Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @charon, içinde söyledi: AVM de kiosk acip para kazan! Yeni gordum bu is gercek mi?

    @ibrahimasar cok duzgun Kar olmamasinin sebebi super durust yunus beyin sirket acip sekerlerin ustune Kar koyarak kiosk sahibine satmasi olabilir mesela?

    Yunus bey için dürüst ya da değil diye bir yorum yapmadım. Kendi yaşadığım deneyimi yorumladım. Siz beni Yunus beyi koruyup kollayan biri sandığınız için iğneleyeci konuşuyorsunuz ama böyle bir durum yok. Yine de ticaret para kazanmak için yapılır. Şirket kurup şekerleri ayrıca satması, Burgerking in franchise noktaya ürünleri kar ederek fatura etmesinden farklı değil.

  • ⭐⭐⭐

    kişilerden tamamiyle bağımsız konuşuyorum fakat bu AVMdeki kiosk işlerinin geneli kar amacı gütmeyen aslında E vizesi alıp amerikada kalma hakkı kazanmak için yapılan organizasyonlar. Yani bu kioskları satın alan Türkiyedeki kişilerin olayı para kazanmak değil vize alabilmek doğal olarak amerikadaki satıcıda bunu bildiği için bu adamın cebine ayda 3de kalsa 5de kalsa amerikaya yerleşeceğini bildiği için göz ardı edecek diyor. Yoksa oradaki bir kiosk ücretinin veya ürünlerinin ücretinin o kadar değerde olmadığını alanda biliyor satanda


  • @ibrahimasar Burgerking in franchise noktaya ürünleri kar ederek fatura etmesinden farklı değil.
    burger king franchisinglerine %50 ortak oluyor mu?


  • @Emre-Kurtulmuş yanlış hocam, kiosk işleri gayet güzel para kazandırıyor.
    arkadaşımın 3 kiosku var şeker üzerine, mayıs satışları 50bin dolar. en kötü zamanında cebine giren para 10 bin dolar.
    ayrica başka bir kioskta crocs terlikler için ufak charmlar satiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @charon, içinde söyledi: AVM de kiosk acip para kazan! Yeni gordum bu is gercek mi?

    @ibrahimasar Burgerking in franchise noktaya ürünleri kar ederek fatura etmesinden farklı değil.
    burger king franchisinglerine %50 ortak oluyor mu?

    Anlatmak istediğim şu, adamın şartları böyle, kioska ortak şekeri de satıyor. İşine gelen onunla ticaret yapar, işine gelmeyen daha iyi şartlar sunan bir yer araştırıp ora ile ticaret yapar. Serbest piyasa diye bir şey var.


  • @ibrahimasar bu kafayla ticaret olmaz. hem %50 ortak olacağım,hem ederi 10 bin dolar olan kiosku 50 küsür bin dolara satacağım, hem şeker satacağım, bunlardan kar edeceğim + kiosku sattıgım adamın sattığı şekerlerden de %50 kar edeceğim. bunun adı ticaret değil, sömürüdür. kazan kazana dayalı değildir.
    mantıklı, ticari düşünen birisi böyle birşey yapmaz. balık gibi kokuyor bu ki zaten dolandırıcılık iddiaları var hakkında.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @charon, içinde söyledi: AVM de kiosk acip para kazan! Yeni gordum bu is gercek mi?

    @ibrahimasar bu kafayla ticaret olmaz. hem %50 ortak olacağım,hem ederi 10 bin dolar olan kiosku 50 küsür bin dolara satacağım, hem şeker satacağım, bunlardan kar edeceğim + kiosku sattıgım adamın sattığı şekerlerden de %50 kar edeceğim. bunun adı ticaret değil, sömürüdür. kazan kazana dayalı değildir.
    mantıklı, ticari düşünen birisi böyle birşey yapmaz. balık gibi kokuyor bu ki zaten dolandırıcılık iddiaları var hakkında.

    Abicim bana niye söylüyorsun bunları. Git yunusa söyle o zaman. Ben kimseyi savunmuyorum. Adam kendine böyle iş şartları hazırlamış, işine gelen gider iş yapar. Millet 2 yıldır yapıyormuş ve hepsi de gelirinden gayet memnunmmuş. Ben yunusu savunuyormuşum gibi niye ikide bir bana şikayet ediyorsun? Beni alakadar eden bir şey yok. Olan da kalmadı. Sevmişim şekerini de standını da.


  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   S sny22 

  • ABD'de alışveriş merkezlerinde kiosk şeker satışıyla E2 vizesi almayı umut edenler ve bir şekilde Yunus Emre Şekeröz ile yolu kesişecek olanlar için güncel bilgiler;

    • Bir yerde bu tür bir iş açmak için kiosk üretimi dahil ve nakliyat dahil masraflar 25 bin doları geçmiyor. En son 2023 yılı itibariyle Yunus Emre Şekeröz 1 kiosk için ürünler dahil 100 bin dolar alıyor. Bu kendisini dolandırıcı yapmaz ama tahmin edildiği gibi kiosk işinden haddinden fazla kar sağlamıştır kendisi.

    • Eğer kiosk iyi bir mall'da açıldıysa yılda 50-60 bin dolar kar getiriyordu 2022 yılına kadar... Ancak artık şeker işi eskisi gibi olmadığı için şekerleme satışı işleri baya baya düşmüş durumda. Şeker işinde işler iyi olmadığı için Yunus Emre Şekeröz de zaten Zumo Plus diye yeni bir marka kurup yiyecek içecek işine yöneldi, yeni kurbanlarını aramakta.

    • Yunus Emre Şekeröz hakkındaki youtube videoları kesinlikle doğrudur. Türkiye'den girilemiyorsa VPN ile girilip izlenebilir. Bu videoları çeken adamla mahkemelik de olmuştur.

    -İlkay Zaman reklam videolarını bu videolar yüzünden kendi adına zarar gelmesin diye kaldırmıştır.

    -2023 yılı itibariyle Yunus Emre Şekeröz'ün uçan kuşa borcu vardır. Nakliye firmaları, çeşitli mall'lar, bu işe yatırım yapmış ama E2 vizesi alamamış ve para iadesi bekleyenler, kiosk ve şirket çalışanları olmak üzere herkese borçlu durumdadır kendisi. Bazı mall'lar kendisini ve firmasını kara listeye almış durumdadır gecikmiş ödemeler nedeniyle. ABD'deki ofisini kapatmıştır. Alacakları için ofisine gidenler "kiralık" yazısıyla karşılaşmıştır.

    -Facebook'da mağdurlar için sayfası vardır. Kiosk işi için yapılan ödemeleri Afyon'da bulunan Serin Gıda üzerinden kardeşinin hesap numarasını vererek aldığı gibi Amerika'daki şirket hesabına aldığı olmuş. Facebook mağdurlar sayfasından biri ödemeyi Serin Gıda'ya yaptığını ancak aradan 1,5 yıl geçmiş olmasına rağmen hala iadesini alamadığını yazmış zaten. Mağdurların çoğu ABD'deki avukatlarla E2 için çalışmış kişiler.. ABD'de iş yapma aşamasına geldiğinizde Yunus Emre Şekeröz adını duyunca zaten dolaylı olarak uyarıyorlar artık.

    -E2 vizesini almak için Türkiye'den bu işe yaptığı yatırımı gösteren herkes 2023'te red almış durumdadır. (Red almış yatırımcıdan biliyorum) İşin batmasının temelinde Yunus Emre Şekeröz'ün ticari ahlakı olmayan biri olması ve konsolosluğun bu işe E2 vermemesi ve sözleşmede vize reddinde iade yapılacağına ilişkin madde olmasıdır. Daha önce iş yapmadığı için kapatılmış yerleri Türkiye'den yeni gelenlere açması (kira kontratı devam ettiği için) , şeker siparişlerini zamanında vermemesi ve işletmecileri yoğun sezonda mağdur etmesi, kiosk çalışanlarının ödemelerini çok geç yapması bu nedenle çalışanların işi bırakması, vs...bu konularla ilgili tutamayacağı sözler vermesi kendisinin iş yapış tarzını açıklamak için yeterlidir umarım.

    -Bu tür şeker satışı işini Amerika'da yapan birkaç Türk daha vardır ki bu kişiler birbirinin eski ortaklarıdır. Bu kişilere de güvenmeyin, Yunus Emre Şekeröz'den farklı değiller.


  • @Nomadic hocam çok net yazmışsınız, lakin 2.maddeye katılmıyorum. Arkadaşım gayet güzel iş yapiyor 2 senedir 8 tane kiosku var. Hoş kendisinin yunusla alakası yok, gayet dürüst, işini düzgün yapan birisi.

    Son madde içinse benim bildiğim yunusun eski ortakları dağıldı. Bir tane elemanın el pasoda şekerci dükkanı var, öbürü anladığım kadarıyla ya miamide yada orlandodaki mallarda takılıyor. Adı İnanç. El pasodaki elemanın adını hatırlamıyorum.

    Georgia lenox mallda takılan birisi var benim arkadaşımın eski ortağı ve ona kazık atmış birisi. Adı Erkan.


  • @charon Haklısınız, bu şeker işinde iyi kazanmak mümkün, ancak iyi bir mall yakalamak lazım, bir de çok yüksek kira verilmeyecek bir mall lazım. Son zamanlarda bazı mall'ların popülerliği iyice azaldı, 3 sene önce iyi iş yapılan yerde bugün iş yapılamıyor durumda. Özetle iyi bir mall olursa işler güzel gider. İyi araştırmak lazım.


  • @Nomadic şu an elemanın en iyi mallında aylık 28binlik satış dönüyor en kötü mallda 10 bin.
    tabi christmastir vs sezonluk bu rakamlar çok değişken.


  • @Nomadic, içinde söyledi: AVM de kiosk acip para kazan! Yeni gordum bu is gercek mi?

    -İlkay Zaman reklam videolarını bu videolar yüzünden kendi adına zarar gelmesin diye kaldırmıştır.

    Yunus Emre Şekeröz hakkında yazdıklarınızı bilmiyorum; ama forumda onunla yeni çalışmaya başlayan bir arkadaşımız vardı, işleri iyi gidiyordu, Yunus Emre Şekeröz hakkında açılan davalar düştü diye bir beyanda bulunmuştu.

    Ben yalnızca alıntıladığım kısmı bir daha araştırmanızı tavsiye ederim, zira sebebi o değil diye anlatılar var. Duyduğum kadarıyla, dava konusu olduğu için içerik paylaşılamıyormuş; ama dosyaya bir bedel ödeyerek erişmek mümkünmüş.

    AVM içerisinde kiosk kiralamak bizim gibi ülkeye yeni gelen insanlar için zor gibi görünse de, birkaç ay peşin ödeme ile kiralamak mümkün. Ben şahsen AVM'de saatlerce dikilmek istemediğim için o işlere pek yanaşmadım; ama yanaşsaydım da o kiosk adı sanı pek duyulmamış bir markanın şubesi olmazdı. Hele hele o kadar para ödedikten sonra. Şahsen gelirime ortak olan hiçbir işe yanaşmam, sermayemi riske ettikten sonra karşı taraftan da benzer bir risk görmüyorsam veya o değerde bir hizmet görmüyorsam o sözleşmeyi imzalamam.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum