Merhaba dostlar 2024 mayıstan beri usa’dayım başıma talihsiz bir olay geldi ve birçok özel dosyamın olduğu bavulum kayboldu. Üniversiteme mail attım ve gazeteye kayıp ilanı daha sonrasında müracaat etmem gerektiğini söylediler. Lise diplomamı konsolosluk aracılığı ile buradan alabilir miyim? normalde halk eğitime yazılı dilekçe vermemiz gerekiyor fakat ben şuan türkiyeye gidemem. Farklı bir işe girmem gerekiyor ve bu belgeleri istiyorlar ne yapmalıyım veya burada birşey yapabilir miyim ülkeye gitmeden, annemi vekil gösterebilir miyim? cevaplarınız önemli şimdiden teşekkür ederim.
-
Merhaba dostlar 2024 mayıstan beri usa’dayım başıma talihsiz bir olay geldi ve birçok özel dosyamın olduğu bavulum kayboldu. Üniversiteme mail attım ve gazeteye kayıp ilanı daha sonrasında müracaat etmem gerektiğini söylediler. Lise diplomamı konsolosluk aracılığı ile buradan alabilir miyim? normalde halk eğitime yazılı dilekçe vermemiz gerekiyor fakat ben şuan türkiyeye gidemem. Farklı bir işe girmem gerekiyor ve bu belgeleri istiyorlar ne yapmalıyım veya burada birşey yapabilir miyim ülkeye gitmeden, annemi vekil gösterebilir miyim? cevaplarınız önemli şimdiden teşekkür ederim.
-
@ATS16, içinde söyledi: T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak
@deebee bu dokumanda aşağıdaki formu gördüm Google’da ama Boston konsolosluk başlıklı, eksiksiz olması için sordum Sikago konsolosluğa.
847f2978-f175-4d64-ba28-f9e809bc79e7-image.jpeg
Bu formda savunma alınıyor kişiden, bu ancak bir tespit sonrası sizin doldurmanız gereken form olabilir. Yoksa neden savunmanızı istesinler ki? Siz, adres beyanınızı yapmadığınıza ilişkin herhangi bir tespit ve bildirim size yapılmadan, re’sen geç bildiriyorum diye money order yapıyorsunuz. Karar sizin, biz böyle bir form doldurmamıştık.
-
Merhaba. Arkadaslar Ben. uzun. yillardir. USA,dayim. su an. Temelli donmek istiyorum. cunku. haystimda cok seyler ters. gittik yapamadim. Artik. Yaslandim. Turkiyeye temelli. Geri donmek istiyorum. Aracim yok. Koyluk. bir yerde yasiyorum. Havaalani. Uzak. bana. . Turk konsoloslugu ile. gorustum. Onlara. Aracim olmadigini. Havaalani. Cok. Uzak. Oldugunu. Soyledim. Yardim istedim Temelli. Donuslerde. Yardimci. Olanayacaklarini. Soylediler. Sizler temelli donus. hakkinda. yardimci. olabilecek. bilgiler istiyorum ve. Oturum. iznim yok su an. On yillik greencard,mi hakkimi aldilar. Su an. USA. Vatandasi bir. Bayanla. Evliyim. ve. Onun evinde. Yasiyorum. Turkiyeye. Beraber donecegiz. Burada. Yedi yillik evliligimiz. Var. Turkiyeye esim. Turk vatandasligina. Basvuracak.. durumumu. Anlattim. su an fikir yardimina. ihtiyacim. var. Yillar gecti. Hersey. Sifir. Sagolun arkadaslar
-
herkese merhabalar,2022 de green card kazanarak ABD ye yerleştim ve bu sene (1,5 ay önce) Amerikada bir T.C. vatandaşı ile evlendim.Durum şöyle ki evlendiğimizde eşim amerikada turist vizesi ile bulunuyordu .Evliliğimiz biraz hızlı geliştiği için ,ev kiralama ,taşınma v.s derken eşimin Amerikada çalışma izni ve green card süreci ile ilgili çok fazla araştırma yapamadık.Eşimin çalışma izni ve green card sürecinin başlatılabilmesi için bizim neler yapmamız gerekiyor,eşimin turist vizesi statüsü devam ediyor,pensilvaniada yaşıyoruz ,bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim,teşekkür ederim.
-
@sir-altan pardon Avustralya ya ya şimdi dikkat ettim sinirden ne okuduğumu görüyor ne de anlıyorum:)
-
@sir-altan Vekaletnameler hazirlandiktan sonra taranip sisteme gecirilmektedir. Boylelikle Turkiye'deki herhangi bir noterlik, vekaletnamenin numarasindan ve tarihinden aratarak vekaletnamenizi sistemde bulabilmektedir. Sizin "Lutfen sisteme koyun" demenize gerek bile kalmaz cunku standardi artik bu sekildedir; o cumle vekaletnameye siz talep etmeseniz bile otomatik eklenmektedir.
-
Bu konuda en iyi bilgiyi hangi konsolosluga basvuracaksaniz onlar verebilir cunku konsolosluktan konsolosluga bile bazi konularda (calisma seklinden dolayi) prosedurler farklilik gosterebilmektedir. Evlilik ve dogum gibi tesciller hangi konsolosluga bagliysaniz sadece orada yapilmaktadir. Tavsiyem bagli bulundugunuz konsolosluga mail atmaniz.
-
@crazycells Biz de emin olamamıştık konsoloslukta yapılmak zorunda mı diye. Teşekkür ederim.
-
@Duygu-Sayiner Web sitesinde belirtilenler dahilinde, randevu alarak ve istenilen evraklar ile pasaport başvurunuzu yapabilirsiniz Türkiye'deki adli kayıtlarınızda da herhangi bir sorun yok ise
-
Ben Los Angeles’tan pasaport başvurusunda bulunmuştum. Pasaportu aynı gün vermiyorlar. Basılıp gelmesi gerekiyor, onun için de bir süre gerekiyor. Siz yeni pasaportu teslim almadan eskisini iptal etmiyorlar, o açıdan bir sorun olmuyor. Konsolosluk pasaport ellerine ulaşınca haber vereceklerini istersek adrese gönderebileceklerini söylemişti ama eski pasaportu da onlara göndermek gerekiyordu, uzun iş olacaktı. O yüzden biz elden teslim almak istedik. Pasaport beklediğimizden çok daha kısa sürede gelmişti bu arada, Türkiye’den pasaport başvurusunda bulunsak daha çok bekleyebilirdik belki de.
@aslisirin, içinde söyledi: ABD'de Yeni T.C. Pasaportu Başvurusu
selamlar, pasaport basvurusu yaptigimiz gun yeni pasaportu da konsoloslukta veriyorlar mi, yoksa ABD'deki adresimize mi postalaniyor? Konsolosluk sitesindeki sikca sorulan sorulari inceledim ama emin olamadim, cevap veren olursa tesekkurler simdiden.
-
@rexology21, içinde söyledi: Ad-Soyad degisikligi ve yeni T.C. kimlik kartlari
@crazycells @keysnambır , yeni kimlik karti basvurusu yaptiginiz anda, konsolosluk size, gecici bir belge yada kimlik vermismiydi?
Evet, eski kimlik kartini iptal edip size gecici bir belge veriyorlar.
-
Ben konsolusluga gittim bunun icin ingilizce olarak dogum belgesi aldim. Bunun icin belge basi 20 dolar verdim. Yani benim buldugum yerde tercuman hizmeti yoktu eger varsa e-devletten alinan belge ile tercume sansi oda olur bence cunku benim konsolosluga gitmem uzun isin 350 mil uzakta yol ve belge masrafi ile baya tuzlu oluyor tercume mantikli konsolosluk ile ayni sehirde yasamayanlar icin.
-
@yapay-zeka T.C. New York Baskonsoloslugu'nda Ucretsiz Hukuk Danismanligi içinde söyledi:
amerika içinmi yoksa türkiye içinmi danışmanlık hizmeti veriyorlar
ABD'de yasayan vatandaslar icin... ABD'de gerceklesen hukuki surecler hakkinda...
70
50.6k
Users
4.8k
Topics
473.6k