Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ilkay Zaman yine baktim birinin reklamini yapiyor. Turkiyeden insanlar gelsin E2 vizesi hazir kiosk isi hazir vs seklinde. Bu is nasil oluyor, bana cok mantikli gelmedi karin yuzde ellisini aliyormus vs 😁😁

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nicely ilkay zaman son videosunu seyreder misin


  • ABD de adammi kalmadi TR den getirtmek nedir? 😁 Nasil sacma bir sey bu ya


  • @ayvalik10 Evet seyrettim ona ayrica hayret ettim yani show bence tamamen hala mantikli gelmiyor. Show 💰 hersye basit parayi basiyorum ohh hersey hazir armut pis azima dusss gelsin paralar doldur kepceyle kasada paralari topla 😁💰💰


  • Birde diyor ki sirada bekleyenler var 😁 abi adama bir ton para alip kiosk actiriyorsun marka degerin sifir birde karin yarisini aliyorsun ve daha bir suru bilinmez.


  • 120k dolar veriyorsun 2 tane kioska ortak oluyorsun e2 vizesini alıyorsun şekerleri onlardan alıyorsun kioskun satışına da ortak oluyor kazanç sadece sana kalmıyor. ilginç bir yöntem.


  • 120k dolar değil 170 k dolar istiyor. yani kiosk bahane adam e2 vizesi satıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    bu fiyatlara tamamen sana ait olacak işler yapabilirsin...

  • ⭐⭐

    Hindistanda bu tarz vize satımını duymuştum. Tata gibi firmalar ABD'de paravan şirket açıp para karşılığı H1B vizesi satıyor. Daha sonra gelen kişi iş değiştirip ABD'de yaşıyor. Ama 170k eğer doğruysa bu parayı vermek ahmaklık olur. Bir de vize alamazsan karı ana paradan düşüp kalanı yolluyorlarmış. Niye? Sen de kar ettin o parayla? Yarısını alıyorsunuz zaten. Kaldı ki benim paramı faizsiz kredi olarak kullanmış oluyorsun. Toprak toprağı gurbette öper lafı videoda gerçek olmuş. İhtiyacı olanı sömürüyorlar başka bir şey değil. Hatta eminim ki o adam para verip çektirmiştir videoyu. İzleyen 10 kişinin aklını çelse 1.700.000$. Güzel para.

  • ⭐⭐

    Kaldı ki eğer bu parayı (170bin $) bir yılda amorti edebiliyorsan yani yıllık kar 170bin dolar ise sen keriz misin niye karına ortak alıyorsun? Ver 4bin dolar maaş amerikalı o paraya güle oynaya çalışır zaten. Kalan 122bin de senin olur. 122bin almak varken neden 85bin alıyorsun ki?


  • Ilginc bir konu olmus bu! Dikkatle takipteyim 🙂


  • Malesef Ilkay Zaman olduğu zaman işin içinde şüheye düşüyorum bu tarz videolarda, bende antin kuntin işler hissi yaratıyor bu tarz videolar.


  • @ALSN, içinde söyledi: AVM de kiosk acip para kazan! Yeni gordum bu is gercek mi?

    120k dolar değil 170 k dolar istiyor. yani kiosk bahane adam e2 vizesi satıyor.

    valla gecen ay mail atmışlardı 120 di 170 e mi çıkartmışlar 2 saatte dil döktüler gelin karşılayalım kioskları gezdirelim karar verin dediler bende 45k-50k dolara foodtruck alır kendi işimi yaparım bu yatırımın neyi cazip anlamadım demiştim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @nicely, içinde söyledi: AVM de kiosk acip para kazan! Yeni gordum bu is gercek mi?

    Ilkay Zaman yine baktim birinin reklamini yapiyor. Turkiyeden insanlar gelsin E2 vizesi hazir kiosk isi hazir vs seklinde. Bu is nasil oluyor, bana cok mantikli gelmedi karin yuzde ellisini aliyormus vs 😁😁

    Ticaret tek bir şekilde yapılmıyor. Yani ver parayı al malı değil. 1000 çeşit ticaret vardır. Bu da bir ticaret şekli.
    Marka değeri yeni oluşan, 20 nin üzerinde avm de faal bir işletmenin franchise ını satıyor. Mevcut noktaların çoğu Amerikada zaten yerleşik insanlar. E2 vizesi bu işin bir yan getirisi.
    Ben 6 ay kadar önce Yunus beylerle tanıştım ve anlaştım. O dönemde 60 bin dolar olan kiosk bedelinin yılbaşından sonra 85 bine çıkacağını o zaman da belirtmişti. Korona sebebi ile amerikada da bir çeşit maliyet artışları olduğunu biliyoruz.
    İşin temel mantığı bir avm ile anlaşma yapılıp avm nin görünür, hareketli bir noktasında şeker standı açılması, bu avm ile sözleşmenin yapılması, gıda ddepartmanından alınacak izin, stand ünite maliyeti ve kurulum yapılması bu 60 (yeni 85) bin dolar maliyetin içeriği. Tabii franchise isim marka bedeli de var. Ben bu işe girdim. Ticari deneyimi olmayan biri, bu işe farklı bir gözle bakabiliyor, bir stand açıp işin başına geçmenin, bir pizza restoranı alıp direk işletmeye başlamanın kolay şeyler olduğunu sanıyor.
    Ben 20 yıla yakın yurt içi ve yurt dışında özel sektörde satış, pazarlama, satınalma, idarecilik tecrübesine sahip olarak 6 yıl önce bir market açarken de aynı kafadaydım. Ne var yani, bir dükkan tutucan, rafı dizicen, müşteri de gelecek malı alacak, tıkır tıkır iş yapıcan kafasındaydım. Ticaretin içine girdiğinde görüyorsun ki kazın ayağı öyle değilmiş. Sahte para, tırnakçılık, ürün çalma dan tutunda, toprancı malı getirirken eksik, tarihi geçik, ambalajı bozuk, her tür hile mevcut.
    2007 yılında duyup öğrendiğim E2 vizesini her an araştırdım, bu şekilde işletmesini satan onlarca kişi ile görüştüm. Bu şekilde işletme açıp kapatmış, batmış, kar etmiş, zarar etmiş, ortaklarıyla ayrılmış, ailesi dağılmış, birikimini tüketip geri dönmüş ya da dönememiş örneklerin dışında, E2 vizesi sayesinde yerleşme ihtiyacını çözmüş, sonra GC çıkan, bir başka işletme üzerinden sponsorlu GC alan, bu iş ana işi olmadığı için artık ihtiyacı kalmayıp BAŞINDA DURAMADIĞINDAN kar edemeyen kişilerin işletmelerini satmaya yöneldiğini de gördüm. Başında Duramayan kelimesini büyük harfle yazmamın sebebi, yorumlardan birindeki ''iş çok karlıysa 40 ayrı noktaya birer personel koy, çalışsın sen para kazan'' tezini üreten arkadaşımıza cevaben söylüyorum. Başında kendin durmadığın işletmeden kolay kolay para kazanamazsın. O yüzden Yunus beylerin ilk taleplerinden biri, işletmenin başında kendimizin durması.
    Neticede bu tarz bir işletme satınalma düşüncesiyle 14 yıldır çeşitli emlak broker sitelerinde, türk ilan sitelerinde, arkadaş çevresinden soruşturarak yer arıyordum.
    Amerika E2 vizesi için evet alt yada üst limit söz konusu değil, 20 bin ile alan da var 500 bin ile alamayan da, burada önemli olan şey, işin niteliği, iş planı ve yatırım yapılan bedelin gelire, vergiye, istihdama dönme oranına bakıyorlar. Bizim planlayabileceğimiz gıda, pizza, restoran, fast food, cafe, market gibi bir işletme için 80-100 bin dolarlık bir yatırım ve doğru iş planı vizeyi getiriyor.
    Örnek bir maliyeti yazmaya çalışayım. Burada verdiğim fiyalar, baktığım işletmelerin o günkü fiyatı, almak istediğim hizmetler için o gün teklif edilmiş fiyatlar.

    Pizza Restoranı --- 130,000 $
    Aylık Kira --------- 3,500 $
    Belediye izinleri --- 10,000 $ (alacağınız yerdeki bu izinler yenilenmek durumunda)
    Muhasebeci ücreti --- 2,000 $ İşletmenin E2 uygunluğunu geri dönük durumunu inceleyip rapor oluşturmak için.
    İşletme bakmak üzere seyahat --- 5-6,000 $ uçak araç kiralama ve konaklama giderleri
    Muhasebe ücreti----- 6,000 $ alınan işletmenin resmi yazışmaları, iş planı hazırlanması, şirket kurulumu vs.
    Avukat ücreti -------- 7,000 $ İşletme devri esnasındaki yasal süreci muhasebe ile takip edip E2 vize evraklarının hazırlanması
    Eğer ilk baktığın yer uygun ise 160 bin dolar gibi bir maliyet ile buranın sahibi olabiliyorsun. Biz bu tür bir araştırma yapabilmek amacıyla 3 sene önce turist vizesi almaya gittiğimizde RED alıp döndük.
    Bunun haricinde, genelde Türkler, iş yapamayan, zora düşmüş, geliri düşük işletmelerini E2 viesine uygun diye yüksek fiyatlarla pazarlıyorlar. Çalışan iyi para kazandıran bir işi kolay kolay devredene rastlamadım. En açık ifade ile kendimizden extra bir şeyler katmak gerekecekti ki devralacağımız işletme para kazanmaya başlasın. O da son kurşunu atıp gideceğimiz yerde ne süre ile tahammül edebileceğimiz bir süreç olur, orası meçhul. Öyle olduğu için zamana bırakıp daha iyi bir fırsatın karşımıza çıkmasını bekleyerek araştırmalarımıza devam ettik. Bu işle ilgili süreci de sonraki mesajımda paylaşacağım.

  • ⭐⭐

    @ibrahimasar, içinde söyledi: AVM de kiosk acip para kazan! Yeni gordum bu is gercek mi?

    yorumlardan birindeki ''iş çok karlıysa 40 ayrı noktaya birer personel koy, çalışsın sen para kazan'' tezini üreten arkadaşımıza cevaben söylüyorum.

    Burada bahsedilen mesaj benim mesajım sanırım ve bana cevap hakkı doğuyor. Şimdi bir işletme düşünün ki size masraflarınızı sadece 1 senede amorti edeceğinizi ve aylık ortalama bir aileden 2 kat daha fazla para kazanacağınızı vadediyor. Sizin 170 bin dolar paranızı alarak size stant açıyor. Buraya kadar her şey güllük gülistanlık. Tamam eleman tutmasın. Başında kendi işine bakacak birini bulsun. Bu mantıkla kendine ortak arıyor diyelim. E niye Amerikalı ortak almıyor? Hem Amerikalınin vize derdi olmadigi için tek stantla işi halledebilir bir Türk gibi iki stant açma zorunluluğu da yok. Madem bu iş bu kadar kârlı. Etrafındaki ABD'li insanlar neden bu işe yanaşmıyor. Yada bu kişi neden Amerikalı ortak almıyor. Neden bu adam ortaklarını Türkiye'den getirip vizeymiş şuymuş buymuş uğraşıyor? Şahsen ben ABD'li olsam ve bana yatırım yaptığım miktar kadar her sene kazanacaksın deseler düşünmez yatiririm.


  • @uzaysan Olay cok net ortada E2 vize satisi yapiliyor burada, o yetmiyor dukkandan yuzde 50 kar da alinarak somurmenin son noktasina geliniyor 😁

  • ⭐⭐⭐⭐

    @uzaysan, içinde söyledi: AVM de kiosk acip para kazan! Yeni gordum bu is gercek mi?

    Burada bahsedilen mesaj benim mesajım sanırım ve bana cevap hakkı doğuyor. Şimdi bir işletme düşünün ki size masraflarınızı sadece 1 senede amorti edeceğinizi ve aylık ortalama bir aileden 2 kat daha fazla para kazanacağınızı vadediyor. Sizin 170 bin dolar paranızı alarak size stant açıyor. Buraya kadar her şey güllük gülistanlık. Tamam eleman tutmasın. Başında kendi işine bakacak birini bulsun. Bu mantıkla kendine ortak arıyor diyelim. E niye Amerikalı ortak almıyor? Hem Amerikalınin vize derdi olmadigi için tek stantla işi halledebilir bir Türk gibi iki stant açma zorunluluğu da yok. Madem bu iş bu kadar kârlı. Etrafındaki ABD'li insanlar neden bu işe yanaşmıyor. Yada bu kişi neden Amerikalı ortak almıyor. Neden bu adam ortaklarını Türkiye'den getirip vizeymiş şuymuş buymuş uğraşıyor? Şahsen ben ABD'li olsam ve bana yatırım yaptığım miktar kadar her sene kazanacaksın deseler düşünmez yatiririm.

    Cevap verme hakkı doğmasa da bu soruları sorabilirsin hocam sıkıntı yok. 🙂
    2. mesajımı yazarken müşteri yoğunluğu vardı, donmuş sayfa, tekrar yazacağım.
    Ben tabi bu soruları birinin avukatı olmadığım için kendi aramızda sohbet olarak yanıtlıyorum. Anlatacaklarım kesinlikle YTD 🙂 Bu konudaki diğer soruları yatırım yapmak isteyenler Yunus beyin kendisine de sorabilir. Benim burada ksıaca cevaplayacağım nokta, 2 stand açmak gibi bir zorunluluk yok, amerikada olup orada 10-15 yıldır yerleşmiş olan arkadaş da var yatırım yapan. 1 stand açarak başlamış, biz araştırma yaptığımız dönemde 2 stand sahibiydi. Şu an 4. standını açtı. Yunus beyin bahsettiği sıranın içinde mevcutta yatırımcı olup 3. 4. standını açacak olan insanların da standı var. Vize derdi olmayan amerikalının ya da green cardlının da bu standa yatırım yapma imkanı var zaten. Neden yapmıyor dediniz ama var mı yok mu bilmeden soruyorsunuz. Bir Amerikalı neden yatırım yapmıyor demekle bir ispayol neden yatırım yapmıyor demek aynı şey. Bu iş bir small business. İş ile ilgili kısıtlı bir çevre bilgi sahibi. Bir italyan bu işi duysa bile, yoğunluğu Türklerden oluşan bir işe neden gireyim der. Dolayısıyla tekrar söylüyorum, yatırım yapıp yapmamak kişilerin kendi insiyatifinde. O neden giriyor bu neden giriyor soruları sorudan başka bir nitelik taşımıyor.
    Glelim bizim sürecimize.

  • ⭐⭐

    @ibrahimasar, içinde söyledi: AVM de kiosk acip para kazan! Yeni gordum bu is gercek mi?

    @uzaysan, içinde söyledi: AVM de kiosk acip para kazan! Yeni gordum bu is gercek mi?

    m yaptığı

    Cevap verme hakkı doğmasa da bu soruları sorabilirsin hocam sıkıntı yok. 🙂
    2. mesajımı yazarken müşteri yoğunluğu vardı, donmuş sayfa, tekrar yazacağım.
    Ben tabi bu soruları birinin avukatı olmadığım için kendi aramızda sohbet olarak yanıtlıyorum. Anlatacaklarım kesinlikle YTD 🙂 Bu konudaki diğer soruları yatırım yapmak isteyenler Yunus beyin kendisine de sorabilir. Benim burada ksıaca cevaplayacağım nokta, 2 stand açmak gibi bir zorunluluk yok, amerikada olup orada 10-15 yıldır yerleşmiş olan arkadaş da var yatırım yapan. 1 stand açarak başlamış, biz araştırma yaptığımız dönemde 2 stand sahibiydi. Şu an 4. standını açtı. Yunus beyin bahsettiği sıranın içinde mevcutta yatırımcı olup 3. 4. standını açacak olan insanların da standı var. Vize derdi olmayan amerikalının ya da green cardlının da bu standa yatırım yapma imkanı var zaten. Neden yapmıyor dediniz ama var mı yok mu bilmeden soruyorsunuz. Bir Amerikalı neden yatırım yapmıyor demekle bir ispayol neden yatırım yapmıyor demek aynı şey. Bu iş bir small business. İş ile ilgili kısıtlı bir çevre bilgi sahibi. Bir italyan bu işi duysa bile, yoğunluğu Türklerden oluşan bir işe neden gireyim der. Dolayısıyla tekrar söylüyorum, yatırım yapıp yapmamak kişilerin kendi insiyatifinde. O neden giriyor bu neden giriyor soruları sorudan başka bir nitelik taşımıyor.
    Glelim bizim sürecimize.

    Benim demek istediğim bu kişi genel olarak e2 vizesi hedefleyenlerle ortaklik kuruyor. Bence bunun sebebi e2 vizesi olan kişilerin elinin bağlı olması. Vadedilen parayı kazanmasan da, stant kendini amorti etmese de e2 vizesi olan kişiler geri dönmez. Zaten ABD'de yaşamak için gidiyor. Hadi ABD'den geçsin geri gelirse biriktirdiği para yanacak. Vizesi olanın eli bağlı. Hadi diyelim is gercekten iyi. Bu sefer yüzde elli marj var. 7 sene çalışırsan 3.5 senesi o kişilere gidecek. Sizin tecrübelerinizi de bekliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Çok şey yazmıştım mesajımda, silindi, unuttum birazını, toparlayalım.
    Biz Türklerin kolay tahmin edilebilir bir özelliği var. Biraz çetrefilli görünen işlere girerken DOLANDIRICILIK payesini kolay yapıştırırız da, ver 10 bin, 2 de üye getir, ayda X lira kazan, hiç bir şey yapmadan kolay para, Coin al sat, yatırımını 1 ayda 2 ye katla dendiği zaman hemen kafamıza yatar. Bu sayede bolca dolandırıcılık örneği gördüğümüzden, alışılmış bir şeydir. Bu yüzden kimseyi düşüncesinde yargılamadığım gibi, tabi ki ben de bu işin içinde bir bit yeniği var mı diye araştırdım.
    Bizim maceramız şöyle başladı. Temmuz başı gibi İnanç bey ile tanıştık. İşletme modeli, örnek gerçek kiosk gelir ve gider dökümleri. Aylık kar oranları. Standın başında personel durursa ne kazanılıyor, kendin durursan ne kazanılıyor. Eyaletlere göre maliyetler ve gelirler detaylı inceledik. Mevcut yatırım yapan kiosk sahiplerinden bir kaçının irtibat bilgilerini aldık. Düşünmek için süre istedik.
    Görüştüğümüz bir yatırımcının durumu : 11 yıldır amerikada, E2 gibi bir ihtiyacı yok. Onlarca değişik iş yaptıktan sonra 1 yıldan biraz fazladır bu işe başlamış. 1 kiosk ile başlamış. 2. nin sahibi olmuş. 2 tane daha için kurulum hazırlıklarına başlamış.
    2. bir yatırımcının durumu: Korona öncesi 1 kiosk yatırımı ile turist vizesi ile gitmiş, Çoluk çocuk, eşi Türkiyede kalmış. Uçuşlar kapanmış. Vizeler kapanmış. Yanlış br avukat seçimi yapmışlar. Avukat bütün işleri sallaya sallaya yapmış, Avm ler korona sebebiyle bir kapanmış bir açılmış. 1,5 yıldır gelip ailesini görememiş. E2 ya da vize sürecinde istediği ilerlemeyi sağlayamamış. 2. kioskunu açma çalışmalarına başlamış. Gelirinden memnun.
    3. Bir kişi, Bir ablamız, Turist vizesi ile gidiyor. Bakarım işime gelirse girerim diyor. Tek kelime ingilizce bilmeden 2 ay kadar personel olarak çalışıyor. Evin arabanın Yunus bey tarafından ayarlandığını da belirtti. O zaman bir kiosk ile giriyor, geçen ay ikinci kioskunu açtı.
    4. Bir örnek, 5 ayrı kiosk ile bir seferde agresif bir yatırımla giren bir arkadaş. Biz konuştuğumuzda henüz hiç kiosku açılmamıştı. Şuana kadar hepsi açıldı.
    Örnekler böyle uzayıp gidiyor.
    Biz tercih yaparken, buradaki mevcut işimiz devam ederken, bizim hiç uğraşmamız gerekmeden yerimiz açılsın, Biz yer açıldıktan sonra E2 ye buradan müracaat edelim, o zamana kadar kiosk işlesin, personel maaşı yatsın vergi ödensin evraklar toparlansın. Vizemizi alıp gittiğimizde işleyen noktamızın başına gidebilelim mantığıyla hareket ederek bir başlangıç yapmayı tercih ettik.
    23 Temmuzda sözlememizi imzaladık. 22 Ağustosta Yunus bey de geldi, yerimizde tanıştık. Onlar bizi sevdi, biz onları sevdik. Karşılıklı birbirimize güvendik ve bir süreç başlattık.
    Bize ve tabi ki isteyen herkese sunulan şöyle de bir seçenek var. Turist vizen varsa, ya da alabiliyorsan, bin uçağa, gel, kioskları yerinde gör, istersen birinde geçici olarak personel gibi çalışıp gelir gider kazanç olanaklarını gör. Eğer işine geliyorsa yatırım yap. Gelmiyorsa güle güle ülkene dön. Biz bunu teercih edemedik çünkü burada da yoğun ve işleyen bir işimiz var. Güven açısından çok pratik bir çözüm, bu turist olarak gidip gözlemleme imkanı.
    Hep şikayet ettiğimiz, Türklerin dayanışmaması, birbirine yardımcı olmaması, Amerikaya gitme olanaının birbirine sağlanmaması konularına bir çözüm olabilecek bu seçenek, ortaya atıldığında refleks olarak dolandırıcılık işi gibi görülmekte. Güvenin sözkonusu olmadığı yerde dayanışma nasıl olacak.
    23 Temmuzda yatırımımıza başladıktan sonra 26 Temmuzda tüm yatırımcıların olduğu Whatsapp grubuna dahil edildik.
    Yatırımcıların ürün talepleri, yeni açılan yerler, yeni giren yatırımcılar bu grupta gözlemlenebiliyor. İstediğin yatırımcı ile müsaitlik konusunda anlaştıktan sonra telefona görüş, görüntülü ara görüş. Herkes işinin başında, hepsi halinden memnun. Memnun olmayan çıkar ve ya ne şikayeti varsa, dolandırıldıysa, para kaybettiyse oraya yazar zaten.
    Ben bu işten 2-3 yakın arkadaşım hariç kimseye bahsetmedim. Buradan da 2-3 samimi olduğum kişiye söyledim. Dolancırılıktır refleksi ile karşılaşmak istememenin yanı sıra, iyi bir şey oldumu kimseye söyleme ki gerçekleşsin şiarından yola çıktım 🙂 Şimdi konu artık daha çok bilinir olduğu için anlatıyorum. Aslında hayalim, E2 vizemi alıp oraya geçtikten sonra bunu forumda paylaşıp imkanı olup değerlendirmek isteyenlere referans olmak ve yol göstermek idi.
    Herkes hayatında kararını kendi verir. Kimseye hiç bir koşulda kefil olmam. Ne Yunus beye ne de çevremde bu işe girmeyi planlayanlara birbirine karşı kefil olmam, ancak referans olurum. Benim aklıma yatan, gelir seviyesi beklentimi karşılayan, Amerikada ticaret yapıp yaşam sağlayabilecek makul bir iş. Yunus beyin esnaflığına ve samimiyetine güvendim. Herkese tavsiyem peşin hükümlü olmayıp nedir ne değildir diye araştırmaları. Sadece bu iş için değil, başka konularda da aynı yöntemi izlemeleri. Görecekler ki, o işe girmeseler bile bu bilgi onlar için bir ufuk olacak.

  • ⭐⭐

    @ibrahimasar, içinde söyledi: AVM de kiosk acip para kazan! Yeni gordum bu is gercek mi?

    Çok şey yazmıştım mesajımda, silindi, unuttum birazını, toparlayalım.
    Biz Türklerin kolay tahmin edilebilir bir özelliği var. Biraz çetrefilli görünen işlere girerken DOLANDIRICILIK payesini kolay yapıştırırız da, ver 10 bin, 2 de üye getir, ayda X lira kazan, hiç bir şey yapmadan kolay para, Coin al sat, yatırımını 1 ayda 2 ye katla dendiği zaman hemen kafamıza yatar. Bu sayede bolca dolandırıcılık örneği gördüğümüzden, alışılmış bir şeydir. Bu yüzden kimseyi düşüncesinde yargılamadığım gibi, tabi ki ben de bu işin içinde bir bit yeniği var mı diye araştırdım.
    Bizim maceramız şöyle başladı. Temmuz başı gibi İnanç bey ile tanıştık. İşletme modeli, örnek gerçek kiosk gelir ve gider dökümleri. Aylık kar oranları. Standın başında personel durursa ne kazanılıyor, kendin durursan ne kazanılıyor. Eyaletlere göre maliyetler ve gelirler detaylı inceledik. Mevcut yatırım yapan kiosk sahiplerinden bir kaçının irtibat bilgilerini aldık. Düşünmek için süre istedik.
    Görüştüğümüz bir yatırımcının durumu : 11 yıldır amerikada, E2 gibi bir ihtiyacı yok. Onlarca değişik iş yaptıktan sonra 1 yıldan biraz fazladır bu işe başlamış. 1 kiosk ile başlamış. 2. nin sahibi olmuş. 2 tane daha için kurulum hazırlıklarına başlamış.
    2. bir yatırımcının durumu: Korona öncesi 1 kiosk yatırımı ile turist vizesi ile gitmiş, Çoluk çocuk, eşi Türkiyede kalmış. Uçuşlar kapanmış. Vizeler kapanmış. Yanlış br avukat seçimi yapmışlar. Avukat bütün işleri sallaya sallaya yapmış, Avm ler korona sebebiyle bir kapanmış bir açılmış. 1,5 yıldır gelip ailesini görememiş. E2 ya da vize sürecinde istediği ilerlemeyi sağlayamamış. 2. kioskunu açma çalışmalarına başlamış. Gelirinden memnun.
    3. Bir kişi, Bir ablamız, Turist vizesi ile gidiyor. Bakarım işime gelirse girerim diyor. Tek kelime ingilizce bilmeden 2 ay kadar personel olarak çalışıyor. Evin arabanın Yunus bey tarafından ayarlandığını da belirtti. O zaman bir kiosk ile giriyor, geçen ay ikinci kioskunu açtı.
    4. Bir örnek, 5 ayrı kiosk ile bir seferde agresif bir yatırımla giren bir arkadaş. Biz konuştuğumuzda henüz hiç kiosku açılmamıştı. Şuana kadar hepsi açıldı.
    Örnekler böyle uzayıp gidiyor.
    Biz tercih yaparken, buradaki mevcut işimiz devam ederken, bizim hiç uğraşmamız gerekmeden yerimiz açılsın, Biz yer açıldıktan sonra E2 ye buradan müracaat edelim, o zamana kadar kiosk işlesin, personel maaşı yatsın vergi ödensin evraklar toparlansın. Vizemizi alıp gittiğimizde işleyen noktamızın başına gidebilelim mantığıyla hareket ederek bir başlangıç yapmayı tercih ettik.
    23 Temmuzda sözlememizi imzaladık. 22 Ağustosta Yunus bey de geldi, yerimizde tanıştık. Onlar bizi sevdi, biz onları sevdik. Karşılıklı birbirimize güvendik ve bir süreç başlattık.
    Bize ve tabi ki isteyen herkese sunulan şöyle de bir seçenek var. Turist vizen varsa, ya da alabiliyorsan, bin uçağa, gel, kioskları yerinde gör, istersen birinde geçici olarak personel gibi çalışıp gelir gider kazanç olanaklarını gör. Eğer işine geliyorsa yatırım yap. Gelmiyorsa güle güle ülkene dön. Biz bunu teercih edemedik çünkü burada da yoğun ve işleyen bir işimiz var. Güven açısından çok pratik bir çözüm, bu turist olarak gidip gözlemleme imkanı.
    Hep şikayet ettiğimiz, Türklerin dayanışmaması, birbirine yardımcı olmaması, Amerikaya gitme olanaının birbirine sağlanmaması konularına bir çözüm olabilecek bu seçenek, ortaya atıldığında refleks olarak dolandırıcılık işi gibi görülmekte. Güvenin sözkonusu olmadığı yerde dayanışma nasıl olacak.
    23 Temmuzda yatırımımıza başladıktan sonra 26 Temmuzda tüm yatırımcıların olduğu Whatsapp grubuna dahil edildik.
    Yatırımcıların ürün talepleri, yeni açılan yerler, yeni giren yatırımcılar bu grupta gözlemlenebiliyor. İstediğin yatırımcı ile müsaitlik konusunda anlaştıktan sonra telefona görüş, görüntülü ara görüş. Herkes işinin başında, hepsi halinden memnun. Memnun olmayan çıkar ve ya ne şikayeti varsa, dolandırıldıysa, para kaybettiyse oraya yazar zaten.
    Ben bu işten 2-3 yakın arkadaşım hariç kimseye bahsetmedim. Buradan da 2-3 samimi olduğum kişiye söyledim. Dolancırılıktır refleksi ile karşılaşmak istememenin yanı sıra, iyi bir şey oldumu kimseye söyleme ki gerçekleşsin şiarından yola çıktım 🙂 Şimdi konu artık daha çok bilinir olduğu için anlatıyorum. Aslında hayalim, E2 vizemi alıp oraya geçtikten sonra bunu forumda paylaşıp imkanı olup değerlendirmek isteyenlere referans olmak ve yol göstermek idi.
    Herkes hayatında kararını kendi verir. Kimseye hiç bir koşulda kefil olmam. Ne Yunus beye ne de çevremde bu işe girmeyi planlayanlara birbirine karşı kefil olmam, ancak referans olurum. Benim aklıma yatan, gelir seviyesi beklentimi karşılayan, Amerikada ticaret yapıp yaşam sağlayabilecek makul bir iş. Yunus beyin esnaflığına ve samimiyetine güvendim. Herkese tavsiyem peşin hükümlü olmayıp nedir ne değildir diye araştırmaları. Sadece bu iş için değil, başka konularda da aynı yöntemi izlemeleri. Görecekler ki, o işe girmeseler bile bu bilgi onlar için bir ufuk olacak.

    Hakkınızda hayırlısı olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

69
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum