Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells, bu konuda herhangi bir bilginiz var mi acba?


  • @moa7725 merhaba ben daha önce katılmış arkadaşlardan duyduğum kadarıyla mülakatın tamamen ingilizce olduğunu söylediler. Aylar önce 2 kişi aynı gün mülakata girdik . Benim mülakatım tamamen ingilizce geçti, yanımda giren arkadaş tamamen türkçe yaptı mülakatı. Bu durum galiba konsolosluk görevlisinin kendisine bağlı.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Mülakat nasıl geçiyor ? Ne kadar sürüyor? neler konuşuluyor ? Bilgi paylaşabilirmisiniz


  • Herkese merhaba. Psikoloji alaninda calisan biriyim ve "cap-exempt" bir organizasyon bana sponsor oldu. Bu sabah vize basvurumun onaylandigi haberini aldim avukatlardan. Benim yasadigim sikinti Amerikan konsoloslugu ile. Bugun randevu almaya calistigimda en yakin tarih olarak 15 Aralik verildi. Bu surec simdiden 4 ay surdu ve bir 6 ay daha beklemek acikcasi hic istemiyorum.
    Gordugum kadariyla beklemek disinda iki secenegim var. Ya acil hizlandirma isteginde bulunacagim ya da baska bir ulkeden vize randevusu alip oraya seyahat edecegim. Simdilik hizlandirma isteginde bulunmak daha dogru diye dusundum.
    Aramizda bu surecten gecen birisi var mi? Acil erken randevu istegini yazarken nelere dikkat etmeliyim?


  • @dododi Merhaba; oncelikle hayirli olsun. Evet randevularda boyle bir sikinti var maalesef. Cevremdeki arkadaslardan H2B vizesi icn 2 kisi gecen ay ermenistana gitti ve vizelerini aldilar. O kisiden sonra 4 kisi daha gonderdik maalesef onlara red verdiler. Ilk defa H2B de red gordum maalesef. Bunun sebebinide ermenistanda yigilma olur endisesi olmasina bagliyorum. Yani soru bile sormadan buraya nasil geldiniz gibi soru sormus. Suan icin baska ulke seceneklerine bakiyoruz bizde.
    Baska bir arkdasim gecen hafta istanbul icin acil randevu talebinde bulundu ama maalesef red verdiler.


  • @orhanozbekk Cok tesekkurler. Anladigim kadariyla her sekilde belli bir riski goze alarak boyle bir sey yapilmali zaten. Peki baska bir ulkeden vize gorusmem red alirsa bu Turkiye'de bulunan randevumu da negatif etkiler mi? Yani herhangi bir konsolosluktan red almak o vizenin tamamiyla reddedildigi anlamina mi geliyor?


  • @dododi Red alirsaniz tekrardan basvurma hakkiniz var ama tahmini zor olmasa gerek red durumunuzu ister istemez goz onunde bulunduracaklardir. Zaten yeniden DS doldururken sizinde belirtmeniz gerecek, haliyle dikkate alacaklardir.
    Randevu icinde farkli ulkeleri deneyebilirsin. Yaliz bu noktada onemli gorduklerime deginmek istiyorum. Randevu icin titiz bir arastirma yapmaniz lazim. Soyle ki;
    Ilk olarak ilgili konsolosluga mail atararak disaridan kabul ettiklerinden emin olun.
    Sonra ilgili ulkenin vize durumu
    ulkenin covid kurallarini
    konaklama icin ne kadar odeyeceginiz
    ucak bileti masraflarinizi
    kisacasi maddi olarak ince bir hesap yapmaniz lazim. Yoksa beklenmedik birsey ile karsilasmanizi istemem. Umarim kisa zamanda bulursunuz.
    Hakkinizda hayirlisi olsun


  • @dododi Bu arada yardimi olacagini dusundugum birsey paylasmak istiyorum. simdi soyleceklerime on yargili bakmayin lutfen. Tamamen legal birseyden bahsedicem size. Yazilimci yakin bir arkadasim AIS in randevu sitesinde en erken randevu tarihi acildiginda otomatik bildirim gonderen bir sistem gelistirdi. Bunun konsolosluk sayfasina yada size herhangibir zarari asla yok. Farkli yorumlamayin lutfen. Kendim de direk test etmis biriyim. Aksi olsa bu tarz bir platformda boyle seyleri paylasmam. Makul ucret karsiliginda boyle bir hizmetten yararlanmak isterseniz ozelden yazin direk nosunu paylasabilirim.


  • mülakata giren kimse var mı ? o süreç nasıl geçiyor acaba ?


  • @orhanozbekk Tesekkurler, simdilik diger secenekleri arastirmaya calisacagim ama soylediginiz yazilim da aklimda fikir degistirirsem size haber veririm


  • @dododi Tabikide, siz bilirsiniz. Hakkinizda hayirlisi olsun.


  • mülakat ın nasıl geçtiği hakkında bilgisi olan var mı?


  • @wanti 2021 Temmuz ayinda mulakati Ingilizce olarak yapmistik. Sorular basitti: Ne is yapacaksin, hangi sirkette calisacaksin, Daha once ABD de bulundun mu vs. vs. Gorusme sonucunda Idari isleme kalmistim 30 gun icerisinde vizemi verdiler

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Arkadaşlar merhaba,
    H1-B için başvurmaya hak kazandıktan sonra istenen belgelerin, ingilizce olması gerekiyor sanırım, bu evrakların diploma, sertifika vs. ingilizce çevirisi için illaki yeminli tercüman ile mi çalışmamız gerekmekredir. yada bunu en hızlı şekilde nasıl yapabilirim? Bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim


  • Ben yeminli veya noterli yaptırmadım. Sadece tercüme eden ofis kaşe vurdu


  • @dododi Merhaba, Oncelikle hayirli olsun. Mesajinizi gec gordum. Umarim hersey yolundadir. Ben yine de dusuncelerimi yazayim.
    Bende sizin gibi h1b basvuru yapmistim. Bana da 1 yil sonrasi icin randevu verdiler. Acikcasi baska ulkeden randevu almak aklima gelmedi. Hergun istikrarli olarak basvuru sistemini kontrol ettim. 2022/Subat olan randevumu her seferinde bir iki ay erkene almayi basardim. Cunku bazen vize basvurularini iptal edenler oluyor. En son 2021 Agustos ayinda randevuya gittim kolayca vizemi aldim. Randevu alana kadar zaten zorlu bir surec gecirdiniz. Bunu cok iyi anliyorum. Vizeye giderken kendinizden emin ve haketmis bir sekilde gidin. Umuyorum sizde vizenizi kolayca alabilir ve istediginiz gibi bir hayat yasayabilirsiniz.


  • Selamlar buraya ilk mesajımı bırakayım umarım devamı gelir bir yola girdim Allah sonunu güzel yazar inşallah


  • @mustafa-berat-taşcı Gorustugunuz avukatin sizi bu konuda yonlendirmesi daha dogru olur. Cunku onlarin calistigi kurumlar var. Ayni gun tercumanlik hizmeti veren kurumlarda var.


  • @wanti mulakat cok kolay geciyor. Bir banka veznesinin onunde olusan sira gibi dusunun. Herkes aslinda sizi goruyor ama nispeten ne konusuldugunu duymuyor. Boyle bir ortam var. Mulakat konsolostan kosolosa degisiyor sanirim. Cunku onumdeki arkadasla Turkce konan konsolos benimle ingilizce konustu. Son evraklarimi onaylayan konsolos tamamen ingilizce konustu. Cok basit sorular oldugundan ortalama lisa universite egitimi almis birinin cevaplayabilecegi sorular. Bende tedirgin olmustum, acabalarim vardi. Ama yersizmis.
    Konusulan konular aslinda random. O an gelisen konular. Bana sorulan ve duydugum sorulmus sorulari asagi yaziyorum.
    Hangi firmada calisacaksiniz?
    Hangi eyalete gideceksiniz?
    Firma hangi sehirde?
    Mesleginiz nedir?
    Evlilik cuzdanini alabilir miyim?
    Your visa has been approved

    Firmayi nasil buldunuz sorusunu sorabilir. Maasinizi sorabilir. Yetkili ismini sorabilir.
    Burada en onemli kriter sanirim cok dolandirmadan cevabi kisa ve cok net vermek.

    Cunku konu uzadikca sorular artar ve beklenmeyen sorular sorulabilir.

    Hakkinizda hayirlisi olsun. Dilerim istediginiz gibi guzel bir hayat yasarsiniz.


  • @msait Merhaba, tesekkurler cevabiniz icin. Ben 2-3 hafta boyunca gunde 10-15 defa bakip randevumu sadece Aralik ortasindan Kasim ortasina cekebildim o yuzden sabrima yenik dusup biraz da riski alip yurtdisinda randevu alip vizemi aldim 🙂

    Bu bahaneyle ben de tecrubemi yazayim ki benim yolumdan gitmeyi dusunenlere yardimci olsun.

    Ben hem vize istemedigi hem de daha ucuz oldugu icin Saraybosba, Bosna Hersek'ten randevu aldim. Turkiye'nin tam tersi sadece 5 gun sonrasina randevu aldim ve 1 gun onceden Saraybosna'ya gittim.
    Randevunun kendisi benim icin rahat gecti arkadaslarin da dedigi gibi kendinden emin ve takilmadan soru cevaplamak bence de cok onemli. Onumde is vizesi icin gelen 2 Rus benim gozlemimle sirf heyecanlanip sorulara cevap veremedikleri icin red aldilar. Bana calismak istedigim organizasyondan bahsetmemi ve ne is yapacagimi sordular o kadar. Yine de benim gibi baska ulkeden vize almak isteyenler "Niye kendi ulkenizden degil de buradan randevu almaya karar verdiniz?" sorusuna hazirlikli olsunlar derim cunku bir cok insanin bu soruyla karsilastigini gordum.
    Benim asil sikintim vize sonrasi pasaport bekleme asamasindaydi. Saraybosnadaki konsolosluk maalesef cok antik bir pasaport dagitim sistemi kullaniyor. Sadece DHL merkezinden pasaportunuzu alabiliyorsunuz onlar da haftada 1 ya da 2 kere konsolosluga gidiyorlarmis pasaport toplamak icin. Ben toplamda 17 gun Saraybosna'da kaldim, bunun 15i pasaportumu bekleyerek gecti. Bu tabi ki her seyin yolunda gittigi ve administrative processing denen lanet surece kalmadiginizi dusunerek.
    Uzattim ama kisacasi herkesin gordugu gibi belli bir risk alarak gidiyorsunuz ama benim gibi hazirlikli olarak isin altindan basariyla cikmak da mumkun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum