Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • (D) MÜRETTEBAT VİZESİ

    Mürettebat (D) vizeleri, gemilerde (yolcu gemisi veya balıkçı teknesi gibi), ya da ABD'deki uluslararası havayollarında çalışan kişilere yönelik göçmen olmayan vizelerdir; normal işleyiş ve hizmetler için bu kişilerin istihdamına ihtiyaç vardır.

    Mürettebat (D) Vizesi gerektiren seyahat amaçlarına örnekler:

    • ticari bir uçaktaki pilot veya uçuş görevlisi

    • bir gemide görevli kaptan, teknisyen, ya da tayfa

    • bir yolcu gemisindeki cankurtaran, aşçı, garson, güzellik uzmanı, ya da diğer hizmet personeli

    • bir eğitim gemisindeki stajyer

    Başvuru sahibi, çalışacağı gemiye ulaşmak için yolculuk ediyorsa yine bir Transit Vizesine (C1) ihtiyaç duyacaktır ve işvereninden veya işveren temsilcisinden transit geçişin gerekli olduğunu belirten bir mektup ibraz etmelidir. Başvuru sahibinin vatandaşı olduğu ülkenin mütekabiliyet süresinin elvermesi halinde Konsolosluk bölümü tipik olarak bir C1/D vize kombinasyonu düzenleyecektir. Ülke mütekabiliyet süreleri ile ilgili daha fazla bilgi için https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country.html adresini ziyaret ediniz.

    Lütfen dikkat edin: Hem B1/B2 hem de C1/D için başvuran deniz veya hava taşıtı mürettebatının çevrimiçi DS-160 vize başvuru formunu doldurması, bir vize başvuru (MRV) ücreti ödemesi ve C1/D vizesi için randevu alması gerekmektedir.


  • merhabalar 21 mayısta c1/d mürettebat vizesi için konsolosluga gittim.gerekli evrakları gösterdim evrak eksiğim yoktu(kontrat,şirket tarafından yazılmıs gemiye katılım yazısı) işim gereği gemi ile daha önce 5 kez gitmiştim amerikaya durumu anlattım.ayrıca kız arkadsımın göçmen vizesi oldugunu ve turist vizesi de almak istediğimi onun taşınmasına yardım ettikten sonra gemiye gideceğimi söyledim.daha sonra mürettebat vizen onaylandı dedi memu.r pasaportum onlarda kaldı. 2 gün sonra “Supplemental Question Form” gönderdiler ve idari işleme kaldıgımı söylediler mailde. ertesi gün istedikleri bilgilleri yazdım gönderdim. tabi suriye savaşından önce 1 günlük suriye gezisine gitmiştim onu da yazdım.bide extra olarak ismimde tr de cok yaygın bir isim oldugundan çekincelerim var. bundan sonra durum ne olacaktır.? bgun pasaportum boş ve sarı kağıtla geri gönderildi. case created 17 mayıs last update:23 mayıs yazıyor ve hiçbir güncelleme görünmüyor(randevum 21 mayıstı) @orhanvegs

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @denizci92 gecmis olsun, AP konusunda sorunuzu cevapladim. Buyuk ihtimal isim benzerliginden AP'ye kaldiniz. Sabirla AP surecinin sonuclanmasini beklemeniz lazim. Direkt red verilmemis olmasi iyiye isaret, AP sureci bittikten sonra dosyaniz onaylanir diye dusunuyorum.


  • Merhaba,

    C1-D Mürettebat vizesi için DS-160 formunu doldurup, ödememi gerçekleştrdim. Gemi kaptanıyım. Gemiye katılış tarihimi mart ortaları olarak düşünüyorum. Ancak, göçmen olmayan vize başvuruları için mülakat sadece İstanbul'da ve en yakın mülakat tarihi 1 Mart 2023! Yani tam bir yıl sonra... Tamamen gemiye katılmak adına, ülkede muhtemelen 2 günden az kalacak şekilde gideceğim ve muhtemelen direkt gemiye katılacağım. Bu tarihi öne çekme gibi bir durum yok mu? Emergency vize başvurusundan yararlanabilir miyim? Veya yurt dışında bir ülkeden, Gürcistan gibi bir yerden randevu alabilir miyim? Muazzam zor bir durumdayım. Bilgi sahipleri yardımcı olursa sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ufuk038 merhaba. göçmen olmayan vize başvurularında yığılmadan dolayı çok ileri tarihlere randevu veriliyor. şuan herkes aynı sıkıntıyı yaşıyor ne yazık ki. sürekli ilgili sayfadan kontrol etmeye devam edin, bu sayede daha erkene alınabilen randevular oldu. bunun dışında konsolosluğun sitesinden soru formunu doldurarak durumunuzu anlatabilir ve şansınızı deneyebilirsiniz. başka ülkelerden göçmen olmayan vize başvurularına ne yazık ki olumlu bakmıyor konsolosluklar, sıkıntı yaşayabilirsiniz.

    bol şans.


  • @gucarslan Çok teşekkürler. Şirket urgency letter yazacak. Bunu da konsolosluğa ileteceğim. Ama durumun çözüleceğine inanmıyorum. Malesef bize denk geldi...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ufuk038, içinde söyledi: (D) Mürettebat Vizesi

    @gucarslan Çok teşekkürler. Şirket urgency letter yazacak. Bunu da konsolosluğa ileteceğim. Ama durumun çözüleceğine inanmıyorum. Malesef bize denk geldi...

    Konsolosluk takvimini surekli kontrol edin, bu sekilde birkac ay sonrasina randevusunu cekebilenler oldu...

    Ayrica bu sirada konsolosluga acil durum icin de basvuru yapin; eger kabul ederlerse randevu tarihinizin bir onemi kalmayacak zaten. Bol sanslar.

  • ⭐⭐⭐

    Merhabalar,
    Uzun süredir görüştüğüm bi firma sayesinde işe alım sürecine başlamak üzere gibiyim. Bu süreçte firmadan çok bilgi alamıyorum bu yüzden buraya yazmak istedim. 3 aylık uzun bi cruise gemisinde işe başlamak üzereyim. Geminin rotası Türkiye’den başlayarak bir çok çeşitli ülkeden geçerek amerikaya gidicek. Gemi içerisinde karaya ayak basmasak bile D vizesine sahip olmak zorunda mıyız?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

75
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum