@crazycells Cevabınız için teşekkür ederim.
-
@crazycells Cevabınız için teşekkür ederim.
-
@crazycells Çok sağolun. Evet Parole protokol geçiyor. Normalde birkaç senelik geçici olarak veriliyormuş. Bize 5 senelik vereceklerini söylediler. Greencard sürecimiz bitmemiş olursa uzatabilecegimizi söylediler. Department of State incelemesi ne kadar sürer Bu konuda bilgisi olan varmidir acaba?
-
-
@crazycells Aslında turistik ama beğenirsek edersek belki fikrimiz değişebilir. Kurulu düzenimiz var 12 yıl ben 10 yıldır eşim devamlı çalışıyoruz. Çocuğumuzda var dediğim gibi uzaktan herşey basit geliyor ama gezdikten sonra belki başka planımız olabilir.
-
@nursentepe, içinde söyledi: İltica sürecindeyken Çeşitlilik Vizesi (DV) başvurusu
Statüsü şu an göçmen kaçak yolla girdi. Bir kafede çalışıyor. Hayati tehlikesi yok Türkiye’ye geri dönebiliyor.
kacak yolla girdiyse yasal olarak gocmen statusunde olmuyor maalesef.
Dediginiz durumda Turkiye'de surece devam etmesini tavsiye ederim.
-
Merhaba, SB1 vizesine başvurup almış biri olarak deneyimlerimi paylaşmak istedim. Belki birilerinin işine yarar. Benim eşim Amerikalı olduğu için green cardım vardı ama pandemi ve ardından çocuğumuzun doğumu nedeniyle 2 yıl giriş yapamadık, Avukat sb1 vizesine başvurmamızın en doğru yol olduğunu söyledi. uçağa atlayıp 6 aylık bebekle amerikada gümrükten geri çevrilme riskini almak istemedik, ama şimdi buradan okuduğum kadarıyla muhtemelen sorunsuz giriş yapacaktık. Neyse, biz sb1 vizesine başvurmaya karar verdik. Avukatımız aracılığıyla başvuruyu yürüttük. SB1 vizesinde 2 görüşme yapılıyor, ilk görüşmede sizin sb1 vize başvurunuzun onaylanıp onaylanmayacağı belli oluyor. bu görüşmede ben çok net bir şekilde neden giriş yapamadığımızı açıkladım. ardından görevli eğer amerikaya gidersem ne iş yapacağımı sordu, bir süre bebeğime bakacağımı, eşimin ailesinin yanında yaşayacağımızı (sponsorumuz da onlar) ardından (avukat olduğum için) hukuki danışmanlık ve benzeri iş arayacağımı söyledim. eşimin vergi ödemelerini sordu, türkiyedeki kazancı sınırın altında kaldığı için vergi ödemediğini ama bu durumu hep bildirdiğini açıkladım. bunun ardından sb1'i onayladığını, bir kez daha görüşmeye çağrılacağımı ve bir sonraki görüşme için bana mail atılacağını belirtti. avukatıma ikinci görüşme için mail geldi ve sorunlar burada başladı. sistem 2. randevuyu almamıza bir türlü izin vermiyordu, teknik destekle 4-5 kez mailleştik vs vs ama bir türlü olmadı. en sonunda eşim amerikan konsolosluğuna mail attı ve konsolosluk aynı gün içinde dönüş yaparak "sizin 2. görüşmeye altı ay içinde gelmeniz gerekiyor, çok az süre kaldığından randevuyu biz siçin için aldık, haftaya şu şu gün şu saatte randevuya gelebilirsiniz" dedi. yani bir sonraki haftaya randevu verdiler. ardından avukatımıza mail atıp gerekli belgelerin listesini gönderdiler. bu belgeler benim anladığım kadarıyla ilk kez green card alanlarla aynı belgeler. ama muhtemelen benim green cardım daha eski olduğu için belgeleri sisteme yüklemeden yanımda getirmemi istediler. tax return vs vs bir sürü belge. bunları 1 haftada tamamlamak biraz zordu, araya da bayram giriyordu ama bir şekilde hazırladık ve tekrar doktor randevusuna gitmem gerekiyordu, neyse ki randevu da vardı görüşmeden 2 gün önce de doktor randevusunu aldım ve 2. görüşmeye gittim. Görüşmede illk başta getirdiğim belgelerden sadece evlilik cüzdanı, nüfus kayıt örneği ve adli sicil kaydını istediler. diğer hiçbir evrağı sormadılar bile. evlilik cüzdanının fotokopisi olmadığı için ve adli sicil kaydı arşiv kayıtlı olmadığı için bunların eksik belge olduğunu söylediler. sonrasında görevli ile görüşmem sırasında görevli eşimin aylık kazancını sordu, (herhalde vergi ödemediği için buna takıldılar) söyledim, eksik belgeleri ve pasaportumu yollamam gerektiğini söyledi, görüşme toplamda 2 dakika bile sürmedi, sarı kağıdı verdi ve çıktım. sonrasında eksik belgeleri yolladım ve vizemi aldım. benim de tecrübelerim bu şekildeydi. umarım bu yola başvurmak isteyenlerin işine yarar
-
Kendimden oldukça kısa ve öz bir biçimde bahsedeceğim.
Amerika’da inşaat mühendisliği okudum, amerikan diplomam mevcut.
Opt ile 6 ay çalışıp Türkiye’ye temelli döndüm, SSN mevcut.
Türkiye’de yaklaşık 6 senedir çalışıyorum.
Turist vizesine başvurdum ve önümüzdeki aylarda görüşmem var.Vize çıkarsa Houston’a gitmeyi düşünüyorum çünkü güvenebileceğim ve Abd vatandaşlığını almış arkadaşım var. Abd’de kalıcı olarak olmak istiyorum. Bunun için önümde gördüğüm ilk seçenek turist vizesiyle gidip bir süre kaldıktan sonra change of status’e başvurmak. Son ve tercih etmek istemediğim seçenek ise iltica. Güncel olarak yakın zamanda bu şekilde Abd’ye giden var mı ve bu süreçte neler yapabilirim fikirlerinizi merak ediyorum.
-
@Sedef-Kasap, içinde söyledi: Eşcinsel olarak iltica etmek
j1 vizesi ile gelip kız arkadaşımla evlenip iltica edersek ne kadar sürer ve ne kadar zaman Türkiye’ye dönemeyiz? Sonuçta bu savaş veyahutta siyasi bi koşulla yapışan iltica türü değil. bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır? Şimdiden teşekkür ediyorum okuduğunuz için
Iltica konusunda bilgi almak icin su basligi inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/3342/abd-de-i̇ltica-hakkında-genel-konu
Eger Turkiye'ye guvenli bir sekilde giris-cikis yapabiliyorsaniz, iltica basvurusunu bir daha gozden gecirmenizi tavsiye ederim. Eger asil amac evlenmekse, evlendikten sonra Turkiye'ye donebileceginizi hatirlatmak isterim. Her ne kadar Turkiye bu evliligi tanimiyor olsa da, siz resmi olarak evli olacaksiniz ve ayni cins evliligi taniyan tum ulkelerde elinizdeki bu evlilik belgeniz gecerli olacak, bilginize.
-
@gucarslan merhaba teşekkür ederim bize Amerika danışmanı 1500/2000 civarı dedi.
-
@lordb12, içinde söyledi: Amerika İltica ve 150 gün çalışma izni için beklemek
Merhaba arkadaşlar ABD’ye kaçak yoldan gelerek iltica ettim.Mahkeme günüm haftaya alınıyor ve ondan sonra 150 gün sonra avukatım çalışma iznine başvuracak.Alacağım çalışma izni kaç yıl geçerli oluyor
Statunuz devam ettigi surece gecerli oluyor genelde.
Sizin durumunuzda da mahkeme sonuclanana kadar devam edecektir diye tahmin ediyorum, eger mahkeme dosyanizi onaylarsa o durumda zaten GC aliyorsunuz ve calisma iznini kullanmaya devam edebiliyorsunuz; eger onaylamazsa sanirim zaten sinirdisi ediliyorsunuz.
-
@zLucas merhaba hali hazırda geçerli bir vizeniz yada travel document iniz varsa geri gelebilirsiniz fakat döndüğünüzde gümrük girişinde sorgulanır gözaltına ordan da detantion Center a alinicaksiniz ve tekrar başvurunuz neden gittiğinizde dair değerlendirmeye alınıp süreç tekrar basliycak yeni bir görüşme yapılıp credible fee pozitif olması durumunda tekrar giriş yapıp 4 mahkeme sonunda karara bağlanabilir durumunuz ama tutuklu olarak süreci 2. Mahkemeye kadar ice Officerin sizi tutma hakki var parole hakkı 2.mahkeme ye kadar ice yetkisinde covid sürecinden dolayı 15 gun min detantion da kalıyorsunuz bilginiz olsun vizeniz ve travel dokumantiniz yoksa zaten tr den çıkış yapamazsınız ssn in hiç bir artı yada katkısı yok bu süreçte bilginiz olsun umarım faydalı olabilmisimdir sevgiler
-
@14batu SE vize reddinden sonra ABD'ye gitme yollari içinde söyledi:
@crazycells yani yasa dışıda kalmayacağım ailemin gitmesinden bende faydalanayım bari dil öğrenmek olsun deneyim olsun ama ne yazıkki buna ikna etmek oldukça zor
Sizi anliyorum, maalesef TR'e geri donmenize inandirmak zor olacak. Bu arada yukaridaki tavsiyelere bir tane daha ekliyorum...
Eger master/doktora egitimi icin F1 vizesi basvurusu yaparsaniz, o durumda konsolosun gozunde daha farkli durabilir basvurunuz. Rastgele bir yer yerine, iyi -yani bilinen bir universitede- bir programa kabul almak, vize onayi sansini arttirir.

86
31.7k
Users
5.1k
Topics
363.1k