Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaşlar bizim için vergi beyan işleri nasıl oluyor? Bildiğiniz gibi konulara uzağız. Bununla ilgili bilgi veren video ya da yazı var mı?

• @Legar Vizenizin onaylanmasina sevindim. Basarilar diliyorum.
    ABD de kalma gibi bir dusunceniz var mi bilmiyorum ama sayet var ise ABD ye geldiginizde ilk vakitte EB vize turlerinden birini baslatmanizi oneririm. Konu hakkinda da bilgi almak isterseniz cekinmeyin. Gruplarimizda var, katilmak isterseniz haber vermeniz yeterli.
    Simdiden bol sans diliyorum.

• @Emin-Karakaya ilk sene izellikle haziran sonrasi gelirseniz biraz sancili. bir baslik acmistim onu okursaniz bu seneki tecrubem var.

• H1B li arkadaslara buradan kisa bir bilgilendirme gecmek isterim

Vize yenileme ile ilgili pilot olarak H1B vizeliler icin ocak ayinda baslanilmasi onguruluyor. Ilk olarak 20.000 ile sinirli olacakmis. Ayrica bazi gecici vizeler icin dijital vize uzerinde de calisiliyormus. H1B olan yada yakini olanlar sureci yakindan takip etmesini oneririm.

• @wanti Cevabınız için teşekkür ederim. Genel olarak foruma bir çok faydalı bilgi paylaşmışsınız. Emeğinize sağlık

• @orhanozbekk Renewal pasaport stamping yapılabilecekmiş inşallah ilk defa alacaklara da böyle bir imkan sunarlar. Ben H1b statüsüne geçtim ama pasaportumda vize yok

• Merhabalar herkese. forumda benim soracagim soruyla ilgili en mantikli baslik burasiydi onun icin bu baslik adi altindan sorumu soracagim eger yanlis ise simdiden kb. Ben anestezi teknikerligi okuyorum ve seneye benim universitem bitecek. Benim okudugum bolum ve universite mavi diploma veriyor Yani AB denkligi mevcut ama abd de oyle mi bilmiyorum. Yaptigim kisa capli arastirma sonucu CLIA(Clinical Laboratory Improvement Amendments) gerek oldugunu gordum. Uzun lafin kisasi stajimi yapip seneye ABD ye gitmek istiyorum C1 seviyesinde ingilizcem var bunu daha da ilerletebilirim AB de is vizesi hakkinda bilgi sahibiyim fakat ABD de degilim neler yapmam lazim denklik ya da ekstra almam gereken bir certificate ya da training almam gerekiyor mu bilen birisin cevap verirse sevinirim tesekkurler

• Merhabalar,

Amerika'da F1'dan H-1B statusune gecis yaptim. Turkiye'ye gelip H-1B vizesini pasaporta isletmek istiyorum ama idari isleme takilirmiyim ya da red alirmiyim diye de endiselerim var. Daha once 2 kez F-1 vizesi almistim ama en son 2017 yilindaki vize gorusmemde 10-15 gunluk bir idari isleme takilmistim. Aranizda H-1B ile ilgili vize tecruberini paylasirsaniz sevirim. Tesekkurler!

• ⭐⭐

@bershan hocam daha dun h2bden ilk once onay alip daha sonra email ile red aldim ankaradaki elcilikten.
    6. Abd vizemdi.

Dikkat et derim, istanbuldan almani oneririm.

• @charon cok gecmis olsun. Gerekce filan verdiler mi peki?

• @Emin-Karakaya H-1B yi pasaporta isletmek icin TR ye gelmek gibi bir planiniz var mi?

• ⭐⭐

@bershan 214b ile red aldım, trye geri dönmeyeceğime inanmışlar. Daha önceki 5 abd vizesine bakıp bu adam gitseydi giderdi diye düşünmemişler herhalde.

Ankara H vizelerinde sıkıntılı diye duyumlar alıyorum ayrıca başka kişilerden.

• @charon kotu olmus ya artik durumumuz tamamen sansa kalmis durumda. Ben de Ankara'dan almayi planliyordum bu sefer ama bakalim nasil yapicam karar asamasindayim.

• ⭐⭐

@bershan sizin yerinizde olsam istanbula ceviririm.
    Risk almaya gerek yok.

• @charon tarih bulabilirsem oyle yaparim tavsiyeleriniz icin tesekkurler

• @bershan Evet geçen ds 160 doldurdum ama yakın tarihte hemen gitme planım yok. Red olaylarını da görüyorum fakat amerikada şuan çalışıyorum zaten yani red verirler mi bilmiyorum.

• @Emin-Karakaya ben red alan hic duymadim H-1Bdan. Idari islem olabilir en kotu diye tahmin ediyorum. Duydugunuz red alan kisiler Amerika ici H-1B olanlardan mi?

• ⭐⭐

@bershan h2b'den red aldim.
    6.abd vizem olacakti 😉

• @charon H-1B ile H-2B birbirinden farkilar hocam. H-1B dual intent icerirken H-2B ulkeye donmek zorunda oldugun bir vize turu o yuzden specific olarak H-1B yi merak ediyorum red alan var mi diye.

• ⭐⭐

@bershan siz bilirsiniz hocam, ben 2012den beri sürekli gider gelirim, 6. vizemdi ve red aldım.
    ankarayla işim olmaz bundan sonra. Tamamen rezillik.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

68

49.0k
Users

4.7k
Topics

468.6k

| | | |