Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Video 7


    Belgeleri ile konuyu aciklayan videoyu izleyin.


  • Yunus Emre Sekeroz videolarda bahsedilen konularin Turkiyedeki insanlar tarafindan duyulmamasi icin YouTube Turkiyede seyredilmesini sikayet ederek engellemektedir. 7 videonun tamamina VPN ile internete baglanarak Turkiye disindaki YouTube ‘dan izleyebilirsiniz.


  • Izlemenizi oneririm.


  • Yunus Sekeroz videolarini izlemeden karar vermeyin.


  • Amerikada ve Turkiyede bir cok suca karismis bir Turk’un marifetlerini ifsa eden video. Amerikada pazarlamaya calistigi Alice Candy kiosklarina neden Turkiyeden yatirimci aramaktadir.????!!!!


  • @Ping-PONG, içinde söyledi: AVM de kiosk acip para kazan! Yeni gordum bu is gercek mi?

    @ibrahimasar, içinde söyledi: AVM de kiosk acip para kazan! Yeni gordum bu is gercek mi?

    @nicely, içinde söyledi: AVM de kiosk acip para kazan! Yeni gordum bu is gercek mi?

    @Ping-PONG Ekim Nazım Kaya 1 Ilkay Zaman 2 ... guven olmayan tipler

    Ekin Nazım Kaya için katılıyorum. İlkay Zaman ı da Ekin Nazımla videosunu göree kadar sıkı takip ettim. Sonra aynı kefeye koyup bıraktım.
    İlkay'ın özelinde söylüyorum, başka takip ettiğim bir kaç youtuber de de aynı rahatsızlık var, güncel gündeme çabuk saplanıyorlar. Amazon varmış (drop shipping), hoop hepsi amazoncu oluyor. Uber konusu, hepsi uberci oluyor. Tırcılık mevzuu var, hadi tırcıyız. GC başvuruları başladı, hepsi bununla alakalı video çekiyor. Biz Türklerin amerika ile ilgilendiği konu gündem o esnada ne ise ona yapıştırıyorlar. Takipçi, like ve izleme kasıp youtube dan reklam geliri elde etme olayı. Hal bu ki youtube amerikadan izlenen içeriklere doğru düzgün reklam parası ödüyor. Türkiyeden bizim izlediklerimiz para etmiyor.
    Ben Yunus beylerle İlkay Zamanın tanıtımından çok önce tanışıp anlaştım. Eyvah dediğim husus pek çok kişinin bu olanağı görüp anlık yığılması idi. Buradakilein pek çoğuna makul gelmese de, hepi topu 3-5 bin kişiyiz belki forumda. Ama İlkay Zamanı izleyen takip eden yüz binler var. Benim işime gelmedi açık söyleyeyim. Ama bu bir ticari girişim, tanınmak, bilinmek ve yatırımcı talebinin artması elbette Yunus beyin hedeflediği ve gerçekleşen şey oldu. ''Dolandırılmadığımız'' süece 130-150 bin dola hacayıp oraya ulaşmak benim açımdan sorun değil. Böyle yüzlerce kişi vardır memlekette. KAÇAK olarak kanadaya kendini götürtebilmek için 20-30 bin Euro yu gözden çıkartan var. İş yok, belge yok, yarını yok... Bu hiç değilse yasal, kar hedefleyen, yarını olan bir iş. Ben bunu böyle görüyorum.

    Aman abi ben senin yatirim ile ilgili yorum yapmadim.
    Ben sahisla ilgili yorum yaptim. 🙃
    Sende guzel ayrintilandirmissin ama bir sey eksik.
    Herif nerde rant var iraya yanasiyir ama iceriklerinde de futursuzca yalan yanlis bilgiler veriyor. Hep gulluk gullistanlik portre cizerek araya yapistirdigi yalanlarla destekleyerek rant elde ediyor.

    Bunun adi hayasizliktir.

    Herkes Ilkay Zaman'i bir kere bile görmeden videolardan yalancı olduğunu anlamış. Ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anlamamış ki Amerika'daki en iyi girişimci Türk" ödülünü kendi eliyle verdi. Amacım siyaset değil kıyas da değil ama etrafta bunca ise yaramaz şaklaban, milyonlar kazanan youtuber varken Ilkay Zaman'inda videolari show ve reklam geliri amaçlı yaptığını yalancılıkla, hayasizlikla suçlayanlar ne kadar dürüst? Benim gözümde Youtube videolari da kurgudur, tıpkı Survivor yarışmasının kurgu olduğu gibi de show ve para kazanma amaclidir.

  • Yasaklı

    @Utopya
    Yorumunuza başlayış ve bitiş şekliniz mesajınızı anlaşılabilir olmaktan çıkarmış.
    Dürüst olmayan ben miyim yoksa kişi ile diğer youtuber ları kıyaslayarak diğerleri için mi dediniz?

    Eğer benim dürüstlüğümü sorguluyorsanız ben burada benimle ilgili dürüstlük unsuru bir konu göremedim. Video larında rank elde etmek için futursuzca veya bilgisizliğinden yalan konusuyor dedim.

    Eğer aorunuz banaysa dürüst olmak için tek tek yalanlarını çıkarıcak bir çalışma yapmaya girişemeyeceğimi o efora ve tekrar video larını izlemek zorunda kaldığıma üzülürüm.

    Girişimcilik ödülünün (ki hak edip etmediği tartışılır) de bu konuyla hiç bir alakası yok.

    -Adam sahtekar
    +Ama en iyi girişimci
    -adam futursuz
    +Ama Cunhurbaşkanı şöyle

    Gibi olmuş bu biraz.

    Para kazanmak için kurgu yapılabilir ve insanlar yalan yanlış yönlendirilebilir. Bunda bir sorun yok. Sonuçta girişimcilik böyle bir şey diye düşünüyorsanız diyecek bir şeyim yok.


  • @ibrahimasar Ibrahim Bey, epey zamandir yazmamissiniz. Umarim ters giden bir olay yoktur. Ben sizin ticarete bakış açınızi, yöntemlerinizi, mantiginizi ve bunu aktarım iletişim tarzınızı gercekten beğendim. Bir ortak olarak karsi tarafinda sizden dolayi sansli oldugunu dusunuyorum. Ben de E2 yatırım işinin ilk adimindayim diyebilirim. Yani aday iş var, araştırmalara basladim. Ancak kendim yapamam bu yüzden Amerika'da yaşayan ve gerçekten benim menfaatimi koruyacagindan emin olabileceğim bir avukat bulmaya çalışıyorum. Bu formdaki ve Youtube 'daki bazı avukatlarla email olarak iletişim kurdum. Ancak hepsi danışmanlık ücretlerini yazan emaillerle geri dönüş yaptılar. Türk olmalarina rağmen bilgi paylaşımına yönelik bir hareket göremedim. Sizin benim aradığım gibi guvenilir ve empatisi mevcut olan, tavsiye edeceğiniz bir avukat var mı? Ismini burda yazmak istemezseniz mesaj atarsanız sevinirim.

  • Yasaklı

    Marketlerde reyon gezerken millete ırkçı söylemlerde bulunan,
    Çekiçle şasi düzelterek, yapıştırıyla tampon yapıştırarak para kazandığını idda eden(keriz.avi yersen)
    Parayı bulunca karıyı değiştiren (bunu gülelim diye ekliyorum😂)
    İki tane genç video larının altına eleştiri yazınca üslubunu bozan,
    Vs…
    Vs…
    Yalan bilgiler ve rant hesabı olan ve karaktersizlik içeren bir sürü şey,

    Cumhurbaşkanı buna o ödül vermiş.
    Türkiye ekonomisine sallayana, genç yeteneklerin yurt dışı hayalleri kurmasına sebep olana, beş kuruşluk dil bilgisi olmayana, dolandırıcılara, iki yüzlülere ödülü bir tek bizim hükümetimiz verir zaten diyerek noktayı koyuyorum.


  • @Ping-PONG Tayyip ilkay'ın bir videosunu izlese bence değil ödül vermek, sansürletmek için talimat verirdi diye düşünüyorum 😃 ama gün sonunda kendi elleriyle verdiği ödül gosteriyorki kesinlikle haklısın. Hak eden hak ettiğini alamıyor bu ülkede çoğunlukla.

  • ⭐⭐

    ...amerikada legal sekilde yasiyan herkesin ticaret yapma hakki vardir,ister kiosk ac ister,magaza,muhim olan para kazanacak isi bulabilmek.ticaret bir yerde sans isidir, disardan bakinca yahu burasi ne guzel isliyor cok para yapiyor gibi dusunulur ama kazin ayagi oyle degildir,ticarette icine giren bilir.gerci herkesin bildigi seyleri yaziyorum,gerek avm icinde olsun veya disinda bir cok dukkanlar metre karesine gore kiraya verilir,bir AVM yonetimi, hadi sen bu dukkani ac, is yapamazsan sapkani alip gidersin demez, 2 veya 3 yillik kontrat imzalatirlar,is yapamayip iflas edilince butun kredi biter,ondan sonra kimsede kredi vermez,is yerini acip 6 ay sonra kapatilirsa mulk sahibi kontrat kaidelerinin yerine getirilmesini ister..

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Utopya, içinde söyledi: AVM de kiosk acip para kazan! Yeni gordum bu is gercek mi?

    @ibrahimasar Ibrahim Bey, epey zamandir yazmamissiniz. Umarim ters giden bir olay yoktur. Ben sizin ticarete bakış açınızi, yöntemlerinizi, mantiginizi ve bunu aktarım iletişim tarzınızı gercekten beğendim. Bir ortak olarak karsi tarafinda sizden dolayi sansli oldugunu dusunuyorum. Ben de E2 yatırım işinin ilk adimindayim diyebilirim. Yani aday iş var, araştırmalara basladim. Ancak kendim yapamam bu yüzden Amerika'da yaşayan ve gerçekten benim menfaatimi koruyacagindan emin olabileceğim bir avukat bulmaya çalışıyorum. Bu formdaki ve Youtube 'daki bazı avukatlarla email olarak iletişim kurdum. Ancak hepsi danışmanlık ücretlerini yazan emaillerle geri dönüş yaptılar. Türk olmalarina rağmen bilgi paylaşımına yönelik bir hareket göremedim. Sizin benim aradığım gibi guvenilir ve empatisi mevcut olan, tavsiye edeceğiniz bir avukat var mı? Ismini burda yazmak istemezseniz mesaj atarsanız sevinirim.

    Selamlar, bir süredir yazmamamın sebebi, 10 aralıkta girdiğim turist vize randevusundan red almış olmam oldu. Sonrdan elde ettiğim bir bağlantıdan (bu işlerde hep böyle olur) daha önceki yurtdışı çıkışlarımın sorunlu görüldüğünü öğrendim. Bu şekilde amerikadaki avukatımızla bilgi paylaştım, gayet detaylı bir şekilde 2 ayrı konsolosluk görüşmemizi konuştuk. Sonra başka bir çözüm yolu bulabilirmiyiz diye konuştuk. Avukat da riskli bir dosya olduğumuzu söyledi.
    1000 dolar şirket kurulumu, 5500 dolar e2 dosya ücreti ve 1500 dolar iş planı yazılması üç aşağı be yukarı tüm avukatlarda standarda yakın ücretler.
    Bizim avukatımız sağolsun uzun süreli danışmamız ve yol göstermeleri karşılığında herhangi bir bedel talep etmedi. Fakat genel olarak tanınmış avukatlar at bi 50-100 dolar skype açalım modundalar.
    Avukata para verip soracağınız pek çok şeyi burada ücretsiz öğrenirsiniz. Tabi buradaki bilgilerin kesinliği yok ama avukattan alacağınız bilgiler de %100 kesin değil.
    Ben referans olup avukat söylemek istemem. Tamamen elektronik eşya gibi, şans meselesi. Fakat Turquise ve ya bir diğer adı ile Horizon danışmanlık Elif hanım forumda da Ali Cihan bey tarafından tavsiye edilen bir danışmanlık firması. Houston da. Bu işletme devirleri konusunda tecrübeli. Avukat ve muhasebeci tanıdıkları var. Eğer böyle bir yatırım planınız varsa değerlendirebilirsiniz.
    Bana sorarsanız, para ve zaman kaybını önlemek adına, ciddi bir gerekçe üzerinde temeller oluşturup, türkiyede kabul görmüş bir danışmanlık firmasıyla Turist vizesine bavurun önce. Turist vizenizi alabilirseniz birebir gidip orada işletme yatırımı yapabileceğiniz, hiç personel olmasa bile kendi olanaklarınızla işletebileceğiniz iş ve işletme türlerine canlı canlı bakın. Vizeniz çıkmayacaksa boşuna hayal kurmamış olun. Eğer halihazırda vizeniz varsa daha avantajlı bir durum zaten. Bizim AVM de standa açma işimiz kör bahis oldu böyle olunca zaten.


  • @ibrahimasar Teşekkürler bilgiler için.

  • ⭐⭐

    hic bir avukat telefonla bilgi vermez,veya sokakta konusarak,veya birahanede cafe de gibi, avukat yazihaneme gel orda konusalim der,karsiliksiz ucret almadan islem yapan bir avukat gormekde gercekten yok gibidir....avukat davanizda kendine menfaat goruyorsa degisik yollarla yaglayip ballayip davayi almak icin ugrasir.

    .bir mekanda 17 yasinda cocuk cok az parayla bitcoin alimina basladim simdi 50 bin dolarim oldu yaziyordu.internet dunyasi bambaskadir..

  • Yasaklı

    @sir-altan, içinde söyledi: AVM de kiosk acip para kazan! Yeni gordum bu is gercek mi?

    hic bir avukat telefonla bilgi vermez,veya sokakta konusarak,veya birahanede cafe de gibi, avukat yazihaneme gel orda konusalim der,karsiliksiz ucret almadan islem yapan bir avukat gormekde gercekten yok gibidir....avukat davanizda kendine menfaat goruyorsa degisik yollarla yaglayip ballayip davayi almak icin ugrasir.

    .bir mekanda 17 yasinda cocuk cok az parayla bitcoin alimina basladim simdi 50 bin dolarim oldu yaziyordu.internet dunyasi bambaskadir..

    Altan Abi, konu geçişine hayran kaldım. 😂
    Vermek istediğin mesajı ben anladım ama herkes anlar mı bilemedim. 🙃


  • @sir-altan Merhaba, avukatlardan ücretsiz bilgi istemiyorum. Bir avukatla çalışmak istiyorum ancak hangisi olacağına karar vermek, tarzını öğrenmek, guvenilirligini gormek için genel bazı bilgiler soruyorum. Mesela; yatırım için nakit hesabın yanında ek olarak gayrimenkul gosterebilir miyiz? diyorum. Cevap, bunu iş planinizi oluşturduktan sonra düşünebiliriz. Ama daha detay için yarım saatlik zoom danışman ücretim 250 dolar gibi cevaplar vermelerinden bahsediyorum. Yoksa "E2 yatirim" vizesiyle gitmeyi düşünen birisi olarak paradan kactigimi dusunenen yada yazdiginizi anlamayacagimi sanan, ping pong topu gibi "ağırlığı yok ama sesi çok" cinsleriyle beni bir tutmayın.

  • ⭐⭐

    @Utopya

    degerli kardesim amerikaya yatirimci olarak gitmeyi dusunuyorsaniz....anladigim kadariyla EB-5 Vizesi lazimdir... TEA Targeted employment area....21 kasim 2019 yilinda homeland veya diger bir devlet guvenligi diyelim amerikaya yatirimci olarak gelecek ve green card alacak sonrada vatandas olmak isteyen sahislarin en az 500,000 dolarla gelip yatirim yapilmasi karari alinmistir...bu gunlerde 500,000 dolara yatirimci almiyacaklarini dusunuyorum.
    ..
    ....baska bir sekilde amerikadaki bir is sahibi size sponsor olarak istek yapabilir,onunda bir cok prosudurleri ve masraflari vardir.

  • Yasaklı

    Bu ileti silindi!
  • Yasaklı

    Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum