Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @vartorian, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi

    Merhaba,

    L1 vizesi ile Amerikada bulunduğumuz sürede yüksek lisans yapmamız statü ihlali değildir, değil mi? Bilen arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim.

    sorun yok, yuksek lisans yapabilirsiniz. Vize statulerinin okuyup okumama durumuna suradan bakabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/669/amerikan-vizeleri-ile-ilkokul-ortaokul-ve-lise-egitimi-almak-gocmen-olmayan-vizeler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @praxi isterseniz talep edebilirsiniz ama uygun oldugunuzu ben de pek sanmiyorum. Yine de son karar konsolosa ait. Kendiniz takvimde bos yer buldukca one cekebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Cetin-A, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi

    Merhabalar, L-1B vizesi ile New York'a gideceğim. Şu an amerikadaki hukuk ofisinden evrakların gelmesini bekliyorum. Vize randevuzunu aylar sonrasına veriyorsa evraklarımı beklemeden randevu alabilir miyim? Randevu için hangi belgeler isteniyor. Rica etsem yardımcı olabilir misiniz?

    Maalesef vize evraklari size ulasmadan DS-160 formunu dolduramiyorsunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Cetin-A, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi

    Merhabalar, amerikadan henüz evraklar gelmedi. Vize görüşmesine girmeden önce orjinallerini teslim mi almam gerekiyor yoksa print etsem yeterli oluyor mu?

    Evraklarin ustundeki bilgiler formu doldurmaniz icin yeterlidir, orijinalleri sonradan ulassa da olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @vartorian, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi

    Herkese merhaba,

    Biraz geç oldu ancak benden sonra da görüşmeye gireceklerin faydalanması adına vize görüşmemin detayları aşağıdaki gibidir;

    Gerekli evrak listesi,
    • Form I-797 (3 Kopya)
    • Form 129-S (3 Kopya)
    • Form G-28 (3 Kopya)
    • DS-160 Onay Sayfası
    • Talimatlar sayfaları
    • Ödeme Alındısı
    • 1 Ad. 5*5 fotoğraf
    • Pasaport
    • Evli iseniz mutlaka evlilik cüzdanı
    • 500$ Nakit(Konsoloslukta ödemek için)

    Bunlar dışında destekleyici olması açısından diploma ve sertifika fotokopileriniz, şirket içi projelerde yaptığınız iç ve dış yazışmalar, şirket sunumu vs. dosyanıza ekleyebilirsiniz ancak vize görevlileri genelde kontrol etmiyor, benim gördüğüm kimsenin dosyaları kontrol edilmedi.

    Vize memuru çok zorlayıcı sorular sormuyor, iş tanımınız, neden sizi tercih ettiklerini, hangi özel yeteneklerinizin olduğunu ve firma bilgilerinizi biraz çalışırsanız diğer gelecek sorular ile vize memurunu tatmin edebileceğinizi düşünüyorum.

    Benim case’e gelirsek. Şirket avukatı I-797 dilekçe numarasını tüm formlara doğru yazmış ancak bana yanlış dilekçeyi göndermiş bu sebepten dolayı 221(g) bendinden şartlı red aldım. Vize memuru güncel I-797 formunu göndermemi istedi ve pasaportlar dahil tüm evraklarımı 221(g) yeşil dilekçe ile geri verdi(bu formun beyaz, yeşil ve sarı olanı var hepsi ayrı şeyleri ifade ediyor ancak detaylarını bilmiyorum)

    Form I-797 nin güncel olanı ile birlikte tüm evrakları ve pasaportları tekrar konsolosluğa gönderdik, şuan beklemedeyiz ve case durumumuz Administrative Processing olarak gözüküyor.

    Herkese sorunsuz bir vize görüşmesi dilerim, umarım yazdıklarım herkese faydalı olur.

    tebrikler, gozunuz aydin 🙂
    eksik evrak tamamlandiktan sonra vizeyi alip giris yapmissiniz sanirim 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @praxi, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi

    Merhaba herkese,
    26 Ağustos'ta İstanbul Amerikan Konsolosluğunda vize randevuma girdim.
    Kıyafet olarak ben busines casual tercih ettim ama kot ve tişört ile gelen kişiler de onay aldı yani çok önemli değil galiba ama ben riske atmak istemedim 😂
    Randevum sabah 9:15'te olmasına rağmen aşırı derecede bi yoğunluk vardı, 10:15 gibi bizi içeri aldılar. İçeriye girmek için sırada beklerken avuç içimizi açıp oraya bi şey sürdüler ne olduğunu bilen varsa aydınlatırlarsa çok sevinirim ☺
    Burada pasaportunuz ve fotoğrafınız kontrol ediliyor ve şöyle bir şey farkettim, eğer pasaportunuzdaki ile aynı fotoğrafı götürüyorsanız ve pasaportunuzu alalı 6 aydan fazla olduysa yeni fotoğraf çektirmenizi istiyorlar. Yani fotoğrafın son 6 ayda çekilmesi gerekir kuralına uymak gerek.
    Daha sonra içeri girdiğinizde büyük bir evrak yığını ile gittiğiniz için gerekli dokümanları sizden isteyip ayırıyorlar. Benden aldıkları I-797 ve I-129S dokümanları, pasaport, fotoğraf ve DS-160 formu confirmation page'i. En önemli dokümanlar bunlar ve bi yığın dokümanla gitmeme rağmen benden başka doküman istemediler. Tabii herkesin
    durumu farklı olabilir. (Genel istenen dokümanlar üst tarafta yazıyor zaten)
    Öncelikle anti-fraud ücreti olan 500$'ı görüşmeden önce ödüyorsunuz. Amerikan vatandaşlarının beklediği kısımda para ödeme bölümü var orda ödemeyi yapıp 2 adet makbuzu alıyorsunuz. Biri sizde kalıyor diğerini de görüşme yaparken görevliye teslim ediyorsunuz.
    Daha sonra görüşme için sıra beklerken benimle birlikte 3 adet daha L-1 görüşmesi için giren kişiler vardı, onlar da vizeyi aldı.
    Ortama girerken ve görüşme esnasında bence güler yüzlü olmak hem size kendinizi iyi hissettirecek hem de özgüvenli görüneceksiniz.
    Görüşme detayında bence önemli olan (kendi avukatlık firmamın bana tavsiye ettiği gibi) ne için gönderildiğinizi ve burada ne yaptığınızı iyi bilmek. Zaten büyük firmalar ve müdürleriniz/patronlarınız sizi seçmiş ve göndermiş onlar sizin arkanızda, burada önemli olan sizin kendinizi ifade edebilmeniz. Görüşme biraz formaliteden yapılıyor gibime geldi benim.
    Görüşmedeki kişi bana "what's your specialized knowledge" dedi ve ben kaptırdım anlatıyordum (henüz 1-2 cümle etmişken) sonra beni kesti ve "it seems like you know what you do" dedi gülümsedi ve vizeniz onaylandı dedi.
    Herhangi bir problem yaşamadım, umarım girecek arkadaşlar için de bu şekilde geçer.
    Herkesin hayal ettiği şeyler gerçekleşir umarım, burayı takip etmeye devam edeceğim.

    Herkese iyi günler ve mutlu hayatlar diliyorum! 🌻

    tebrikler, gozunuz aydin 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @heroinchains, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi

    Çok sevindim sizin de adınıza sayın praxi! Çok mutlu olursunuz inşallah!

    Benim bu görüşmeyi yapmış arkadaşlara çok özet sorularım olacak, imzanızdan ve sayın vartorian'ın da imzasından anladığım üzere bu süreçler 4-10 ay gibi sürebiliyor, aslında biraz da şans işi mülakat vs.
    @praxi @vartorian

    Yine de bildiğiniz bir yaklaşık 1 yıl içerisinde olur gibi bir zaman aralığı var mı?
    Öncelikle specialized knowledge kısmını nasıl ayarladınız? Yani benim şirketim benim için L vizesine başvuracak fakat nereden başlarız konusunda hiç fikrimiz yok. Sektörümüz adtech olduğu için bir avukatın da bu konuda yardımcı olması çok zor, önce şirketin ne yaptığını vs anlaması gerekiyor ,biraz sıkıştık kaldık nasıl bu konuda specialized gibi gösterebiliriz ve bunun kanıtını nasıl sağlayabiliriz gibisinden. Bu konuda bir tavsiyeniz olur mu?

    Bir diğer soru da L vizesinden Greencard'a geçiş H1bdeki gibi kolay mı? Şirket bana bunu da sordu. Yani L vizesinden sonra Greencard işlemlerine başvurmak kolay mı yoksa EB falan gibi orta bi step var sanıyorum. O işleri zorluyor mu bi çıt daha?

    Bir diğer sorum da süreçleri hızlandırmak için premium processing var mı ücreti karşılığında? Bunu da bana sordular ben de yine sizlere danışmak istedim 🙂

    ( @praxi @vartorian )

    H ve L vizeleri dual intent visa, yani zaten bu vizeleri alan arkadaslar bir sure sonra gocmenlik basvurusu yapiyor... Dual intent visa olduklari icin gocmenlik surecine basladiktan sonra da bu vizelerle ABD'ye giris-cikis yapmanizda bir sakinca olmuyor.

    EB dediginiz basvuru zaten Green Card'in kendisi... Employment Based Green Card'lardan kendinize en uygun olan kategoriye basvuru yapacaksiniz. EB basvurusu tamamlandiginca Green Card'li gocmen olmus olacaksiniz. Henuz daha yeni vize sahibi oldugunuz icin su an acelesi yok tabii ki ama bu surecte isveren ile iyi iliskiler kurup 1 veya 2 yil icinde Green Card surecine hazirlanmaya baslamanizi tavsiye ederim...

    Ilgili bilgileri bu bolumde bulabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/127/i̇ş-dayanaklı-göçmen-vizeler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ssln, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi

    Selamlar,
    Sirketimle L1 çalışma vize sürecine başlayacağız. Aynı anda bir evlilik surecindeydim bunu öğrendiğimde:(
    Vize işlemleri başlamadan nikah yapmam mi gerekli evlilik cüzdanı vs için yoksa L1 sahibi olarak amerikaya gittikten sonra bir ara evlensem eşim sonrasında es durumundan yine benimle birlikte gelme hakkına sahip olabilecek mi yoksa zorluk mu cikar sizce?
    Bir bilen varsa yardımcı olursanız çok sevinirim bu konuda bilgi bulamadım asla.

    Iki konuda da gozunuz aydin 🙂

    Esiniz sizinle de L-2 vizesi alabilir (sanirim sizin icin daha kolay olur), siz L-1 vizenizi aldiktan sonra da L-2 icin basvuru yapabilir. Ikisi de mumkundur.


  • @crazycells Tesekkur ederiz, bana 4 yil sonra basvuracaklarini soylediler ama daha erken isteyecegim bakalim zaman gosterecek 🙂


  • @crazycells Selam,
    Cevabın ve iyi dileğin için çok teşekkür ederim sanırım sonunda bilen birini buldum 🙂 Ama haeln anlayamadığım ve merak ettiğim ksıım şu ki L1 vizemi bekarken aldıktan sonra tr ye gelip evlenirsem bu sefer nasıl bir süreç olur sence?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @vartorian, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi

    @crazycells Tesekkur ederiz, bana 4 yil sonra basvuracaklarini soylediler ama daha erken isteyecegim bakalim zaman gosterecek 🙂

    kesinlikle isteyin 🙂 bol sanslar simdiden...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ssln, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi

    @crazycells Selam,
    Cevabın ve iyi dileğin için çok teşekkür ederim sanırım sonunda bilen birini buldum 🙂 Ama haeln anlayamadığım ve merak ettiğim ksıım şu ki L1 vizemi bekarken aldıktan sonra tr ye gelip evlenirsem bu sefer nasıl bir süreç olur sence?

    sorun olmaz, sonradan evlenseniz de esinize L-2 vizesi alabilirsiniz.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • @ssln merhabalar,

    Ben de aynı durumdaydım. Biz işleri sıkıştırmamak adına (zaten vize almak gerçekten yorucu bir süreç) önümüzdeki sene içerisinde evlenmeyi düşünüyoruz. Şu anda L-1 vizemi aldım ve önümüzdeki sene evleneceğimizi düşünürsek müstakbel eşim de L-2'ye başvuracak.
    Tabii ki herkesin durumu farklıdır bize bu uygun geldiği için bu şekilde yaptık teoride eşinin L-2 hakkı var, bu eş durumu ne zaman doğduysa o zaman kullanılabilmeli, sonuçta herkesin hayatının süreci farklı oluyor. Ama zorluk konusunda bence ABD konsolosluğunun her şekilde zorluk çıkarma ihtimali var o yüzden en iyisi size uygun olanı yapmak 🙂

    Güzel bir süreç geçirmenizi dilerim, tebrikler 🙂


  • Merhaba
    Su siralar L1 vizeleri icin ne kadar sonrasina randevu veriliyor acaba ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Vize hakkında en güncel video

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @exchange23, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi

    Merhaba
    Su siralar L1 vizeleri icin ne kadar sonrasina randevu veriliyor acaba ?

    Su siteden tahmini bekleme surelerini ogrenebilirsiniz:

    Ankara ve Istanbul icin ayri ayri kontrol etmelisiniz.


  • Merhaba ,
    Bir yandan greencard çekilişini bekler iken çıkmama ihtimaline karşın 🇺🇸 ye gitmenin değişik yollarını aramaktayım .

    Ben 10 senedir Türkiye de marka olmuş bir üretici mutfak markasında yönetici olarak çalışmaktayım .
    Şuan çalıştığım markanın ABD de bir ofisi yada herhangi bir kuruluşu mevcut değil .

    Fakat şirketim ile bu konuyu konuşarak ABD de yapılanma için yeşil ışık yaktılar diyebilirim . İkna olmak üzereler

    Kafamda ki sorular şöyle

    1. Bu şekil L1 başvurusu yapılırsa onaylanma ihtimali nedir ?
    2. Vizem onaylanırsa ailemi de götürebiliyor muyum ?
    3. Türkiye den başvuru yapacağımız için Kaç senelik vize veriliyor
    4. ABD ye girdikten sonra şirket yapılanmasını ilgili makamlara bildiriyormuyuz ? Şirket kurulumu vs
    5. ABD ye girdikten sonra greencard süreci nasıl başlıyor ne zaman başvuru hakkımız doğuyor .
    6. Greencard çıkana kadar mevcut şirketimde çalışma zorunluluğu nedir ?
    7. Greencard aldıktan sonra ailem de kart sahibi oluyor mu
    8. Son soru greencard aldıktan sonra mevcut işimden istifa edip kendi işime bakabiliyor muyum ?

    Uzun oldu ama herhalde herkesinde faydalanacağı cevapların olacağını düşünüyorum .
    Şimdiden teşekkürler


  • Herkese merhaba. Uluslararası bir şirkette çalışıyorum ve şirketin Amerika'daki planti için teklif aldım. Şu ana kadar en sağlıklı edindiğim bilgiler burada tecrübelerini paylaşan kişilerden oldu ve hala öğrenmek istediğim çok şey var 🙂 aklıma ilk gelen sağlık raporu ile alakalı kimse süreci yazmamış. İstenmediği için mi yoksa herkesin randevuda gecikme sıkıntı vs yaşamadığı için mi emin olamadım.

    Vize L1B statüsünde olacak. Ve şirketten evraklarını hazırlamaya başladık maili geldi. Süreç nasıl başlıyor nasıl bitiyor adım adım anlatıp yardımcı olacak biri var mıdır?

    Şirket evrak sürecinin neresinde nelere başvuruyor, süreç bize ne zaman geçiyor, bu bekleme sürecinde bizim hazirlamamiz gereken evraklar var mıdır, tüm bu süreç kirinimlari ortalama ne kadar zaman alıyor vs? (Henüz pasaportum olmadığı için ilk iş ona başvurmak oldu şimdilik:)


  • @ahmet-güneş Senin yerinde olsam bir avukatla yada profesyonellerle ilerletirim işlerimi.


  • @Majezik teşekkür ederim geri dönüş için. Şirket başvuru sürecini Amerika'daki avukat aracılığıyla yürütecek sanırım benim de burada bir profesyonel danışmanlık almam iyi olacak gibi. İstanbul'da bu süreci iyi yöneten bildiğiniz bir danışmanlık şirketi var mıdır?


Benzer Başlıklar

  • 34
  • 8
  • 2
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum