Merhaba, Türkiye den ABD ye adresimi beyan edebilmem için kalacağım adrese en yakın konsolosluk olması şart mı yoksa ABD girişi sonrası herhangi bir Türk konsolosluğu ile bu işlem gerçekleştirilebilir mi?
-
-
-
Merhabalar,
Resmi sitede istenilen belgeler aşağıda. Gayet kısa ve net. Fakat takıldığım bazı detaylar var.
Posta ile bazı belgelerin orijinalini göndermek gerekeceği için, bu belgelerin bana geri geleceğinden emin olabilmek için, daha önceden ücreti ödenmiş, adresime geri gelecek şekilde boş zarf hazırlanıp paketin içine eklenmeli midir?Evlilik belgesinin aslı (veya yetkili yerel makam veya evlendirme dairesinden alınan onaylı örneği) ve fotokopisi,
Çiftin T.C. Kimlik Kartlarının aslı ve fotokopileri.
Eşlerden biri yabancı uyruklu ise, evlilik formlarının ilgili alanlarının eksiksiz doldurulabilmesi için yabancı uyruklu olanın doğum belgesi ve fotokopisi veya anne ve baba adını, doğum yerini ve tarihini gösteren bir kimlik belgesi ve fotokopisi
Kadın Türk vatandaşıysa ve evlilik soyadıyla birlikte önceki soyadını da taşımak istiyorsa, önceki soyadını da taşıma isteğini içeren dilekçe.
-
@rexology21, içinde söyledi: Ad-Soyad degisikligi ve yeni T.C. kimlik kartlari
@crazycells @keysnambır , yeni kimlik karti basvurusu yaptiginiz anda, konsolosluk size, gecici bir belge yada kimlik vermismiydi?
Evet, eski kimlik kartini iptal edip size gecici bir belge veriyorlar.
-
@sir-altan 2 tane link bırakıyorum
Yurt dışından yapılan noter işlemleri kolaylaştı Yurt dışından yapılan noter işlemleri kolaylaştı
Yurt dışında yaşayan vatandaşlara konsolosluklar aracılığıyla verilen noterlik hizmetleri, kurumlar arası gerekli entegrasyonun tamamlanmasıyla kolaylaştı. - Anadolu Ajansı
-
@Uhnht, içinde söyledi: Green Card Sahiplerinin Evlilik Sonrası Yapması Gereken İşlemler
@crazycells Tamamdır aslında hiç böyle bi fikirle başlamamıştık gc formu yeni soyismimle gelecek diye bekliyorduk Galibe orda küçük bir hata oldu. Bizde tekrar bi süre onun düzelmiş halini beklemek yerine şimdilik bıraktık seneye 10 yıllık başvuruyu yapacağımızda dediğiniz gibi herşeyi güncelleyerek yapalım dedik.
Küçük bir sorum daha olacak. 10 yıllık gc için başvuru yapacağımda pasaportumu yeni soyismimle alıp yeni pasaportumla mı başvurayım yoksa gc başvurusunu yapıp sonrasında mı pasaportu güncelleyim?Once tum belgelerinizi guncelleyin, sonra GC icin basvuru yapin.
-
Ben konsolusluga gittim bunun icin ingilizce olarak dogum belgesi aldim. Bunun icin belge basi 20 dolar verdim. Yani benim buldugum yerde tercuman hizmeti yoktu eger varsa e-devletten alinan belge ile tercume sansi oda olur bence cunku benim konsolosluga gitmem uzun isin 350 mil uzakta yol ve belge masrafi ile baya tuzlu oluyor tercume mantikli konsolosluk ile ayni sehirde yasamayanlar icin.
-
@yapay-zeka T.C. New York Baskonsoloslugu'nda Ucretsiz Hukuk Danismanligi içinde söyledi:
amerika içinmi yoksa türkiye içinmi danışmanlık hizmeti veriyorlar
ABD'de yasayan vatandaslar icin... ABD'de gerceklesen hukuki surecler hakkinda...
-
@sChAdOw sayin smesut'un dedigi gibi sizin eyaletinize bakan konsolosluk ile iletisime gecmeniz lazim. Suradan online randevu alip, basvuru icin gerekli bilgi notlarini ogrenebilirsiniz:
T.C. Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşlemleri

102
34.8k
Users
5.3k
Topics
387.4k