Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @yunusahmet01

    Kategori ve başlığı inceleyebilirsiniz. ⬇

    https://yesilkartforum.com/forum/category/127/i̇ş-dayanaklı-göçmen-vizeler

    Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) https://yesilkartforum.com/forum/post/25129


  • Selamlar, H2b ile geçen sene Ekimden beri USA dayım . çalıştığım işverenle olan H2b vizem 10/25/2022 de bitiyor . Floridada çalışacağım yerden 10/01/2022 olarak yeni extensionım onaylandı ancak buradaki işverenim Ayın 10 undan önce seni bırakamayız , vizen zora girer tekrar h2b alamazsın ve uzatamazsın diyor. Benim onaylı ı797 formum olduktan sonra burada kalmamı gerektirecek ve nonimmigrant statümü zora sokacak bir durum oluşur mu ?

    şimdiden teşekkürler


  • Arkadaşlar merhaba,

    Bir arkadaşımın tanıdığı H2B vizesi ile ABD'de otellerde çalıştığını anlatmıştı. Indeed vs bakıyorum da pek ilan bulamıyorum. Turizm ve Otel işletmeciliği ön lisans mezunuyum. Orta derecede İngilizce biliyorum. H2B ile ilgili rahat bir şekilde iş ilanı araştırabileceğimiz bir platform var mıdır? Ya da H2B ile turizm ve otel işletmeciliği mezunları arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşabilirler mi?


  • Arkadaşlar merhaba, ben az önce h2b vizesi için ds160 formu doldurdum fakat doldururken intended arrival date e 15 Ocak 23 yazdım fakat formu submit edip vize tarihi oluşturacağım zaman farkettim ki en uygun vize tarihi için 27 Ocak veriyor, bu noktada ne yapmam gerekiyor, ds 160 formum geçersiz mi olur? Yoksa randevuyu öne çekebilir miyim? Ya da bu şekilde randevu oluşturup gitsem sorun olur mu? Teşekkürler şimdiden


  • Merhaba H2B vizesi ile ilgili bir sorum olacak. H2B ile şu an çalışanlar bu konuya hakimdir. Diyelim ki ben H2B ile geldim 6 ay çalıştım sonra diğer işe gitmek için arada boş vaktim oldu mesela 10 gün, bu 10 günlük ara süreçte ülkeden çıkış yapıp Kanada'ya gezmeye gidebilir miyim? 2 -3 gün başka ülkeye gidip, geri dönme gibi fırsatım olur mu? Yoksa H2B vizesi ile çalışma hakkım olduğu süre boyunca sadece ABD sınırlarında mı gezebilirim? Ülkeden çıkış yaparsam bir daha giremez miyim? Teşekkürler.


  • @redwomen Merhaba;
    H2B ile geldiginizde ILK ALDIGINIZ VIZENIZDE ulke disina cikabilirsiniz yalniz extension sureciniz basladiginda ulke sinirlari disina cikamazsiniz. Cunku ilk vizeniz fiziksel olarak pasaportunuzda basili olacak. extension sureci basladiginda ulke disina yine cikabilirsiniz ama tekrar geri giremezsiniz. Bunun icin tekrar konsolosluga gidip vize almaniz gerekecek. Extension sureciniz sistemsel olarak yapiliyor ve onaylandiginda size I-94 benzeri, I-797 yani petition veriliyor. Buradaki yasal kalisinizi gosteren tek belge o oluyor.
    Iyi gunler


  • Cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Sayenizde zaten çok bilgi sahibi oluyoruz. Çok sağ olun, iyi günler dilerim.


  • @redwomen Ne demek rica ederim. Akliniza takilan sorular olursa cekinmeyin lutfen. Bilgim dahilinda elimden geldigince cevaplamaya calisirim.
    Iyi gunler


  • Ben umutsuz bir şekilde h2b iş ilanlarına başvuru yapmıştım. Başvuru yaptıktan 1-1.5 ay sonra falan telefonumu 2 kere amerika uluslararası telefon kodula yani +1 aradılar. Ama açmadım. Meşgüle attım. Bazen saçma sapan numaralar arıyordu dolandırıcı vs. öyle birşey sandım. H2b iş ilanlarına başvurduğumu unutmuştum. Zaten geri dönüş yapmazlar diye düşünüyordum. Ama büyük ihtimalle başvurduğum şirketlerden aradılar. Ayrıca ingilizce konuşurken çekiniyorum.


  • @eren57tr korkmayın en kötü ne olabilir ki, şansınızı deneyin bence

  • ⭐⭐⭐

    @eren57tr bu konuda dikkatli olmanızıda öneririm bazı ajanslar numaranızı CV gönderdiğiniz sitelerden bularak para karşılığı sponsorluk teklif edebiliyor. Sizden bu konuda ödeme isteyen hiçkimseye bişey vermeyin


  • @eren57tr cok sık olmasada daha once basvuru yapan arkadaslari da telefon ile arayanlar olmustu. Keske cevaplasaydiniz. Neyse hakkinizda hayirlisi olsun


  • @waterman Kesinlikle katiliyorum. Odeme isteyen olursa sakin yapmayin.


  • Merhabalar, h2b vizesi için Mayıs ayında randevum var.3 hafta önce work and traveldan ret yemiştim. Üniversite 3.sınıf öğrencisiyim. Bu aldığım Ret h2b vizemi çok etkiler mi? Bu vize türünde onay ret oranları nasıl ?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Tarımla uğraşan bir aileden geliyorum anlıyorum H-2A vize türü hakkında bilgisi olan varmı pek fazla bilgi bulamadim yardımcı olursanız sevinirim

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Arkadaşlar herkese merhaba , j1 vizesiyle abd gidemeyince başka yollar bakmaya başladım ve uzun süredir duyduğum h2b vizesini detaylı araştırmaya başladım . Bu vize türüyle yakın zamanda iş bulup gitmiş kişiler deneyimlerini aktarırsa minnet duyarım . Ayrıca bu yolla gitmeyi düşünen arkadaşlar ile de birlikte bu yolda yürümek isterim. İyi forumlar


  • Mülakatı Geçtim, İşim Hazır Ama Bankalarla Sorunum Var.

    Merhaba, herkese iyi forumlar dilerim ve umarım hepiniz iyisinizdir.

    Ben birçok mülakatı başarı ile geçip Florida Tampa'da, büyük otellerden birisinden çalışma imkanı yakaladım. H2B vizesi için davetiyem gönderilecek ve başvuruda bulunacağım.

    Maddi olarak sorun ve sıkıntım yok, iki abim var ve durumları çok iyi, sahip oldukları arabalar ve evler olsun. Benim durumum da yaşıma göre fena sayılmaz.

    Ama, pandemi döneminde bankalara gıcık gitmem ve kin beslememden dolayı özel bir bankadan kredi çektim ve ödemedim. Üzerinden 2 sene geçen borcum varlık fonuna devredildi ve doğal olarak haciz olduğundan banka hesabı açamıyorum, varlık bulunduramıyorum. Ama borcumu fazlasıyla ödeyebilecek durumum var, nakit olarak da, mal & mülk olarak da. Fakat mesele inat meselesi olduğundan erteliyorum. (tavşan dağa küsmüş, dağın haberi)

    Benim merakım şu yönde;

    Şimdi her vize başvurusunda olduğu gibi, burada banka hesap dökümü ibraz etmek gerekiyor ama ben bu şartlarda edemiyorum.

    Bu bana sorun yaratır mı? (Bence evet gibi) Yaratırsa ne kadar büyük bir sorun yaratır? 1. derece akrabalarımın kuvvetli sponsorlar olması bu durumu kompanse eder mi?

    vs.

    Teşekkürler!


  • @AliceInHell hocam bu durum ne oldu gelişme var mı ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum