Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bankacilik ve Banka Hesaplariyla ilgili bilgiler aktarilacak...

    Para transferleri icin su konuya bakabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/70/abd-türkiye-arası-para-transferleri

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Asagidaki kisim Sayin knnktnlp'dan alintidir:

    Merhaba Arkadaşlar,

    Para transferleri konusunda tecrübelerimi paylaşmak ve bazı teknik terimleri açıklamak için bu başlığı açtım. Aynı zamanda bu konuda dağınık olan bilgileri ortak bir başlıkta birleştirmek istedim.

    Banka hesabı açmak ;
    Bu işlemin zorluğu bankadan bankaya göre değişmektedir. Benim çalıştığım 2 banka var şu anda chase ve tdbank. Chase nispeten hizmet kalitesi daha yüksek bir banka o yüzden chase de hesap açmak istedim ilk geldiğimde ama bana plastik green card elimde olmadan açamayacağımı söylediler. Tdbank ise üzerinde adres yazılı herhangi bir proof ile hesap açabileceğini söyledi. TDbank den hesabımı açtım. Green card ım gelince de chase den açtım. Hesap açımının kolay olduğu diğer banka ise Bank of America.

    Amerikaya yeni ayak basacaklar ve ömrünün geri kalanını orda geçirmek isteyenler için şunu söyleyebilirim ilk hafta içinde banka hesabınızı açtırın. Kredi skorundan para göndermeye kadar birçok konu ne zaman hesap açtığınızla ilgili. İleride değineceğim.

    Peki hesap ücretleri neler?
    -Öncelikle 0 $ minimum ücretle hesap açabilirsiniz. citibank ın böyle bir hizmeti var. Ama bence bikaç kuruş götürün yanınızda ben hesap açmak istiyorum dedikten sonra bankacı birşeyler bekliyor )
    -Ülkemizde çok sorun olan hesap işletim ücretlerine gelince; benim banka hesabım olsun aylık ücretini de paşa paşa öderim başka birşeyle uğraştırmayın beni diyorsanız ki ben öyle yaptım iki hesabımda da aylık hesap ücretleri 5 $ - 10$ max 15$ ödersiniz bence gayet makul ücretler. Bunun dışında birçok kampanyalar var örneğin chase de; hesabınızda sürekli 1500 $ bulunduğu takdirde sizden aylık ücret almıyor. Ayrıca düzenli maaşınız varsa maaşınızı otomatik ödemeye verdiğinizde yine sizden aylık ücret alınmıyor. TDbank ise 100 dolar hesapta bulundurmayı şart koşuyor. Bu arada bu bahsettiğim kampayaların hepsinin ayrı ismi var mesela tdbank simple checking, tdbank simple plus checking gibi. Bunu neden söylüyorum çünkü siz hesabı hesap işletim ücreti ödemek üzere açtınız ama 2 ay hesabınızda 100 dolar hiç çekilmedi. Yine hesap işletim ücreti ödemek zorundasınız. En başında seçmeniz lazım hesap tercihini. Bunun yanı sıra çekler ve ödemelerde herhangi bir ücret alınmıyor. Ulusal Para transferlerinde ise bankadan bankaya değişiyor. 40$ max transfer ücreti alınıyor.

    Uluslar arası para transferleri
    Size söylediğim gibi gittiğiniz gibi hesap açın. Bankalar arası uluslar arası para transferi için ki buna avrupa da swift abd de international wire deniliyor hesabınızın olgun bir hesap (bana aynen böyle söylendi) olması gerekiyor. Yani hesabı açtığınız günün ertesi günü türkiye den para gönderilirse bir sürprizle karşılaşabilirsiniz. Veya siz gönderirseniz abd den yine aynı şekilde paranızın gitmediğini hatta ve hatta hesabınızdan çekilip günlerce nerede olduğunu bilemediğiniz olabilir. Peki bu olgunlaşma süresi nedir? Hangi bankaya giderseniz gidin size 30 gün diyeceklerdir. Ama ben 25. günde para gönderebilmiştim. Acil durum olmasaydı girebileceğim bir risk değildi.

    Peki swift veya international wire hesaplı mı? Kesinlikle değil! 35-40 dolarlardan başlayan ücretleri size sunuyorlar. Burada şunun altını çizmem gerekiyor. Bazı bankaların hem abd de hem türkiye de şubeleri olabilir veya ülkeler arası anlaşmalı bankalar olabilir. Ama çok araştırmama rağmen wire transferinde maliyeti düşük bir yöntem bulamadım. Eğer bu konuda bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.

    Peki ne yapmalı? Elbetteki western union 5-10 dolar gibi meblağlara yüksek miktarlarda para gönderebilirsiniz. Yalnız abd vergi dairesiyle papaz olmamak için gönderdiğiniz yıllık parayı takip edin. Eğer paranız bankadaysa ve çok üşeniyorsanız western union ın online servisini kullanabilirsiniz. Resmen hayran kaldım ben. Oturduğum yerden hiçbir bankaya gitmeden parayı gönderdim. Ve karşımdaki yine hiçbir bankaya gitmeden parayı hesabına aldı. Bu online banking için üye olmanız gerekiyor ha bir de normalde acentadan yaptığınızda anında giden para online da 4-5 iş gününü buluyor. Hesabınızı açarken aldığın routing ve account numaraları yeterli bu işlem için. Ve ne kadar gönderirseniz gönderin sadece 5$. Karşı taraf garanti veya iş bankası sahibiyse oturduğu yerden internet bankacılığından parayı kendi hesabına yatırabilir. Belki diğer bankalarda da vardır tek tek araştırmadım.
    Önemli Not: Arkadaşlar western de online para gönderirken sizin dolar olarak gönderdiğiniz parayı tl olarak ne kadar yatacağını gösteriyor. Bu zukkayı yutmayın. Kur çok düşük oluyor. Seçeneklerden dolar olarak gönderebilirsiniz yani karşıdaki dolar olarak alsın parayı. Piyasanın çok altında bozdurmus olmaz.

    ABD de türk kartı, Türkiye de abd kartı kullanımı;
    Buraya gelirken yaptığım en iyi iş bir teb hesabı açtırmak oldu. inanılmaz bir nimet. trden yatan paranızı hiçbir komisyon kesinti olmadan çekebilmek gerçekten de güzel bir özellik. Çok fazla ayrıntıya gerek yok teb ve bank of america anlaşmalı sizin hesabınıza tl olarak yatan parayı internet bankacılığından dövize çevirip çekebilirsiniz. veya direk dolarda yatırılabilir. Aynı şekilde bank of america nın kartının da türkiye teb atmlerinden komisyonsuz para çekilebilme özelliği var. Peki teb kartımla sadece bank of america dan mı çekebiliyorum? hayır bütün banka atmlerinden çekebiliyorsunuz ama 2-3 dolar gibi bir kesinti oluyor. Aynı bizim ziraat kartıyla işbank atmsinden para çekmek gibi. ama diğer bankalara dikkat anlaşmalarını iyice okuyun. Sanırım teb bunun pek bilinmesini istemiyor. Aynı şekilde bank of america da sitelerinin en kuytu yerlerinde yer alıyor bu bilgi.

    Sayin knnktnlp'dan alintidir.


  • (Houston, TX) Banka Hesabı Açmak ve Kredi Kartı Almak (GC ve SSN olmadan) (BofA)

    Amerika’ya gelince ilk yapılması gerekenler arasında elbetteki banka hesabı açmak da yer alıyor. Yeni ülkenizde yeni doğmuş bir bebek gibi hiç bir geçmişiniz olmadığından ev kiralarken, telefon hattı alırken, araba ve ev satın alırken ve daha bir çok durumda kredi geçmişiniz etkili olabiliyor. Ne kadar erken hesap açtırıp bir de kredi kartı temin ederseniz sizin yararınıza olcaktır. Böylece kredi skorunuzu oluşturmaya başlayacaksınız.

    Biz hesabımızı Bank Of America’dan açtırdık. Anlatacaklarım diğer bankalar hatta şubeler için bile farklılık gösterebilir. Banka hesabı açarken yanınızda pasaportununuzun olması ve bir yazışma adresi verebilmeniz önemli. Adrese debit, kredi kartınız ve kredi kartınızın şifresi gönderilecek. Onun dışında özellikle istenen bir evrak yok. Ssn veya Green Card olmadan da kısa sürede işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Gözlemlediğim kadarıyla Bank of America (BofA) oldukça yaygın bir banka, bir çok yerde şube ve atmsini bulmak mümkün. Houston’a gelişimizin dördüncü günü, ki haftasonu cumartesiydi, bankaya gidebilecek fırsatı bulduk. Burada bir çok BofA şubesi cumartesileri öğleye kadar açık.

    Özellikle seçtiğimiz bir BofA şubesi vardı, hem eve yakın hem de müdüresi arkadaşımın ablasıymış. Daha önce Özlem Hanımla görüşmüştüm fakat ona söylediğim zamanda yetişip gidemediğim için bu kez gidelim karşılaşırsak ne ala dedik. Şansımıza gittiğimizde ilk karşılaştığımız kişi de Özlem Hanım oldu. Gk’nin İngilizcesine güvenip herhangi bir memurun işimizi halledebileceğini söyledik. Velhasılkelam sıramız geldi ve Timothy isimli memurumuzla görüşmeye başladık. (Özlem Hanım da fırsat buldukça yanımıza gelip yardımcı olmaya çalıştı sağolsun 🙂 ) Durumumuz gayet netti hiçbir şey bilmiyorduk ve öncelikle onun bize seçenekleri anlatmasını istedik. 😃 Faiz oranları, kesintiler, ne tarz bir hesap olabileceği vs konularda önerilerini dinledik. Kesinti vs olmaması için 300$ yatırıp dokunmayacağımız bir safe hesabı bir de kalan paramızı yatıracağımız normal hesap açmamız en mantıklı görünendi. Çeyrek ekonomist olarak hemen kafamda sorular oluştu haliyle. Gk ile ayrı hesap açarsak parayı ikiye bölmemiz gerekiyordu. Ortak hesap açarsak kredi geçmişi nasıl olur diye sordum. Eşler için en mantıklısı ortak hesap açılmasıydı. Böylece bir tane safe hesabı açıp kalan paramızı ortak hesaba yatırdık. İkimize de hemen geçici debit kartlarımız verildi ve adresimize kalıcılar yollanacaktı. Ayrıca ikimizinde bireysel hesabımız gibi kendi kullanıcı adlarımız ve şifrelerimizle gireceğimiz internet bankacılığı bilgilerimiz oluşturuldu. Çok önemli değil ama kişisel harcamaları hesap ortağınız göremiyor. Sadece hesap bakiyesini görebiliyor. Herkes kendi özel harcamasını görebiliyor. Ayrıca kredi kartları da bireysel. Yapacağınız bir kaç işlem dışında devamlı birlikte şubeye gitmek zorunda değilsiniz. Bu açıdan ortak hesap olması bizim için avantaj oldu. Hesapta daha yüklü para göründüğü için kredi kartı başvurusunda red alma riskini de azaltmış olduk.

    Hesap açarken sizden pasaportunuz, ABD adresi ve bir tane de Türkiye adresi isteyecekler. TR adresi aileden herhangi birinin adresi olabilir önemli değil. GC elinizde değilse ABD’de yerleşik sayılmıyormuşsunuz ve GC elinize ulaştığında şubeye gelip bildirmemizi , böylece yerleşik olduğumuzda bazı şartların da ileride avantajımıza olacak şekilde değişeceğini söylediler. Aynı şekilde SSN geldiğinde de bir güncelleme gerekli. Çünkü oluşan kredi geçmişinizi bekletiyorlar. SSN ile birlikte artık o her kapıyı açan veya kapatan kredi skorunuz oluşmaya başlıyor 😃 Ayrıca bir kaç kişi çek defteri istememizi söylemişti fakat Timothy bu yöntemin bayağı eski ve artık çok fazla kullanılmayan bir yöntem olduğunu, dilersek verebileceklerini ama gerek olmadığını söyledi 😃 Biz de ne kadar cahiliz diyerek güldük 😃

    Kredi kartı almak için iki seçeneğiniz var. Birisi hemen alabileceğiniz ön ödemeli kartlar, ki biz bunu tercih etmedik. Diğeri normal kredi kartı fakat gecikme durumunda faiz oranları yüksek olan cash back yani alışveriş yaptıkça bonus kazandıran kartlar. Cash back kredi kartı için eğer hesap açılışının akabinde başvuru yaparsanız red alma ihtimaliniz yüksek o yüzden 3 iş günü sonra başvuru için banka memurundan randevu talep edebilir, randevu tarihinde gidip rahatça başvurunuzu yapabilirsiniz. Genellikle 1500$ limitli bir visa(tercihe göre master) kart onaylanıyor. Evliler için tekrar belirtmek istiyorum ortak hesap da olsa ayrı iki kart geliyor tıpkı bireysel hesap gibi. Kart onayınızı akşama en geç ertesi güne öğreniyorsunuz ve çok kısa bir sürede adresinize kredi kartınız geliyor. Telefonunuza veya bilgisayarınıza yüklediğiniz uygulamadan girip aktif edebiliyorsunuz. Pin belirleme işi biraz saçma olmuş. Uygulamada adresime postala diyorsunuz. Onun dışında kendinizin oluşturabileceği bir seçenek yok veya biz bulamadık. Neyse ki kartı aktive ettikten sonra imza ile de kullanabiliyorsunuz ve fark edeceksiniz ki bir çok ıvır zıvır için günlerce BofA’dan mektuplar gelecek adresinize. 😃 Pin talep etmeseniz de 3-5 gün içinde onu da yolluyorlar

    Naçizane tavsiyem su bile alırken kredi kartınızı kullanın. Son günü beklemeden ödemeleri düzenli yapın. Böylece hem kredi kartı limitiniz artacak, bankanın daha iyi bir müşterisi olacaksınız hem de ileride araba, ev alırken olumlu bir kredi skoruyla daha düşük faizli kredi kullanabileceksiniz.
    Böylece Snn ve GC olmadan hesap açıp, kredi kartı alınabileceğini tecrübeyle sabitledik.. 😃

    Konuyla ilgili merak ettiklerinizi bu konuya yazabilirsiniz..
    Sevgiler…

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Dün akşam bankadan bir mesaj geldi, kredi kartımı iptal etmişler, yenisini postaya vermişler. Gerekçe olarak da kartımdan yapılan şüpheli işlemleri göstermişler. Daha önce @CloudyShadow de sanırım benzer bir olay yaşamıştı. Dün bir AVM'deki vending makinalarından su ve içecek aldım. Arka arkaya 3 defa kartımı geçirdim. Sanırım bu işlemleri şüpheli olarak görüp kartı bu yüzden iptal ettiler.

    İlk geldiğimiz aylarda da Houston'a epey uzak bir yere arkadaşımızı ziyarete gitmiştik. Oradaki benzinciden benzin almak istedim, ama kartım bir türlü onay vermedi. Daha sonra da bir sürü 'şüpheli işlem' mesajı almıştım.

    Geçen yaz eşim Seattle üzerinden Kanada'ya ziyarete gitmişti. Yine benzer bir şey olup kartı bloke olmasın diye gitmeden önce bankanın web sitesinden gideceği yerleri girdik. Bu bildirimi yapınca herhangi bir sorun olmadan kartını kullanabildi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @knnrn hangi bankanin karti bu?

    citibank veya chase kredi kartlarimda supheli bir durum olunca genelde beni hemen ariyorlar cep telefonundan, siz misiniz bu islemi yapan diye soruyorlar ve evet deyince, tamam onayliyorum isleminizi diyorlar... Simdiye kadar birkac kez boyle bir durum yasadim ve hepsinde aradilar. Bankadan bankaya durum degisiyor olabilir tabii.

    Bir kez de gercekten citibank kredi kartimin bilgileri calinmis idi, ben NewYork'tayken birisi kartimi Arizona'da kullanmaya calisiyormus, yine cep telefondan arayip haber verdiler, ben degilim deyince, bu sefer kartinizi iptal ediyoruz, bir hafta icinde yeni kart alacaksiniz dediler...
    Zaten bildigim kadariyla tum kredi kartlarinda %0 liability var, yani harcamadiginiz bir seyden sorumlu degilsiniz.


  • Akbank'da hesap ayarlarımdan green card'ım var seçeneğini işaretledikten sonra bankadan ​​"FATCA ile ilgili imzalamanız gereken belgeler var, lütfen şubemize uğrayınız" tadında bir mesaj geldi. Henüz Amerika'ya giriş yapmadığımdan fiziksel olarak greencard'ım ve ssn'im yok. İstenilen formlar arasında W-9 numaralı bir form var ve bu formda da ssn isteniyor. Açıklamalar bölümünde "Applied For" yazıp daha sonradan ssn numaranızı formu isteyen yere bildirebilirsiniz diyor. Daha önceden Amerika'ya gitmeden veya herhangi bir şeklide bu formu dolduran oldu mu? Henüz fiziksel olarak greencard'ım olmadığından bu ayarı "Yok" olacak değiştirmeyi de düşünüyorum 😃

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dogukan sizin henuz Green Card'iniz yok, bilginize 🙂 elinizdeki gocmen vize henuz GC yerine gecmiyor. Yurtdisindaki bankalarda GC sahiplerinin ve ABD vatandaslarinin hesaplari hakkinda bilgi verilecegi gecen yil tartisiliyordu, demek ki uygulamaya konulmus. ABD'ye verginizi dogru bir sekilde veriyor musunuz, onu kontrol etmeye calisiyorlar buyuk ihtimalle.
    GC sahibi olduktan sonra o formu dolduracaksaniz, dediginiz gibi daha sonra doldurabilirsiniz, bir sorun cikmayacaktir.


  • selamlar,

    HSBC ile ilgili bir tecrübesi olan var mı acaba? Nereden okuduğumu hatırlamıyorum ama, Türkiye'deki hsbc kredi kartı limiti ve banka hareketleri sayesinde usa'de kredi historysi olmamasına rağmen bol limitli hsbc kredi kartı alan kişiler olmuş.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tissi Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    selamlar,

    HSBC ile ilgili bir tecrübesi olan var mı acaba? Nereden okuduğumu hatırlamıyorum ama, Türkiye'deki hsbc kredi kartı limiti ve banka hareketleri sayesinde usa'de kredi historysi olmamasına rağmen bol limitli hsbc kredi kartı alan kişiler olmuş.

    Dediginizi tam bilmiyorum; dogru olabilir ama zaten ABD'de calisip yasamaya baslayin, size gelen kredi karti reklamlarindan bunalacaksiniz.

    Pek cok konuda Turkiye'deki ve ABD'deki HSBC bankalarinin farkli iki banka gibi calistigini soyleyebilirim.


  • @tissi Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    selamlar,

    HSBC ile ilgili bir tecrübesi olan var mı acaba? Nereden okuduğumu hatırlamıyorum ama, Türkiye'deki hsbc kredi kartı limiti ve banka hareketleri sayesinde usa'de kredi historysi olmamasına rağmen bol limitli hsbc kredi kartı alan kişiler olmuş.

    Gelmeden once TR'de HSBC'de calisan arkadaslarim vasitasiyla arastirmis ve boyle bir seyin mumkun olmadigi cevabini almistim.


  • iki sorum olacak cepteteb ile ilgili.
    1- debit kart yeterlimi tc den ilk ABD ye gidişte para Bank of america gibi bir ATM den para çekimi için. yoksa kredi kartı da çıartmalımıyız ?
    2- atm de tl olarak tutsak TC de iken abd de gidince harcama yaparken ya da çekip abd de açtıracağımız debit (kredi ?)karta aktarımında sıkıntı olurmu ? TC den ABD ye gitmeden önce TL hesabı olarak tutmak sıkıntı olur mu abd de? yoksa harcarken ya da çekerken otomatik çeviri yaparmı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kürşat-türkay Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    iki sorum olacak cepteteb ile ilgili.
    1- debit kart yeterlimi tc den ilk ABD ye gidişte para Bank of america gibi bir ATM den para çekimi için. yoksa kredi kartı da çıartmalımıyız ?
    2- atm de tl olarak tutsak TC de iken abd de gidince harcama yaparken ya da çekip abd de açtıracağımız debit (kredi ?)karta aktarımında sıkıntı olurmu ? TC den ABD ye gitmeden önce TL hesabı olarak tutmak sıkıntı olur mu abd de? yoksa harcarken ya da çekerken otomatik çeviri yaparmı?

    1- Kredi kartının böyle bir anlaşması var mı bilmiyorum. Genelde herkes debit kart ile işlem yapıyor.

    2- Türkiye'deki kredi kartınızla alışveriş yapmayı önermem, çok masraflı oluyor. Gider gitmez hesap açıp çekeceğiniz paraları ABD'deki hesaba yatırın, oradan alacağınız debit veya kredi kartı ile harcayın.
    Parayı hangi hesapta tuttuğunuzun bir önemi yok, ama karta sadece bir hesap tanımlanabiliyor. İnternet şubesinden istediğiniz zaman ilgili hesabı değiştirebilirsiniz.

    Benim param Cepteteb TL hesabımda duruyor. Günlük 3000 TL karşılığı ABD dolarını BofA ATM'lerinden çekebiliyorum. Çekim yaptığım sırada banka kuru neyse ona göre işlem görüyor. Banka kurundan etkilenmemek için parayı dolar hesabında tutmak yararlı olabilir.


  • Amerika’da açılan banka hesaplarının telefon uygulamalarını (TR adresli ve kartlı) iPhone’da indirmek mümkün olmuyor. Ancak aynı telefonunuzda kendinize ait birbaşka e-mail ve Amerika kredi kartı veya devir kart İle bölgeyi USA seçerek açtığınız Apple Stor acauntla banka uygulamasını indirip aynı telefonda kullanabiliyorsunuz. Banka uygulamasını indirdikten sonra tekrar Tr bölgeli hesabınıza geçebiliyorsunuz sorunsuz çalışıyor. Aynı telefonda TR ve USA banka uygulamaları iki ülkenin de sim kartları İle de çalışıyor. Banka şifre, e-devlet, olası bildirimleri alabilmek için TR hattının da en azından bir süre açık tutulması iyi olur kanaatindeyim.


  • Merhaba, ABD'ye gider gitmez Bank of America'da hesap açacağız, fakat ilk girişimizde kısa bir süre kalacağımız eyalet ile yaşayacağımız eyaletler farklı olacak, bu durumda hesabı nerede açtığımız mühim midir? Misal: Colorado eyaletinde 1 ay kalacağız ve oradaki Bank of America'da banka hesabı açacağız fakat 1 ay sonra California'ya gidip yerleşeceğiz, sonrasında hesabı nerede açtığımızın herhangi bir ehemmiyeti olur mu? Şimdiden çok teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @uzay Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    Merhaba, ABD'ye gider gitmez Bank of America'da hesap açacağız, fakat ilk girişimizde kısa bir süre kalacağımız eyalet ile yaşayacağımız eyaletler farklı olacak, bu durumda hesabı nerede açtığımız mühim midir? Misal: Colorado eyaletinde 1 ay kalacağız ve oradaki Bank of America'da banka hesabı açacağız fakat 1 ay sonra California'ya gidip yerleşeceğiz, sonrasında hesabı nerede açtığımızın herhangi bir ehemmiyeti olur mu? Şimdiden çok teşekkürler.

    hayir, onemli degil. Turkiye'den farkli olarak ABD'deki bankalarda sube kavrami yok. Istediginiz subeden istediginiz islemleri yaptirabilirsiniz.

  • ⭐⭐

    SSN numarası elimize geçmeden önce bir banka hesabı oluşturabiliyor muyuz acaba? İlk kez gideceğim bir yerde yanımda nakit taşıma düşüncesi beni korkutuyor :))

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @edelweiss Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    SSN numarası elimize geçmeden önce bir banka hesabı oluşturabiliyor muyuz acaba? İlk kez gideceğim bir yerde yanımda nakit taşıma düşüncesi beni korkutuyor :))

    once hesabi acip, SSN numarasini daha sonra dosyaya ekleyebiliyorlar bende oyle olmustu. Ama sizin gideceginiz bankaya, subeye, subede calisan kisiye gore yasayacaklariniz degisebilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @edelweiss Evet, biz pasaport ile hesap açmıştık. İki ay kadar sonra Sosyal Sigorta Kartlarını götürdük. Bank of America


  • Benim farklı bir sorum olacak; vize mülakatı öncesi hesabımızdaki parayı, ABD'ye gitmeden, herhangi bir ABD bankasından dolar hesabı açtıktan sonra oraya TR'den EFT yapıp, banka hesap dökümünün çıktısını alarak vize görüşmesine gidip beyan edersek şayet, sorun yaşar mıyız? Yani demek istediğim; vize mülakatında, Türk bankalarından imzalı kaşeli döküm istedikleri için, bunu ABD bankalarının internet arayüzlerinden alacağım, normal bir A4 çıktısını sizce elçilik yetkilileri gerçek belge olarak kabul ederler mi? Çünkü her şey internet ortamında olup bitecek, banka şubesine gitme gibi bir durum söz konusu olmayacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @entelman Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    Benim farklı bir sorum olacak; vize mülakatı öncesi hesabımızdaki parayı, ABD'ye gitmeden, herhangi bir ABD bankasından dolar hesabı açtıktan sonra oraya TR'den EFT yapıp, banka hesap dökümünün çıktısını alarak vize görüşmesine gidip beyan edersek şayet, sorun yaşar mıyız? Yani demek istediğim; vize mülakatında, Türk bankalarından imzalı kaşeli döküm istedikleri için, bunu ABD bankalarının internet arayüzlerinden alacağım, normal bir A4 çıktısını sizce elçilik yetkilileri gerçek belge olarak kabul ederler mi? Çünkü her şey internet ortamında olup bitecek, banka şubesine gitme gibi bir durum söz konusu olmayacak.

    sayin @entelman , forumun iceriginin buyuk bir kismi gocmenlik ile ilgili ama yine de emin olmak icin sormak isterim. Gocmen vize mulakatindan bahsediyorsunuz yoksa gocmen olmayan bir vize mulakati mi? Ikisine bakis acilari cok farkli cunku. Bu arada sorunun sizinle ilgili olup olmadigini tam anlayamadim, o nedenle aciklik getirmek isterim. Cunku baska biri icin ya da farazi bir soru da soruyor olabilirsiniz 🙂


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 3
  • 3
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum