bulundurmak cok guvenli olmaz! 🙂
İlk işimiz parayı yatırmak oldu. O kadar para ile gece başkasının evinde yatmak germişti baya.
-
@Mihok o halde 3-4 ay sonra bir daha deneyebilirsiniz... 👍
-
-
@tiberius, içinde söyledi: Bank of America Telefon Numarasını US Dışında Değiştirme
Merhaba, Birleşik devletler dışındayım. Bank of america hesabıma kayıtlı bir prepaid numarası kart var fakat numaranın geçerlilik süresi dolalı baya bir süre oldu. Türkiyede debit card ı lock etmiştim ve bundan dolayı Abd dısında oldugumdan dolayı yeni telefon numarasıda alamıyorum debit card acmanın bir yolu var mı, e posta iletisimleri sanırım yok, numara var ve ingilizcem konuşacak kadar iyi değil. Bu durumda ne yapabilirim? Tesekkurler
kartin arkasinda international bir numaranin yer aliyor olmasi lazim, o numarayi arayip karti aktive etmeyi deneyebilirsiniz.
-
@borhan Hesabiniza online girip, once deposit bolumunde limit miktarini ogrenmeye calisin. Sonra da bankanin customer servisi ile temasa gecin. Belki ise yarar.
-
-
-
@yalta Incelemekte fayda var. Fakat ufak tefek miktarlarda sanirim sorun olmuyor.
Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
-
@Sono Tesekkur ederım, gruptan arkadaslar da yardımcı oldu. Ben bır sey daha sorabılır mıyım ? Bankadan gelen çek ıle mı yapalım odemelerımızı yoksa kredı kartı alıp mı devam edelım odemelere
-
@BelmaSarvan kredi kartıyla ya da debit kart ile ödeme, ya da Zelle ile para transferiyle ödeme gibi seçenekler varsa, çek kullanmanıza gerek yok.
-
@alrzblgn, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
Merhaba, 2013 yılında WAT yaparken wells fargo’da paycheck hesabım vardı. Ve belli bir miktar eksi bakiyeye izin veriyordu. En son Türkiye’deyken bu hesaptan para çektim. Yıllarca önemsemedim ama son günlerde aklıma takıldı. Sitesine girdiğim zaman hesap açılırken verdiğim SSN ile giriş yapmayı deniyorum olmuyor. Debit kart numarası vs. ile de hesap bilgilerime ulaşamıyorum. Bankaya borcum mu var yoksa içerde param var öğrenemiyorum. Konu ile ilgili yardımcı olabilecek, bilgi verebilecek bir forumdaş var mıdır?
Dediginiz sekilde olan hesaplar belli bir sure sonra kapaniyor; o nedenle sizin hesabiniz da kapanmistir diye dusunuyorum.
Wells Fargo'nun customer service'ine ulasip bu sorulari sorabilirsiniz; en net cevabi onlardan alirsiniz.
-
@BelmaSarvan, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
@Sono Tesekkur ederım, gruptan arkadaslar da yardımcı oldu. Ben bır sey daha sorabılır mıyım ? Bankadan gelen çek ıle mı yapalım odemelerımızı yoksa kredı kartı alıp mı devam edelım odemelere
hangi odemelerden bahsettiginize bagli...
Eger ek ucret almadan kredi karti kabul ediyolarsa o sekilde yapmaniz en mantiklisi olur kanimca. Kabul edilmeyen yerler icin (misal kira vs. ) cek kullanabilirsiniz.
-
@crazycells teşekkürler
-
@cnpist NJ de birkac bankaya sordum. SSN ve adres prove olmadan yapamayiz diyorlar. ITIN numarasi da olabilir ancak alinmasi biraz mesakatli sanirim. Adres nasil olacak? 4 sene once MA de yasarken Santander Bank ta musteri temsilcisi turist vizesiyle hesap acabileceklerini soylemisti. Keske o zaman halletseydim o isi...
-
@hasbelkader su anki yasal durumunuz nedir, bilmedigim icin soruyorum. biz ilk acarken, ssn arkadasın adresine gelmisti ve ssn'in geldigi adresi gosterdik ama ssn zarfını da adres proof olarak gosterdim.
-
vatandasligim var ancak turist vizeli kardesime banka hesabi actirmak istiyorum. turist vizeli olanlara ssn vermiyorlar. o yuzden yabancilara verilen ITIN numarasi gerekiyor. adres icin de baska bir yol bulmamiz gerekiyor. benim adresimi kullanabilmesi icin proof istiyorlar. malesef onu saglayamiyoruz.
-
@hasbelkader anladim. kardesinize yasal bir kurumdan evrak gelirse proof of adress oluyor. size kolay gelsin .
-
@cnpist tesekkurler
-
@crazycells tesekkur ederım. Kira gas tmobıle gıbı odemelerden bahsetmıstım. Kredı skoru ıcın hangısı etkılı dıye ama sanırım kredı kartı daha etkılıymıs degıl mı
-
@BelmaSarvan, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
@crazycells tesekkur ederım. Kira gas tmobıle gıbı odemelerden bahsetmıstım. Kredı skoru ıcın hangısı etkılı dıye ama sanırım kredı kartı daha etkılıymıs degıl mı
Evet, su an icin fatura veya kira odemeleriniz kredi skoruna etki etmiyor.
Ancak bunlari kredi karti ile oderseniz, kredi skorunuza etki eder. -
This post is deleted! -
Merhaba, yeniden bir sorum olacak. Bir arkadaşım kendi kredi kartından ek kart çıkartacak benım adıma. Ekstrem ve ödemelerimi kendisi takip edecek 3-4 ay boyunca. Böyle bir şeyi kendisi teklif etti bana. Ssn numaramız henüz gelmediği için. Bu kartı ben kullanmak istersem şimdi kendi kredi skorumu etkileyecek mi,yoksa kullandıkça sadece arkadaşımın skorumu yükselecek.
-
@belmasarvan Ek kart almanız, sizin kredi skorunuza etki edecektir. Ama SSN’inizin olmamasi, kredi puanının oluşumu ve takibi açısından bir olumsuz yaratabilir - kullanıcıların tekil olmama durumu gibi. Bu yüzden bir an önce SSN’inizi almaya bakın. Ama SSN’iniz olsa da, ek kart almanız, sizin kredi puanınız oluşana kadarki süreci daha rahat ilerlemenizi sağlar.
-
@sono ssn ofisine gittik iki hafta içinde geleceğini söyledi. Bir haftası geçti sanırım haftaya gelmiş olacak. Ama bu ek kredi kartlar geldi az önce elimizde. Kullanmamız bize artı olacak yani ek kart bile olsa. Peki ssn gelince yine kart sahibine mi bildirim mi yapmamız lazım ssn bildirmesimi lazım bankasına ?
-
@belmasarvan Bildirmesinde fayda var evet.
-
@sono Teşekkur ederım.
-
@sono birşey daha soracağım müsaitseniz. Birinin adına ek kart ile mi kullanalım kredi kartını yoksa kendi adımıza deposit verip mi alalım kredi kartını? İkisi de kredi skorunu aynı derecede etkiliyor ise ek kart ile gelen kartları kullanacağız. Ama kendimiz alırsak bu daha çok etkiliyse o zaman depozito verip kredi kartı çıkaracağız
-
@belmasarvan Ek kart da sizin adınıza düzenleneceği için temelde ikisi arasında fark olmaz. Ama genelde herkes nakit bölmeli - secured kart alarak başlıyorlar ABD’deki hayatlarına. Öyle de yapabilirsiniz.
Benzer Başlıklar
160
21.0k
Users
4.0k
Topics
280.2k