@gokhanabd Sira numaraniz aciklandigi andan itibaren gonderebilirsiniz . Benim imzama bakiniz .
-
Arkadaşlar , zamanlarınız ne kadar oldu . Ve ortalama kaç güncelleme aldınız ?
-
@Kramer bilgilendirmen çok iyi oldu .. Teşekkürler
-
@gokhanabd Sira numaraniz aciklandigi andan itibaren gonderebilirsiniz . Benim imzama bakiniz .
-
@crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
-
Merhabalar! Türkiye'ye uzun süreliğine dönmeyi planlıyordum fakat sonradan Re-entry permite ihtiyacım olduğunu öğrendim. Sorularma Yardımcı olursanız çok sevinirim!
Yaklaşık 30-40 günün sonunda Türkiye'ye dönme planım vardı ve sizce biyometrik randevusu bu süre içerisinde gelir mi ? Ona göre kiracı olduğum evden ayrılacağımı belirtmem gerekecek.
Fotokopi çektirebileceğim hiçbir yer bilmiyorum posta ofisi bu konuda ücretli veya ücretsiz yardımcı olabilir mi ?
Verilen linklerden bulmaya çalıştım ama anlayamadım New Jersey'de yaşıyorum postaneden bilgileri nereye göndermem gerek ?
Green cardı Ankara'dan almıştık, İşlemler tamamlandıktan sonra istanbul ABD konsolosluğundan permiti alabilir miyim ?
Biyometrik randevusundan sonra Turkiye'ye döneceğim, onay aşamasında olduğu için, yine 180 gün içinde ABD'ye giriş çıkış yapmak zorunda mıyım ?Şimdiden çok teşekkürler!
-
@smk bu isin bir matematigi yok. Bir arkadasim 2.nci girisinde sorgulandi ama 8.nci girisinde hic sorgulanmadi. Oncesinde de sorgulanmadi. Bu tamamen CBP'ye bagli bir sey. Bu bir yil konusunda da giris yapamaz diye bir sey yok. Kesin kural olsaydi 2 sene sonra girenler olmazdi.
Ben yerlesmeden once 5 kez giris cikis yaptim. Birinde 6 ayi da gecirdim. Tek soru sorulmadi.Herkesin kendine gore gecerli sebepleri var ama bir an once yerlesmeye bakin.
Selamlar.
-
Merhaba arkadaşlar 6-7 yıl önce Polonya’ ya gitmiştim. Polonya’da 6 ay kalmıştım. Konsolosluk 1 yıl ve üzeri kalanlardan polis sertifikası istesede, ben ne olur ne olmaz isteyeceği tutar diye polis sertifikası alayım dedim. İlk olarak forumu araştırdım bir tane link gördüm girdim baktım orada bulamadım belgeyle alakalı bir link. Sonra telefonla Polonya büyük elçiliğini aradım ama bağlanamadım. Konsolosluklarını aradığımda büyük elçiliğini aramam gerek olduğumu söylediler. Tekrar büyük elçiliğini defalarca günlerce aramama rağmen bağlanamadım. Bizim ülkenin dış işleri bakanlığını aradım durumumu anlattım, onlarda beni Polonya büyük elçiliğine yönlendirdi ama büyükelçiliğe ulaşmak mümükün değildi. Bu arada Polonyada ki bizim Türk konsolosluğuna da mail attım durumumu anlattım ve belgeye ihtiyacım olduğunu söyledim ama geri dönen olmadı maalesef. Bu işi Telefon ve mail ile yapamayacağımı anlayınca Ankara daki Polonya büyükelçiliğine gitmeye karar verdim 8 saatlik yolcuğun ardından Ankara’ ya vardım. Büyükelçiliğe gittim, durumumu ve polis sertifikasına ihtiyacım olduğunu sonunda büyükelçiliğe anlatabildim. Ama gene hüsranla karşılaştım. Kendileri sadece Polonya vatandaşlarına hizmet veriyorlarmış, belgeyi Polonya’ ya gidip kendim alamam gerekiyormuş. Elim boş döndüm ordan da. Tanıdığım bir avukata anlattım başımdan geçenleri onun da tanıdığı bir kişi yardımıyla Polonya’da yaşayan birine vekâlet çıkartıp apostil yaptırdım ve gönderdim. Polonya’ daki arkadaş vekâlet ile yaklaşık 1 ay gibi bir zaman da alabildi sertifikayı ve Türkiye ye gönderdi. Avukat tanıdığımıza ulaştıktan sonra benim elime yeni geçti polis sertifikası bir tek yeminli tercümandan İngilizce’ ye çevirmek kaldı. Demem o ki Polonya dan bu belgeyi almak galiba Türkiye den imkansız gibi bir şey herhalde. Baya meşakkatli bir süreç oldu bu durum. Polis sertifikası gibi alacağınız belge var ise bir an önce almaya çalışın (belgenin 2 sene geçerliliği var) uzun bir süreç sonunda alabildim ben. Kazanan arkadaşları tekrardan tebrik ederim herkesin en kısa sürede vizesine sorunsuz kavuşmasını diliyorum. Bol mülakatlı bir dönem olur umarım bu yıl 🙏🙏
-
@mehmet-aktaş vize sayfanizda yazan registration number
-
Selamlar.
23 haziranda kart ödemesi yaptım.
25 haziranda usa giriş yaptım.
SSN gelmedi
giriş yaptıktan 3 hafta sonra çalışma ofisine giderek adres değişikliği yaptım ve ssn yeni adresime geldi (ar11 formuda doldurmuştum)
green kart basım sayfasını kontrol ettiğimde sadece ödeme alındı sayfası çıkıyor.
ne yapmalıyım tam olarak. -
@thunder_74 entresan.. CEAC'ın tek vize türü için açık olması garip geldi açıkçası.
şuan bütün IVler için çalışmıyor. ankara'da sadece NIV için açık bırakmaları garip olmuş.
yakın zamanda hepsi için düzelecektir, sabırla bekleyelim. -
@Bosphorus Ben normal turist vizesi işlemlerimi tamamladım. Görüşmeye gittiğimde green kartımı iade edeceğimi turist vizesi almak istediğimi söyledim. Çok kolay oldu 10 yıllık vize almıştım.
-
@Samet-Ünlü tamamdir, cok tesekkurler
-
@bozel eger son olarak refused olarak güncellendiyse, başvurunuz reddedilmiştir.
-
@srhnkskn merhaba, bizde dün jfk den bebeğimizle giriş yaptık, yalnız bize hiç bir doküman verilmedi, l181 forumunun kopyasını istedim o eskiden oluyordu artık sistem üzerinden giriş yapıyoruz dediler, pasaport üzerinde de bir Alien number yer almıyor maalesef o numarayı biz bilemeyiz GC da yazar dedi görevli, bazen uscis gitmeden gönderiliyor bazende uscis den randevu almak gerekiyor dedi, bu durumda ne yapmamız gerekiyor, yönlendirebilirseniz çok seviniriz, bu arada sadece vukuatlı nüfus kayıt örneği tercümesi yeterli oldu, biyometrik fotoğraf da istemedi.
Bu şekilde tecrübesi olan yönlendirebilirse çok sevinirim.
iyi günler,
-
Teşekkür ederim
-
Merhaba arkadaslar, aos basvurusu icin I-944 formunu gondermiyoruz degil mi? Guncel bilgiden emin olmak istedim. Tesekkurler...
-
@TUNCAHM, içinde söyledi: USCIS I-765 yanıt süresi
@TUNCAHM, içinde söyledi: USCIS I-765 yanıt süresi
Merhabalar, Yakın zamanda USCIS'e I-765 formu gönderen var mı acaba?
Ben 17 Ocakta gönderdim, geçen hafta belgelerin ulaştığı ile ilgili yazı geldi, baktım parayıda çekmişler.
Sisteme giriyorum process time için 11 ay yazıyor. Bu süre gerçekçimi J1/J2 için, bilen var mı arkadaşlaar?
Ben zaten 11 ay sonra dönüyorum Türkiye'ye. Genelde de 90 gün yazıyor internet de bazı sitelerde ama yine de sizlere sormak istedim.Kendi soruma kendim yanıt veriyorum 🙂
Yanıt süresi bizde 27 gün oldu..
-
@cannibalunicorn merhaba, hangi vize türü için job offer sunacaksınız konsolosluğa?
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın. -
@bionicks bilgilendirme icin tesekkurler. Normalde islem sureclerini gorebilmek icin suradan bakmak gerekiyordu:
Processing Times Processing Times
This site provides applicants the ability to see an estimate of the time to completion from submission of USCIS forms based on its adjudication location and subtype.
Ama direkt hesaplardan bu bilgilere erisim kolaylik saglamis olacak.
-
merhaba bende 13 eylülde vize görüşmesine girdim mavi kagıt verdiler idari işlem dedi belge gönderin dedi ne istedikleri ne mavi kagıtta yazıyordu nede mail geldi önce d160 formunu kontrol ettiğimde application received yazıyordu şimdi 20 eylülde güncelleme gelmiş refused yazıyor ben ret mi yedim herhangi bir evrak istemeden red veriri mi

74
34.6k
Users
5.3k
Topics
386.1k